luni, 17 iunie 2013

Pe două roţi, capitala ciclismului românesc s-a mutat la Iaşi !



Sâmbătă şi duminică, pe 15 şi 16 iunie 2013, la Iaşi a avut loc competiţia denumită “Golden Runner – Road Grand Prix” cel mai important concurs de ciclism organizat în ultimii ani în zona Moldovei. Peste 200 de ciclişti amatori şi profesionişti au participat la probele de Mountain Bike (MTB) şi şosea, la Bârnova şi respectiv în Dealul Copoului, pe Bulevardul Carol I. În concurs pe două roţi de la Iaşi s-au înscris ciclişti din România şi Republica Moldova, iar competiţia organizată de către Kartezian Iaşi a atras pe traseele curselor programate un public numeros şi entuziast.
Proba de Mountain Bike s-a desfăşurat sâmbătă, la Bârnova-Dobrovăţ. 117 rutieri au luat startul în cele doua ture: cea scurtă, desfăşurată pe distanţa de 33 de kilometri şi tura lungă pe distanta de 66 kilometri. Cel mai în vârstă rutier a avut  63 de ani şi a venit tocmai de la Giurgiu să participe la cursa unde o ocupat un onorant loc 2 pe podium.
Duminică, pe Bulevardul Carol I din Dealul Copoului a fost programată proba de şosea, pe o distanţă de 43 km şi unde au participat 83 de cicilişti amatori şi profesionişti.
În cele doua zile de concurs Golden Runner, organizatorii au oferite 42 premii la 14 categorii de vârstă şi dificultate, în valoare totală de peste 15.000 de lei.  Clasamentele finale complete pentru cele doua probe (timpul obţinut şi pozitia ) pot fi consultate pe
site-ul competitiei, adică www.goldenrunner.ro.
Iaşul a fost pe durata a două zile capitala naţionala a acestui sport elegant care este ciclismul. Prima ediţie a Golden Runner desfăşurată la Iaşi a fost un succes de participare şi o premieră remarcabilă în ciclismul românesc prin alăturarea celor două manşe, de şosea şi MTB, într-o singura competiţie”, a menţionat Cătălin Neagu, directorul companiei  organizatoare, care a mai spus: “Mulţumim ieşenilor pentru că au participat în număr mare la acest eveniment, nu doar ca spectatori, ci şi ca sportivi competitori. Golden Runner este o competiţie naţională de ciclism care se adresează atât amatorilor cât şi profesioniştilor pasionaţi de sportul pe bicicletă din diferite oraşe ale ţării. Această competiţie de anvergură, care repune Iaşul pe harta ciclismului naţional, a fost posibilă datorită  implicării Primăriei Municipiului Iasi şi  a Consiliului Judeţean Iaşi, precum şi datorită susţinerii financiare oferite de partenerii Dedeman, Castrol, Decathlon şi Brikston, companii care merită aprecieri speciale”.

* Ei sunt în fruntea ierarhiei !

Pe diferite categorii de participare, câştigătorii curselor cicliste de la Iaşi au fost:
Mountain Bike (MTB) – cursa scurtă de 33 km:
- Juniori (17-22 ani): Dima Emil (Giant Team Romania);
- Masculin (23-39 ani): Grigorescu Filip Ilie (Constanţa);
- Masculin (+40 ani): Vasiliu Alexandru;
Mountain Bike (MTB) – cursa lungă de 66 km (2 x 33 km):
- Masculin (+40 ani): Întuneric Romeo (Elephant Bike Club Bacău);
- Feminin (+17 ani): Piringer Beata (Giant Team Romania);
- Elite Open: Ciocan Alexandru (Giant Team Romania).
Proba de şosea (pe Bulevardul Carol I, în Dealul Copoului):
- Juniori (17-22 ani): Drăgoi Vasile Sabrin (Velo Club Piatra Neamţ);
- Masculin (23-39 ani): Munteanu Constantin (HPM Cycling Team);
- Masculin (+40 ani): Moisă Iulian (HPM Cycling Team);
- Feminin (+17 ani): Piringer Beata (Giant Team Romania);
- Elite Open: Frunzeanu Marian (Giant Team Romania). Menţionăm că vedeta Alex Ciocan s-a clasat doar pe locul 3.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu