miercuri, 29 mai 2013

Un meci doar pentru palmares în Dealul Copoului



* În runda cu nr. 34 din Liga I de fotbal, ultima a sezonului, stadionul Emil Alexandrescu va găzdui joi, 30 mai, de la ora 18.00, partida dintre CSMS Iaşi şi FC Vaslui.

Deja retrogradată din punct de vedere sportiv, CSMS Iaşi va încheia sezonul pe teren propriu, contra „duşmanilor” de la FC Vaslui, în ultima rundă de campionat. Într-o conferinţă de presă care a prefaţat disputa moldavă de mâine,
antrenorul echipei CSMS Iaşi, Sorin Cârţu, a aruncat vina retrogradării exclusiv pe umerii jucătorilor. "E un final nedorit de stagiune. Nu-mi reproşez nimic din punct de vedere profesional. S-a ajuns aici din cauza limitelor educaţionale şi de cultură fotbalistică. E vorba de educaţia, mentalitatea şi gândirea jucătorilor. Au vrut, dar nu au putut. Bine, s-a greşit şi din punct de vedere al contractelor, din vară mai sunt doar 3 jucători ai echipei. Dacă aş fi manager, aş face contracte pe minimum doi ani, cu dreptul de prelungire doar a clubului, după un an. Doar aşa-i ţii tot timpul într-un stress al obiectivului. Acum, la noi, cu jucători împrumutaţi sau cu contracte pe un an, fiecare se gândeşte unde să plece" a spus tehnicianul echipei ieşene, care a mai adăugat: "Meciul de joi, cu Vasluiul, a rămas doar pentru orgolii. Nu voi putea conta pe Milea, care e suspendat, Bădic şi Ciucur, care sunt accidentaţi şi cred că şi pe Pătulea, care a suferit o entorsă de gleznă în meciul de la Piatra Neamţ. Rămâne să vedem cu cine vom juca în centru, unde se crease o legătură între Milea şi Semenenko. Poate cu Creţu, poate cu Mitic, poate cu Tudor. Ca şi la celelalte partide de acasă şi joi îmi doresc măcar un meci egal, dacă nu vom putea învinge !".

* Primarul Gheorghe Nichita doreşte măsuri dure la CSMS Iaşi !

Primarul Iaşului i-a criticat pe jucătorii de la CSMS şi spune că va cere stoparea finanţării clubului în cazul în care Comitetul Director nu ia măsuri dure. "Sunt extrem de dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat în acest campionat. Avem dreptate, însă mi-e ruşine să cer Federaţiei să rămânem în Liga I la masa verde. Sunt extrem de supărat pe toţi cei care au lucrat la club, de la Prunea şi Ciobotariu şi până la jucători, în special cei ieşeni. Creţu, Avrămia şi Herghelegiu erau tot un zâmbet după jocul pierdut cu Ceahlăul. Nici cei experimentaţi nu au ajutat echipa. Şi mă refer la un Onofraş, la un Tincu, cel care tot sună de o vreme la Botoşani, să-l primească acolo. Asta-i atitudine de căpitan de echipă ? Voi cere Comitetului Director să facă o analiză la sânge după terminarea campionatului, în care să se ia măsuri ferme ori amenzi şi să se găsească soluţii pentru viitor. Vreau să particip şi eu la şedintă, să văd ce se discută acolo, pentru că eu am cerut Consiliului Local să finanţeze această echipă. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, voi cere Consiliului Local să stopeze finanţarea pentru sezonul viitor. Echipa i-a pedepsit pe ieşeni, eu vreau să pedepsesc echipa, în numele ieşenilor".

* Cu jandarmii la stadion !

Printr-un buletin informativ cu nr. 56,  din 29  mai 2013, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău ne trimite următorul comunicat:
”Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S.M.S. IAŞI - F.C. VASLUI.
Joi, 30 mai 2013, începând cu ora 18.00, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele Club Sportiv Municipal Studenţesc Iaşi – F.C. Sporting Vaslui.  Partida se va desfăşura pe stadionul de fotbal ”Emil Alexandrescu” din municipiul Iaşi.
Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de fotbal vor fi asigurate de aproximativ 150 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (Poliţie, Situaţii de urgenţă etc). 
În conformitate cu prevederile LEGII 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport, jocul sportiv este caracterizat cu  GRAD RIDICAT DE RISC.
Astăzi,  29 mai 2013, la sediul clubului de fotbal C.S.M.S. IAŞI  a avut loc şedinţa de organizare a acestei misiuni, cu participarea reprezentanţilor  forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică precum şi a altor măsuri specifice pentru buna desfăşurare a acestei partide – jandarmi, poliţie, situaţii de urgenţă, organizator, ambulanţă, societatea de pază şi protecţie etc.
Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor asigura, prin măsuri specifice, prevenirea şi combaterea unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestei partide, în zona imediată şi apropiată a locului de desfăşurare, restabilirea ordinii publice (în situaţia în care a fost tulburată).
Accesul în stadion va fi permis începând cu ora 16.00.
 
ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE

Premergător şi pe timpul desfăşurării acestei partide de fotbal, jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive, activităţi incluse în cadrul proiectului desfăşurat la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău încă de la începutul acestui an – „CIVILIZAŢIE PE STADIOANE !” .    

RECOMANDĂRI

Pentru buna desfăşurare a acestei partide de fotbal cetăţenii trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazei sportive.
Este de evitat implicarea în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.
Pentru evitarea disconfortului şi aglomerărilor de persoane este indicat ca prezenţa publicului la stadion să se facă într-un timp suficient faţă de ora începerii.
La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, cetăţenii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate.
De asemenea, au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
Sunt interzise: pătrunderea în incinta bazei sportive fără documente de acces, în stare  vădită de beţie , consumul de băuturi alcoolice, refuzul supunerii la  efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel, cu substanţe corozive ori care murdăresc, participarea la scandal, proferarea  de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora.
De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţă faţă de forţele de ordine, ascunderea feţei cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat arena sportivă dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine.
Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate niciun fel de manifestări de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să pună în pericol siguranţa participanţilor.
Atunci când se constată că în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal". (Semnat: Compartimentul de informare şi relaţii publice).
Tot joi, de la ora 20.30, în ultima rundă din Liga I de fotbal mai sunt programate partidele: Gloria Bistriţa – Concordia Chiajna, Rapid Bucureşti – Ceahlăul Piatra Neamţ şi Viitorul Constanţa – CS Turnu Severin. În această seară se vor disputa meciurile CFR Cluj – “U” Cluj, Pandurii Tg. Jiu – Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti - Gaz Metan Mediaş. Primele rezultate ale etapei au fost: Steaua Bucureşti – FC Braşov 4-0 şi Oţelul Galaţi – Dinamo Bucureşti 0-1.
DAN TEODORESCU 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu