sâmbătă, 8 iunie 2013

Pugilistul Bogdan Juratoni, argint european la Minsk



Pugilistul român Bogdan Juratoni a rămas cu medalia de argint în limitele categoriei 75 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de box amator de la Minsk (Belarus), după ce a fost învins la puncte în finală (cu scorul de 2-1 la decizii) de irlandezul Jason Quigley.
Irlandezul şi-a adjudecat prima repriză, în care a lovit mai mult şi mai clar, după care Juratoni a fost mai activ în runda a doua, în care a lovit bine, iar irlandezul a fost obstrucţionist. Bogdan a fost mai bun şi în ultima rundă, când Quigley a arătat obosit. În ciuda faptului evident că Juratoni a fost superior, irlandezul a primit nemeritat decizia la puncte (30-27 în prima rundă, 28-29 în a doua, 29-28 în a treia).
Medaliile de bronz au revenit ungurului Zoltan Harcsa şi ucraineanului Evgheni Hîtrov.
Bogdan Juratoni (care va împlini pe 17 iunie vârsta de 23 de ani) are în palmaresul său o medalie de bronz la Mondialele din 2011, de la Baku, iar anul trecut a pierdut în primul tur la JO de la Londra în faţa uzbekului Abbos Atoev, care a cucerit bronzul.
Jason Quigley (22 ani) este campion european de juniori în 2009 (Szczecin) şi de tineret în decembrie 2012 (Kaliningrad).
Ultimul titlu european la box câştigat de un român a fost adus de Dorel Simion, în 1998, tot la Minsk, la categoria super-uşoară (63,5 kg).
Meciurile finale de astăzi, de la Minsk, s-au încheiat cu următoarele rezultate:
-
49 Kg: David Ayrapetayan (RUS) - Patrick Barnes (IRL), Ayrapetayan câştigă prin W.O. – neprezentarea adversarului; 
- 52 Kg: Andrew Selby (Wales) - Michael Conlan (IRL), Selby câştigă la puncte cu scorul de 2-1;
- 56 Kg: John J. Nevin (IRL) - Mykola Butsenko (UKR) 3-0;
- 60 Kg: Pavlo Ishchenko (UKR) - Vagzen Safaryants (BLR) 2-0;
- 64 Kg: Armen Zakaryan (RUS) - Dmitri Galagot (MDA) 3-0;
- 69 Kg: Alexander Besputin (RUS) - Arajik Martujan (GER) 3-0
- 75Kg: Jason Quigley (IRL) - Bogdan Juratoni (ROU) 2-1;
- 81 Kg: Peter Mullenberg (NED) - Nikita Ivanov (RUS) 0-3;
- 91Kg: Teymur Mammadov (AZE) - Aleksei Egorov (RUS),  Egorov câştigă prin KO tehnic în repriza a II-a;
- +91 Kg: MEDZHIDOV Magomedrasul (AZE) - Sergey Kuzmin (RUS) 3-0.
De menţionat că, la cat. 81 kg, boxerul Petru Ciobanu (Rep. Moldova) a cucerit medalia de bronz, după ce compatriotul său, Dmitri Galagot a dobândit medalia de argint la categoria 64 kg.
Ieşeanul Mihai Nistor, acum la CSM 2010 Bacău s-a clasat pe locul 5-8 (a ajuns în sferturile de finală) la categoria +91 kg, delegaţia ţării noastre fiind condusă la Minsk de ieşeanul Vasile Cîtea, vicepreşedintele FR Box şi consilier în MTS.
În altă ordine de idei, vă mai informăm că pugilistul Alexandru Marin (CFR Iaşi) va debuta nu peste mult timp într-o gală profesionistă în SUA, după cum ne-a informat astăzi antrenorul Nicu Brânzei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu