duminică, 16 iunie 2013

A doua victorie pentru HC Universitas Iaşi în turneul de promovare de la Topoloveni



* Echipa de handbal HC Universitas Iaşi a promovat în Divizia A după două victorii obţinute în turneul de la Topoloveni, din tot atâtea posibile.

În Seria I a barajului de promovare în Liga a doua, organizat de HC Top Arena Topoloveni pe teren propriu au participat doar trei echipe, deoarece HC Botoşani nu s-a prezentat la competiţie.
Rezultatele au fost următoarele:
- HC Universitas Iaşi – EVO Handbal Bucureşti 33-31 (17-14);
- HC Top Arena Topoloveni – EVO Handbal Bucureşti 21-19 (10-12);
- HC Universitas Iaşi – HC Top Arena Topoloveni 36-33 (17-15).
În meciul de duminică, câştigat de ieşeni la trei goluri diferenţă în faţa gazdelor de la Topoloveni, moldovenii au condus cu 13-11, apoi cu 15-14 şi au încheiat prima repriză cu un avantaj de două goluri (17-15).
În repriza secundă, ieşenii au condus din nou cu 19-17 şi 20-19, dar gazdele argeşene s-au „dopat” între timp cu renumitul magiun local şi au întors rezultatul în min. 40 (20-23) ! După 24-24 (min. 42) şi 30-30 (min. 50), HC Universitas revine la conducerea jocului, preia iniţiativa şi de la scorul de 33-31 (min. 54) şi 33-32 (min. 55), Ionuţ Caciuc înscrie de 3 ori în poarta argeşenilor şi mută tabela la 36-32 (min. 60) în favoarea formaţiei antrenate de Vasile Ciocoiu şi manageriate de Dorin Ghintuială. Ultimul gol al partidei înscris de echipa din Topoloveni în ultimele secunde ale disputei nu schimbă cu nimic soarta jocului şi „universitarii” din Dealul Copoului obţin un nou succes meritoriu, cu scorul de 36-33, terminânnd astfel pe primul loc turneul de promovare în Divizia A.
HC Universitas Iaşi a prezentat următorul lot de jucători: Marius Pricop, Constantin
Buga, Marius Manolache – Dan Strachină, Costel Grosu (9 goluri), Bogdan Petrache (3), Marius Trofin (3), Ionuţ Caciuc (10), Codrin Hriţcu, Radu Crăescu (1), George Piu, Alin Lazăr, Alexandru Huzum (3), Răzvan Ifrim (7), Adrian Christescu. Antrenor: Vasile Ciocoiu. Preşedinte: Dorin Ghintuială.
La finalul partidei, preşedintele formaţiei ieşene, Dorin Ghintuială,  ne-a declarat: “Am promovat în liga a doua şi suntem fericiţi şi bucuroşi ! Joaca s-a transformat în realitate şi trecem acum la treabă ! Cu ocazia acestui turneu am câştigat doi jucători de bază, pe portarul Marius Pricop, care a avut în meciul cu Topoloveni un procentaj de 62 % de intervenţii decisive şi pe Costel Grosu, un real talent şi un jucător foarte ambiţios şi inteligent ! Mergem mai departe şi vrem să facem performanţă în sportul ieşean !”.
Clasamentul final al Seriei I din cadrul turneului de promovare în Divizia A de handbal masculin este următorul:
1. HC Universitas Iaşi             2          2          0          0          69-64   4
2. Top Arena Topoloveni        2          1          0          1          54-55   2
3. EVO Handbal Bucureşti     2          0          0          2          50-54   0
Primele două clasate, adică formaţiile din Iaşi şi Topoloveni au reuşit promovarea în liga a doua de handbal masculin, acolo unde se află de mai mulţi ani şi CS Politehnica Iaşi.
La începutul săptămânii viitoare, conducerea echipei HC Universitas Iaşi a anunţat deja organizarea unei conferinţe de presă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu