vineri, 31 mai 2013

Paul Rohotin câştigă Cupa României la popice pentru CFR Olimpia ACB Iaşi


Paul Rohotin

* Pe podiumul turneului final al competiţiei de la Ploieşti s-au mai clasat ceferiştii ieşeni Ioan Hordilă şi Ion Cercel * La feminin s-a impus Luminiţa Dogaru, antrenor-jucător la Conpet Petrolul Ploieşti.

Vineri, 31 mai 2013, arena Conpet din Ploieşti a găzduit turneul final al Cupei României la popice, acolo unde s-au calificat primii 12 clasaţi în urma primelor două etape preliminare, disputate la Târgu Mureş şi Ploieşti.
Din păcate, câţiva sportivi au lipsit de la startul turneului final şi chiar dacă motive se găsesc destule (accidentări, lipsuri financiare, serviciu chiar în ziua turneului) cred că aceste absenţe nu fac cinste nici jucătorilor în cauză şi nici cluburilor de care aparţin, mai ales că doi dintre ei, Virgil Dorin şi Bogdan Dudaş, ambii de la CFR Cluj, dar şi Radu Balaban (Inter Petrila) au reprezentat România la recentele Campionatele Mondiale de la Zalaegerszeg (Ungaria).
Acelaşi lucru se poate spune şi despre Fulop Erika şi Aneta Ifrim, de la Electro Romgaz Tg. Mureş, care au evoluat pentru naţionala de senioare a României la C.M. din Ungaria, dar au absentat de la finala Cupei României de la Ploieşti.
Tratând cu seriozitate şi respect toate competiţiile organizate de FR Popice-Bowling, cei şase sportivi promovaţi la turneul final de la Ploieşti şi care aparţin de CFR Olimpia ACB Iaşi au fost prezenţi la competiţie, acolo unde s-a aflat şi antrenorul ceferiştilor moldavi, Remus Antimirescu.   
Clasamentul Cupei României, în turneul final masculin, a fost următorul:
1. Paul Rohotin (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 595 p.d;
2. Ioan Hordilă (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 586 p.d.;
3. Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 583 p.d.;
4. Gyula Veres (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 581 p.d.;
5. Mănel Manea (Siderurgica Hunedoara) – 580 p.d.;
6. Iulian Gabriel Cucu (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 564 p.d.;
7. Costică Ciurdea (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 550 p.d.
Pe podiumul feminin al Cupei României s-au clasat următoarele lansatoare:
1. Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti) – 608 p.d.;
2. Cristina Samson (Conpet Petrolul Ploieşti) – 578 p.d.;
3. Alina Suciu (Electro Romgaz Tg. Mureş) – 548 p.d.
La finalul competiţiei, câştigătorul turneului masculin, Paul Rohotin ne-a declarat: „Anul acesta a fost unul foarte bun pentru mine şi echipa CFR Olimpia ACB Iaşi, de care aparţin. Echipa mea a devenit campioană la juniori şi seniori, cu naţionala României am cucerit medalia de bronz la Mondialul din Ungaria şi acum am câştigat şi Cupa României. Nimeni nu se aştepta ca România să câştige o medalie la Campionatul Mondial de popice din Ungaria şi nimeni nu se aştepta ca eu să reuşesc la Zalaegerszeg o performanţă foarte bună, de 717 popice doborâte, cel mai bun rezultat al competiţiei şi al României şi a doua performanţă mondială din toate timpurile. Nici eu nu ştiu dacă am să mai reuşesc vreodată 717 popice doborâte, chiar dacă am numai 24 ani !”.
În continuare, antrenorul echipei ieşene, Remus Antimirescu a menţionat: „Am dorit să realizăm tripla în acest an şi am reuşit. Am devenit campioni la juniori şi seniori şi am câştigat Cupa României prin Paul Rohotin. Şi totuşi mai trebuie şi altceva, nu ne mulţumim doar cu atât ! Vrem să avem cu echipa un parcurs cât mai bun la Cupa Mondială de la Apatin, din Serbia, din luna octombrie 2013 şi să ocupăm acolo un loc care să ne promoveze din nou în Liga Campionilor. După cum vedeţi, ne place performanţa şi la nivel naţional, dar şi la nivel internaţional !”.
Vă reamintim că pe 8 şi 9 iunie 2013, în ambele zile de la ora 10.00, ca o încununare a performanţelor reuşite de popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi şi CS Vlădeni Plus în acest sezon, arena de popice CFR Iaşi va găzdui competiţia denumită Trofeul Municipiului Iaşi, pentru sportivii amatori şi profesionişti, aflat la a doua ediţie. Ca un fapt inedit, în cadrul competiţiei va avea loc şi un turneu de popice dotat cu trofeul Cupa Prieteniei, pentru sportivii amatori de etnie ucrainiană şi moldovenească (din stânga Prutului), organizat de CS CFR Iaşi în parteneriat cu Uniunea Ucrainienilor din România – Filiala Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu