marți, 18 iunie 2013

CSMS Iaşi şi-a vândut scump pielea în finala Cupei României la futsal


Marţi seara, la Tg. Mures, in prezenta a peste 120 fani ieseni care au insotit echipa CSMS la finala Cupei Romaniei de fotbal in sală, multipla campioana City'us din localitate a invins pe CSMS Iasi cu scorul de 7-4 (3-2, 4-4), după prelungiri. Iesenii au jucat formidabil si au condus la un moment dat cu 4-3 si la acest scor Carare a sutat balonul in bara portii gazdelor. Iesenii au mai avut alte doua bare, prin Carare si Ruxandari şi alte mari ocazii de gol ratate de Cataramă, Baciu, Guţu, Ruxandari, Despan. Ieseanul Gutu a marcat in min. 44, dar golul înscris direct în poarta gazdelor a fost anulat deoarece lovitura libera era... indirecta !!! In min. 47, ieseanul Despan a fost eliminat nemeritat, a urmat penalty pentru gazde care s-au desprins pe tabela de marcaj la 6-4 ! Ultimul gol al muresenilor a fost inscris din lovitura de penalitate de la 10 metri, la scorul de 7-4 !!!
Evolutia scorului a fost urmatoarea: 0-1 (Ruxandari '2), 1-1 (Ignat '3), 2-1 (Raimond Daniel '4), 3-1 (Covaci '5), 3-2 (Guţu '9), 3-3 (Ruxandari '21), 3-4 (Cataramă '27), 4-4 (Gherman '36), apoi prelungirile la 5-4 (Stoica '43), 6-4 (Gherman '47 din penalty de la 6 metri), 7-4 (Cr. Matei din lovitură de pedeapsă de la 10 metri '48).
La finalul disputei, CSMS Iaşi a primit o cupă şi medaliile aferente finalistei în Cupa României, din partea lui Vasile Nedelcu şi Petre Radu, preşedintele şi respectiv secretarul Comisiei de Fotbal în Sală din cadrul FR Fotbal.
Superba galerie ieşeană condusă de Sergiu Melinte a afisat următoarele bannere: "Moment de gloria / Pentru un oraş plin de istorie" şi "Suntem mândri de voi !" si a fost cu mult peste galeria gazdelor !
CSMS Iaşi a evoluat in următoarea alcătuire: Chiriac - Ruxandari, Pisică, Cărare (căpitan), Despan, apoi au mai intrat în joc Grigoraş - Cataramă, Baciu, Guţu, Cojocariu, Iftinca, Pricop. Antrenori: Nelu Stancea şi Florin Nichifor. Team-manager: Ionel Popa. Delegat: Ştefan Tudorache. Maseur: Marian Sărbătoare. Kinetoterapeut: Alexandru Lefter. Ofiţer de presă: Dan Teodorescu.
Gazdele de la City’us Tg. Mureş au jucat în următoarea alcătuire: Moldovan – Cr. Matei, Ignat, Lupu, Gherman, apoi au mai evoluat: Iancu – Stoica, Raimond Daniel, Nicuşan (căpitan), Covaci, Muntean, Oltean. Antrenor: Kacso Endre.
Au arbitrat: Septimiu Burtescu (Târgovişte) şi Marius Mititel (Bucureşti), iar rezervă a fost Marian Ivănescu (Bucureşti). Observatori: Petre Radu şi Daniel Badea, ambii din Capitală.  
La finalul meciului, team-managerul formaţiei ieşene, Ionel Popa, a declarat: "După acest joc vreau să scot în evidenţă trei aspecte: să felicit gazdele pentru organizare, să felicit superba galerie ieşeană care sunt sigur că va face istorie la meciurile de futsal din Sala Polivalentă şi să-i felicit pe băieţi pentru joc ! Eu sunt mândru că avem aşa jucători şi aşa echipă ! Cred că vom urca mai sus în ierarhia fotbalului în sală din România, dar trebuie să avem grijă pe viitor de echipa CSMS Iaşi şi de jucătorii ei de fotbal în sală ! Chiar dacă am pierdut în prelungiri în faţa campioanei României din ultimii patru sezoane, futsalul rămâne în continuare un sport frumos şi spectaculos pentru toată lumea !".
Prima ligă de futsal se reia pe 25 august 2013, iar nou promovata este Dunărea Călăraşi. În acest sezon, City’us Tg. Mureş a câştigat titlul de campioană şi Cupa României, realizând eventul, pentru a patra oară consecutiv !!!
Miercuri, pe 19 iunie, echipajul formaţiei de futsal CSMS Iaşi va reveni acasă !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu