miercuri, 12 iunie 2013

Rezultate excelente pentru halterofilii de la CFR Iaşi


Bianca Grigoraş

În aceste zile, la Bistriţa se desfăşoară prima etapă din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II (Under 17), cu participarea a trei sportive de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.
După o evoluţie excelentă în concurs, toate cele trei ieşence prezente în competiţie au depăşit baremurile impuse de FR Haltere şi au reuşit calificarea în faza finală, de la Botoşani, programată în perioada 16-20 iulie 2013.
Rezultatele ceferistelor au fost următoarele:
- Categoria 44 kg: Alexandra Nechitoaie (13 ani) a smuls 24 kg şi a aruncat 32 kg, depăşind baremul de 20 kg şi respectiv 30 kg.
- Categoria 48 kg: Bianca Grigoraş (13 ani) a reuşit să smulgă 36 kg şi să arunce 45 kg, depăşind baremul de 30 kg şi respectiv 40 kg.
- Categoria 53 kg: Mădălina Ţibichi (14 ani, care este şi componentă a Centrului Naţional de Burse Olimpice de la Galaţi) a smuls 51 kg şi a aruncat 62 kg, depăşind cu mult baremul de 35 kg şi respectiv 50 kg.
În seara zilei de miercuri, 12 iunie, la finalul competiţiei pentru sportivele de la CS CFR Iaşi (concursul de la Bistriţa continuă însă până vineri, cu celelalte categorii de concurs, la feminin şi masculin), antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: “Ca de fiecare dată am depăşit baremurile impuse de federaţie şi ne-am calificat cu toate sportivele noastre la finalele de la Botoşani, din luna iulie. Eu cred că nu peste mult timp, Alexandra Nechitoaie va reuşi să se impună sus de tot în topul naţional, iar Mădălina Ţibichi are şanse chiar din acest an să reprezintă România la Campionatele Europene din Letonia, din luna septembrie. Bianca Grigoraş este şi ea un mare talent şi o foarte bună halterofilă la doar 13 ani !”.
De menţionat că Bianca Grigoraş va ajunge din toamnă colegă la Galaţi cu Mădălina Ţibichi, iar Alexandra Nechitoaie este în vizorul antrenorilor de la Centrul Naţional de Burse Olimpice de la Botoşani. Chiar dacă vor ajunge la Galaţi şi Botoşani, sportivele menţionate rămân în continuare legitimate la CS CFR Iaşi, acolo unde secţia de haltere are un nou sediu performant, în zona Gării Nicolina.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu