vineri, 7 iunie 2013

Niccolo Campriani câştigă “Duelul Campionilor Olimpici” de la Iaşi



* Vineri seara, pe 7 iunie, Sala Polivalentă ieşeană a găzduit finalele etapei a V-a din cadrul Campionatului Naţional de tir aer comprimat al României.

În proba de puşcă, la focul nr. 18 al finalei, Alin Moldoveanu (Dinamo Bucureşti-CS Omega Tehnoton Iaşi) şi Niccolo Campriani (Italia) se aflau la egalitate în fruntea ierarhiei, cu 185,4 puncte.
Ultimele două focuri din concurs au fost mai bune pentru Campriani (10,7 - 10,1), care s-a impus în faţa lui Moldoveanu (10,3 - 10,3) la o diferenţă de numai 0,2 puncte (206,2 faţă de 206,0). Aşadar, Duelul Campionilor Olimpici de la Iaşi s-a încheiat cu victoria italianului Niccolo Campriani, dar manifestarea din Sala Polivalentă a fost până la urmă o competiţie de promovare a tirului pe plan naţional ! Pe locul 3 s-a clasat Marius Vasile, de la Steaua Bucureşti, cu 182,5 puncte, eliminat din concurs după 18 focuri.
La finala de tir de la Iaşi au asistat, printre alţii, primarul Gheorghe Nichita, preşedintele CJ Cristian Adomniţei, directorul DJST Iaşi Ciprian Paraschiv, fiind prezenţi în sală, pe post de amfitrioni, Maricel Popa, preşedintele CS Omega Tehnoton Iaşi şi Sorin Babii, preşedintele FR Tir Sportiv.
În final, Niccolo Campriani a declarat: “A fost un duel sportiv al prieteniei, într-un concurs greu, unde a învins tirul !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu