sâmbătă, 15 iunie 2013

Radio România Iaşi, mereu alături de Clubul Sportiv CFR Iaşi


Dănuţ Fron şi Mădălina Ţibichi în studioul Radio România Iaşi

Realizatorul Valeriu Ştefan şi redactorul sportiv Dan Teodorescu, ambii de la Radio România Iaşi, au coordonat emisiunea Caleidoscop Muzical Sportiv de sâmbătă, 15 iunie 2013, care a analizat, pe durata a două ore de emisie în direct, mai multe componente ale sportului ieşean şi nu numai, inclusiv din activitatea de performanţă a secţiilor de popice, haltere, tenis de câmp şi sportul pentru toţi de la CS CFR Iaşi.
Printre invitaţii din studioul postului Radio România Iaşi au fost antrenorul de haltere Dănuţ Fron, halterofila de lot naţional de junioare al României Mădălina Ţibichi, dar şi atletul veteran Neagu Mazilu, cel care, la 85 de ani şi 4 luni şi după o activitate sportivă de 70 de ani, şi-a anunţat recent retragerea din activitatea sportivă de performanţă. Toţi aceşti invitaţi, care aparţin de CS CFR Iaşi, au relatat despre ultimele performanţe pe plan naţional, despre perspectivele secţiei de haltere de la clubul ceferist, iar veteranul veteranilor ieşeni, Neagu Mazilu a menţionat: „Am intrat în sport cu o medalie de aur cucerită la un concurs în Bucureşti şi am ieşit din sport cu o medalie de aur cucerită tot la Bucureşti, în cadrul Campionatelor Naţionale ale atleţilor veterani, din urmă cu câteva zile. Dar eu mişcare voi face în continuare, pentru sănătatea mea şi voi rămâne şi pe post de consilier sportiv la Clubul CFR Iaşi şi oricine îmi va cere staful îl voi da cu mare plăcere”.
În continuare, antrenorul de haltere Dănuţ Fron a spus că sportiva Mădălina Ţibichi, care este şi componenta Centrului Naţional de Burse Olimpice de la Galaţi, dar aparţine în continuare de CS CFR Iaşi are toate şansele să reprezinte România la viitoarele Campionate Europene de haltere din Lituania. „Mădălina poate arunca în viitorul apropiat 70 de kg şi cu această ocazie să ajungă în echipa României pentru Europenele din Lituania. Eu cred în posibilităţile ei, deoarece ea aruncă acum 65 kg şi poate ajunge şi la 70 kg, cu antrenamente bune. Mai am în echipa ieşeană două sportive, de 13 ani, Bianca Grigoraş şi Alexandra Nechitoaie, care sunt şi ele solicitate la Centrele Olimpice de la Galaţi şi Botoşani. Avem acum un sediu nou şi performant pentru secţia de haltere, la Gara Nicolina şi aşteptăm să vină câţi mai mulţi copii la haltere, un sport frumos şi armonios !”, a menţionat Dănuţ Fron.
Voi munci mult la antrenamente pentru a-mi realiza baremul pentru Europenele de haltere din Lituania şi cred cu putere că pot ajunge acolo !”, a mai spus şi tânăra sportivă de numai 14 ani, Mădălina Ţibichi.
Redactorul sportiv Dan Teodorescu, care este şi director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi, a menţionat primele rezultate de la turneul Tenis Partener găzduit în aceste zile de arena de tenis CFR Iaşi (acolo unde a concurat şi confratele în jurnalismul sportiv Ciprian Popa), a trecut în revistă performanţele de excepţie ale echipei de popice CFR Olimpia CFR Iaşi, campioană naţională la seniori, juniori şi veterani şi a mai prezentat şi realizările echipei de fotbal în sală CSMS Iaşi, care va disputa finala Cupei României pe 18 iunie, la Târgu Mureş, cu multipla campioană CS City’us din localitate.
La invitaţia realizatorul de programe Valeriu Ştefan s-a aflat în studioul Radio România Iaşi şi comandantul „Aeroclubului Ieşean Alexandru Matei”, domnul Sorin Enghel, care a detaliat câteva aspecte din acest frumos sport al „zburătorilor” !
Redactorii sportivi Liviu Suceveanu. Gheorghe Şoană şi Cristian Bălan au fost prezenţi la microfon cu relatări specifice sportului ieşean, naţional şi internaţional. Tot pe calea undelor s-a mai aflat în direct şi preşedintele FR Kaiac-Canoe, Ion Bârlădeanu cu relatări de la Campionatele Europene din Portugalia, unde România a cucerit până acum o medalie de argint şi două de bronz.
Ştirile la zi din domeniul sportiv, lecturate de Valeriu Ştefan şi Dan Teodorescu, concursurile pe teme sportive cu mare afluenţă la public şi muzica de bună calitate au încunat emisiunea sportivă din dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 iunie, în cabina tehnică a postului Radio România Iaşi fiind prezentă o profesionistă în domeniu, Cornelia Lefter.
În final, conducerea CS CFR Iaşi a invitat departamentul sport de la Radio România Iaşi la arena de tenis CFR Iaşi, pentru ca emisiunea Caleidoscop Muzical Sportiv din ziua de 13 iulie 2013, de la ora 11.00 la ora 13.00, să aibă „centrul” de coordonare la arena ieşeană, pe durata semifinalelor turneului internaţional de tenis feminin din circuitul ITF, denumit FRT Pro Circuit - Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii totale de 10.000 dolari. Tot la arena CFR Iaşi, în luna august 2013 va avea loc şi turneul masculin din circuitul ITF, cu premii totale de 15.000 dolari, organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi şi alături de Rodotex Iaşi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu