miercuri, 1 mai 2013

Un român din “Hexagon”, campion al Franţei la popice


Geo Ungurean, cu trofeul de campion al Franţei

* Braşovean la origine, Géorges Ungurean, care are în prezent dublă cetăţenie româno-franceză, salută succesele echipei CFR Olimpia ACB Iaşi în acest sezon competiţional

Nu cu mult timp în urmă, a avut loc Campionatul Naţionale de Seniori al Franţei la popice, în două etape, una eliminatorie şi cealaltă finală.
În prima rundă, pe 27 aprilie, cu 16 sportivi prezenţi la startul competiţiei individuale de popice, Géorges Ungurean (Sporting Club Selongey) s-a clasat pe primul loc, cu 609 p.d.  (152+149+162+146).
Primii opt clasaţi în turul preliminar au promovat în marea finală, unde s-au adunat rezultatele din cele două zile de concurs.
În urma turneului final din 28 aprilie (în ziua când echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi cucerea un nou titlu naţional la Ploieşti), în „Hexagon”, Géorges Ungurean devenea campion al Franţei la popice, cu un total de 1188 popice doborâte (579 + 609).
Au urmat pe podium Koell Frédéric (Racing Club Strasbourg) – 1161 p.d. (561 + 600) şi Rabier Anthony (Is Sur Tille)  – 1154 p.d. (593 + 561).
Tot în Franţa s-a organizat recent Cupa Alpilor la popice, cu următoarele rezultate finale:
1. Franţa - 3480 p.d.;
2. Italia – 3368 p.d.;
3. Elveţia – 3137 p.d.
Cel mai bun popicaveraj al competiţiei a fost realizat de francezul de origine română Géorges Ungurean, cu 609 popice doborâte.
În Campionatul Naţional de Popice, echipa Sporting Club Selongey (cu francezii de origine română Géorges Ungurean şi Vasia Donos, ultimul evoluând în anii din urmă şi la CFR Olimpia ACB Iaşi, în lot) se bate la titlu cu Racing Club Strasbourg, acolo unde joacă românii Ştefan Gogoriţă şi Ioan Florin Bratu.
Astăzi, 1 mai 2013, de „Ziua Muncii”, Géo Ungurean a adresat clubului sportiv CFR Iaşi şi echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi următorul mesaj: „
Vă salut cu respect şi vă felicit pentru titlul de campioană şi nenumăratele performanţe obţinute de jucătorii de la CFR Iaşi ! Primăvara asta s-a anunţat frumoasă şi pentru mine,  deoarece am reuşit să câştig cam tot la individual şi perechi,  inclusiv Cupa Alpilor cu echipa Franţei, unde am  avut cel mai bun rezultat. Oricum, cea mai mare satisfacţie rămâne titlul de campion al Franţei! Sper să putem discuta şi după Mondiale !!! Pe curând !”.
De menţionat că, la apropiatele Campionate Mondiale de popice seniori de la Zalaegerszeg (Ungaria), din perioada 15-25 mai 2013,
din selecţionata Franţei face parte şi UNGUREAN Georges (mai pe româneşte... Ungureanu George !), alături de colegii KOELL Frédéric, SCHMITT Julien, BRUNOT Sylvain, LIVERA Alexandre, RABIER Anthony, EIBEL Bruno.
România va fi şi ea prezentă la “Mondialul” de popice seniori din Ungaria, cu doi lansatori de la CFR Olimpia ACB Iaşi în echipă, ei fiind Ion Cercel şi Paul Rohotin, iar Bogdan Tudorie (tot de la CFR Olimpia ACB Iaşi) face şi el parte din lotul lărgit.
La “Mondialul” de cadeţi din Ungaria (9-14 mai), din lotul României face parte şi Alexandru Şulic (CFR Olimpia ACB Iaşi, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi).
Va fi prezent în Ungaria, de post de antrenor federal interimar şi Remus Antimirescu, antrenorul principal al formaţiilor de seniori şi juniori CFR Olimpia ACB Iaşi, cele care au cucerit în aprilie 2013 titlurile naţionale pe echipe, al cincilea consecutiv la juniori şi al patrulea din ultimele şapte sezoane la seniori !
Tot la “Mondialul” seniorilor din Ungaria va oficia şi arbitrul internaţional Gheorghe Blasicz, din Mediaş, cel care a condus impecabil recentul turneu final pentru echipele masculine de popice, de la Ploieşti.
DAN TEODORESCU

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu