marți, 7 mai 2013

Omul politic Dan Cristian Popescu, propus ca preşedinte de onoare al FR Popice-Bowling !


Conducerea NBC şi WNBA la Primăria Municipiului Iaşi
Pe 29 mai 2013, la ora 9.00, va avea loc la Bucureşti Şedinţa Prezidiului Federal al FR Popice-Bowling. După cum ne informează secretarul general Constantin Stamatescu, în aceeaşi zi, la ora 10.30 este şi Adunarea Extraordinară pentru alegerea
vicepreşedintelui FRP-B (a fost propus Valentin Fătu) şi numirea în funcţia de Preşedinte de Onoare al domnului Dan Cristian Popescu.
Ordinea de zi a Şedinţei Prezidiului Federal (care va avea loc la Sala Gheorghe Hagi, de la etajul VIII din sediul MTS, din str. Vasile Conta nr. 16 – Bucureşti) este următoarea:
1. Omologarea rezultatelor obţinute la finala Campionatului Naţional masculin de la Ploieşti, acolo unde CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit titlul naţional, dar şi a Campionatului Naţional feminin, unde Conpet Petrolul Ploieşti a devenit campioană (prezintă: Constantin Stamatescu).
2. Omologarea rezultatelor obţinute la finala Campionatului Naţional de bowling (prezintă: Valentin Fătu).
3. Discuţii referitoare la regulamentele de bowling – taxe pentru participarea şi premierea finaliştilor (prezintă: Valentin Fătu şi Constantin Stamatescu).
4. Propunerea CS Elcomex-Delfinii Cernavodă pentru funcţia de vicepreşedinte al FRPB în persoana domnului Valentin Fătu (prezintă: Constantin Stamatescu).
5. Informare cu participarea loturilor naţionale de cadeţi / cadete şi seniori / senioare la Campionatele Mondiale de la Zalaegerszeg (Ungaria), din perioada 9-25 mai 2013 (prezintă: Maria Popescu şi Constantin Stamatescu).
6. Propunerea pentru numirea în funcţia de preşedinte de onoare al FRPB al domnului Dan Cristian Popescu (prezintă: Maria Popescu).
7. Discuţii referitoare la proiectul Pasărea PHOENIX – stabilirea priorităţilor (prezintă: Maria Popescu şi Constantin Stamatescu).
8. Discuţii referitoare la salarizarea angajaţilor federaţiei din venituri proprii (prezintă: Maria Popescu).
9. Diverse.
Să menţionăm că, după părerea noastră, cele mai importante puncte la ordinea de zi sunt nr. 6 şi 7, deoarece în funcţie de numirea domnului Dan Cristian Popescu (o persoană importantă pe scena politică din România) şi punerea în viaţă a proiectelor europene va depinde şi viitorul popicelor şi bowlingului în ţara noastră. De asemenea, la punctul 8 ar trebui analizată şi posibilitatea angajării şi salarizării unor persoane competente în cadrul FR Popice-Bowling, care să gândească şi să muncească efectiv pentru ajutorarea sub toate aspectele a cluburilor de profil din România, pentru atragerea în FRPB a noi structuri sportive, iar deplasările în teritoriu pentru rezolvarea unor probleme stringente şi nu doar pentru “turism”, să fie un cuvânt de ordine în FRPB.
De asemenea, credem că, în contextul sportului european din care trebuie să facă parte şi FRPB, formarea unei Comisii de Relaţii Internaţionale în cadrul federaţiei nu mai poate fi ocolită, chiar dacă unii dintre angajaţi nu doresc acest lucru, poate şi din faptul că nici măcar limba română nu le este prietenă !

* Iaşul, capitala popicelor din România în competiţia masculină !

În continuare, rugăm pe cei în cauză din cadrul FRPB să nu uite faptul că CFR Olimpia ACB Iaşi are în palmares patru titluri naţionale cucerite în ultimii şapte ani la seniori, a Cupă a României la seniori la prima ediţie din 2012, participări numeroase la Cupa Mondială, Cupa Europei şi Liga Campionilor, apoi sunt cinci titluri consecutive cucerite în ultimii cinci ani la juniori şi două titluri naţionale obţinute în ultimii doi ani la veterani (seniori +50), cât şi o mulţime de medalii de aur, argint şi bronz dobândite în competiţiile individuale naţionale în ultimii ani, la toate categoriile de vârstă. Iar în acest context putem spune că, pentru competiţia masculină, Capitala Popicelor din România este la IAŞI !
Iar dacă ne referim la proiectele europene pe plan sportiv şi implicit pentru sportul popicelor, vă reamintim că în vara anului 2012, când arena CFR Iaşi a găzduit competiţia internaţională denumită Trofeul Municipiului Iaşi la popice (turneu unicat în România), cu sprijinul acordat de Clubul Sportiv CFR Iaşi conducerea Federaţiei Internaţionale de Popice – secţiunea clasică NBC - din Germania (preşedinte: Siegfried Schweikardt, secretar general: Peter Richter) şi forul superior WNBA (prin membrul în Comisia Juridică: Georg Barth) au avut un dialog foarte atractiv şi la obiect la sediul Primăriei Municipiului Iaşi cu viceprimarul Mihai Chirica şi cu actualul deputat în Parlamentul României Sorin Iacoban, partea ieşeană arătându-se extrem de interesată în implementarea unui proiect european la Iaşi, prin construirea unei noi arene de popice cu 8 piste pe plăci, cum nu este niciuna în România la această dată. De asemenea, NBC doreşte să dezvolte popicele şi în Republica Moldova şi Ucraina şi să facă din Iaşi un poll transfrontalier în acest caz, iar conducerea Primăriei Municipiului Iaşi şi CS CFR Iaşi s-au oferit să dea o mână de ajutor şi la acest capitol !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu