miercuri, 26 iunie 2013

Popicarul Paul Rohotin, solicitat de vicecampioana Germaniei


Paul Rohotin

SKC Victoria Bamberg este actuala vicecampioană a Germaniei la popice şi are un palmares impresionant. Echipa din Bamberg a fost de-a lungul timpului multiplă campioană a Germaniei, cu rezultate excelente în Cupa Germaniei şi cu clasări pe podium în Cupa Mondială, Cupa Europei, Cupa NBC şi Liga Campionilor. Putem menţiona faptul că SKC Victoria Bamberg are 9 titluri naţionale cucerite în 1. Bundesliga (în sistemul cu 200 bile lansate) şi 5 titluri de vicecampioană în 1. Bundesliga (la 120 bile lansate în sistem internaţional, unde evoluează în prezent). A cucerit de 10 ori Cupa Germaniei (DKBC Pokal), de 4 ori Cupa Mondială, de 5 ori Cupa Europei, o dată Cupa NBC şi de 3 ori marele trofeu în Liga Campionilor.
La clubul de popice din Bamberg evoluează în prezent şi doi sportivi din România, Nicolae Lupu - la prima formaţie şi Albert Kirizsan - la echipa a doua, plus Ioana Văidăhăzan la formaţia feminină, multiplă campioană în 1. Bundesliga.  
Se pare ca din sezonul 2013-2014, la Victoria Bamberg va mai evolua un sportiv român, acesta fiind Paul Rohotin, de la multipla campionă CFR Olimpia ACB Iaşi şi cel care, la recentele Campionate Mondiale de popice de la Zalaegerszeg (Ungaria) a reuşit un fantastic rezultat de 717 popice doborâte, ceea ce reprezintă a doua performanţă mondială din toate timpurile, după cea realizată de sârbul Vilmos Zavarko (728 p.d.).
Prin băimăreanul Stelian Boariu (fost jucător în anii din urmă la Victoria Bamberg şi reprezentantul în ţara noastră a patronului firmei germane care ţine şi echipa de popice), clubul german a solicitat astăzi, 26 iunie 2013, echipei CFR Olimpia ACB Iaşi şi FR Popice-Bowling transferul lui Paul Rohotin (24 ani) la formaţia de primă ligă din Germania, SKC Victoria Bamberg, echipă antrenată de Bela Csanyi şi Peter Würsching.
Ştiu că am fost solicitat de echipa din Bamberg şi mă bucur de acest lucru. E şansa vieţii mele şi cred că şi echipa CFR Olimpia ACB Iaşi nu-mi va pune piedică la acest transfer, deoarece o dată în viaţă te întâlneşti cu acest eveniment. Dacă voi ajunge la Victoria Bamberg sper să mă acomodez cât mai bine cu stilul de viaţă german şi cu noii mei colegi şi ştiu că acolo este o concurenţă acerbă pentru a prinde un post de titular. Sper însă să mă descurc bine nu numai cu popicele, dar şi cu serviciul din Germania, pentru că acolo toţi sportivii muncesc şi după programul de lucru joacă şi popice ! Mi s-a spus că, prin clubul de popice german voi fi ajutat cu un serviciu la Bamberg, unde voi primi un salariu în jur de 1.000 euro, poate şi peste 1.000 euro, şi voi avea o locuinţă plătită de club. Restul mă interesează pe mine şi ca orice român vreau să plec în Germania şi pentru a-mi pune un ban deoparte, dar mai vreau să demonstrez că popicarii români sunt jucători de top oriunde în Europa !”, ne-a declarat astăzi Paul Rohotin, aflat acasă, la Hunedoara, el jucând însă de patru sezoane pentru CFR Olimpia ACB Iaşi.
Ştiu de solicitarea echipei Victoriei Bamberg pentru Paul Rohotin, care să nu uite că a venit la Iaşi cu o performanţă în jur de 510 popice doborâte şi acum a realizat 717 popice doborâte la un Campionat Mondial, plus a cucerit multe trofee pe plan naţional cu CFR Olimpia ACB Iaşi, plus evoluţii promiţătoare în cupele europene, inclusiv în Liga Campionilor. În popice nu există grile de transfer ca la alte sporturi, dar ar fi frumos din partea Victoriei Bamberg să ofere măcar un set de echipament sportiv complet echipei ieşene, în schimbul transferului. Mai ştiu că la recentul Campionat Mondial din Ungaria, Paul Rohotin a mai primit oferte de transfer şi din partea campioanei Germanie, Rot Weiss Zerbst, dar şi din partea formaţiei maghiare Zalaegerszeg TK, gazda competiţiei. Dacă transferul lui Rohotin la Bamberg se va concretiza, eu îi doresc mult succes lui Paul acolo, unde va merge foarte bine pregătit după antrenamentele şi jocurile susţinute la CFR Olimpia ACB Iaşi”, ne-a mai declarat Remus Antimirescu, antrenor principal la CFR Olimpia ACB Iaşi şi antrenor federal în cadrul FR Popice-Bowling.
De menţionat că „preţul” lui Paul Rohotin pentru transferul în Germania este de numai 100 euro, pe care clubul Victoria Bamberg trebuie să-l depună la FR Popice-Bowling în schimbul cărţi verzi ! Din tripleta de aur a echipei CFR Olimpia ACB Iaşi, alcătuită nu cu mult timp în urmă din Dan Mihăilă – Paul Rohotin – Ion Cercel, probabil că va rămâne la Iaşi pentru sezonul viitor doar Ion Cercel, deoarece Dan Mihăilă s-a transferat încă de anul trecut la echipa germană Dreiflüsse Bosna Passau, unde este marea vedetă a formaţiei bavareze, iar peste puţin timp se pare că şi Paul Rohotin va lua şi el drumul Germaniei, unde va încerca să dea marea lovitură la SKC Victoria Bamberg ! Plus că ieşeanul Mihai Gabriel Benghiac a ajuns şi el de ceva timp în Anglia, pe post de... şofer de taxi, după ce a abandonat, din motive financiare şi pentru o perioadă de timp, sportul popicelor. Noroc însă că „balta mai are peşte” la campioana de popice CFR Olimpia ACB Iaşi şi cu siguranţă alţi tineri şi talentaţi lansatori vor lua locul celor plecaţi pe alte meleaguri europene, şi la acest capitol putem enumera pe Bogdan Tudorie, Alexandru Petrariu, Andrei Vieru, Ionuţ Condrea, Alexandru Şulic, Vlad Nacu, Gheorghe Buhuş, Andrei Popa şi lista rămâne deschisă !
DAN TEODORESCU   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu