joi, 6 iunie 2013

Duelul Alin Moldoveanu-Niccolo Campriani a început la CS Omega-Tehnoton Iaşi


A. Moldoveanu-M.Popa-N.Campriani

Vineri, 7 iunie, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui, de la ora 17.00, duelul campionilor olimpici la tir dintre românul Alin Moldoveanu (CS Omega-Tehnoton Iaşi-Dinamo Bucureşti) şi Niccolo Campriani (Italia), care este de fapt reeditarea finalei de la J.O. de la Londra 2012.
Acest duel eminamente sportiv a început de fapt astăzi, la sediul Clubului Sportiv Omega-Tehnoton Iaşi, acolo unde a avut loc o conferinţă de presă pe probleme de tir, la care au participat
Alin Moldoveanu - campion olimpic la proba aer comprimat,  Niccolo Campriani (Italia) - campion olimpic la proba puşcă 3x40,  preşedintele Consiliului Judetean Iaşi - Cristian Adomniţei, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iasi - Ciprian Paraschiv, preşedintele Federaţiei Române de Tir Sportiv - Sorin Babii, precum şi gazda manifestării, preşedintele Clubului Sportiv OMEGA-TEHNOTON Iaşi - Maricel Popa.
După ce Maricel Popa i-a prezentat pe invitaţi, preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a menţionat: “Alin este un bun şi frumos ambasador al Iaşului, iar reeditarea finalei olimpice de vineri ne reaminteşte de ce a fost la Londra, anul trecut, când românul Alin Moldoveanu ne-a adus medalia olimpică de aur”.
În continuare, preşedintele FR Tir, Sorin Babii, a declarat: “Îl felicit de domnul Maricel Popa pentru această idee, de a reedita finala olimpică de la Londra la Iaşi. Este un prilej de mândrie şi satisfacţie să avem doi campioni olimpici la Iaşi. Cu siguranţă că mâine va ieşi o competiţie frumoasă în Sala Polivalentă, când va avea loc şi etapa a V-a din cadrul Campionatului Naţional de Tir sportiv aer comprimat, acolo unde vor participa şi Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani, inclusiv în calificări. Cu siguranţă ei vor ajunge şi în finala de opt !”.

În continuare, cei doi campioni olimpici au spus:

- Niccolo Campriani: “Mulţumesc pentru invitaţia făcută şi pot spune că sunt pentru prima dată la Iaşi. Alin este pentru mine un bun prieten şi un bun sportiv. Îi urez succes lui Alin în competiţia de mâine !”;
- Alin Moldoveanu: “Îi mulţumesc lui Nicco pentru frumoasele cuvinte rostite, iar mâine, în Sala Polivalentă din Iaşi, va fi cu siguranţă a promovare la scară mondială a tirului !”.
În continuare, am mai consemnat următoarele declaraţii:
- Ciprian Paraschiv: “Mulţumesc presei pentru mediatizarea evenimentului şi pentru faptul că este alături de tirul ieşean de nivel olimpic. Urez succes ambilor sportiv, iar lui Niccola îi spun tradiţionalele cuvinte: In bocca al lupo !”.
- Maricel Popa: “Fiecare om de afaceri din Iaşi poate prelua câte un sport individual şi să-l ducă sus ! Eu am făcut acest lucru cu tirul şi am demonstrat că se poate ! Mulţumesc factorilor locali şi judeţeni pentru susţinerea evenimentului sportiv de vineri, 7 iunie. Primii doi sportivi din topul mondial al tirului sunt acum la Iaşi şi asta spune totul ! Sperăm să facem şi alte acţiuni sportive cu sprijinul oficialităţilor locale !”.
Etapa a V-a a Campionatului Naţional de tir aer comprimat va începe vineri, 7 iunie, de la ora 9.00, la Sala Polivalentă, cu seria de calificări. Primii opt sportivi din fiecare probă de concurs vor accede în finală. La ora 17.00 va începe marea finală unde vor participa şi campionii olimpici Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani. Se vor trage 20 focuri. Se vor trage la început 3 focuri în 150 secunde. Apoi urmează alte 3 focuri în 150 secunde. Apoi urmează foc cu foc, cu 50 secunde pentru fiecare foc. După primele 8 focuri, ultimul sportiv din clasament va fi eliminat şi tot aşa până la focul 18, cînd vor rămâne în concurs doar 2 sportivi, care vor mai trage 2 focuri ! Toată lumea speră ca ultimii doi sportivi în concurs să fie campionii olimpici Alin Moldoveanu şi Niccolo Campriani ! Vă mai informăm că intrarea spectatorilor în Sala Polivalentă, la Duelul Campionilor Olimpici Londra 2012, de vineri, 7 iunie, de la ora 17.00, este liberă !
DAN TEODORESCU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu