duminică, 23 iunie 2013

Turneul de tenis de la 's-Hertogenbosch, favoritul românilor !


Simona Halep după finala câştigată la s'Hertogenbosch

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 45 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la 's-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari.
Halep a învins-o în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră şi 11 minute de joc, pe sportiva belgiană Kirsten Flipkens, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 4, informează wtatennis.com
Acesta este al doilea titlu WTA din cariera Simonei Halep. Românca a obţinut primul titlu în urmă cu o săptămână, la Nurnberg, în Germania.
Halep şi Flipkens s-au întâlnit, sâmbătă, pentru a treia oară. Jucătoarea română s-a impus şi în precedentele două meciuri cu Flipkens, scor 6-4, 6-0, în 2010, în calificări la Tokyo, şi scor 7-5, 6-4, în 2011, în semifinale la Fes.
Simona Halep a fost a doua jucătoare română care a evoluat în două finale în decurs de o săptămână. În mai 1981, Virginia Ruzici a jucat în decurs de o săptămână finalele turneelor de la Perugia şi Lugano, însă le-a pierdut pe amândouă.
Jucătoarea Simona Halep a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat turneul de la 's-Hertogenbosch, că este încântată de faptul că a jucat foarte bine pe iarbă, după succesul de la Nurnberg pe zgură, şi că va sărbători după competiţia de Grand Slam de la Wimbledon.
"Este incredibil, pentru că am jucat foarte bine pe iarbă, după o săptămână pe zgură. Am jucat bine astăzi. Eram puţin neliniştită la început, dar am încercat doar să lupt pentru fiecare punct. Kirsten Flipkens a fost o adversară foarte dificilă. Sunt fericită, vreau să mă bucur de această seară. Este un moment special pentru mine. Voi pleca imediat la Wimbledon, astfel că va trebui să sărbătoresc acest succes după Wimbledon", a spus Halep, potrivit wtatennis.com.
Simona Halep este a cincea jucătoare română care s-a impus în mai mult de un turneu WTA, după Virginia Ruzici (7), Irina Spîrlea (4), Ruxandra Dragomir-Ilie (4) şi Alexandra Dulgheru (2).
Kirsten Flipkens reafirmat că Halep este în cea mai bună formă din carieră: "Simona este în cea mai bună formă a vieţii sale. A câştigat săptămâna trecută pe zgură, iar acum pe iarbă. Se pare că nici măcar nu contează pentru ea pe ce suprafaţă joacă. A jucat extraordinar astăzi".
Halep a fost lăudată şi de site-ul wtatennis.com pentru performanţele sale. "Indiferent dacă este pe zgura de la Nurnberg sau pe iarba de la 's-Hertogenbosch, este de neoprit. Simona Halep a învins-o pe Kirsten Flipkens la Topshelf Open, obţinând al doilea său titlu WTA în tot atâtea săptămâni. Unele jucătoare se odihnesc în perioada de două săptămâni dintre Roland Garros şi Wimbledon, altele obţin 10 victorii consecutiv - Simona Halep este una dintre acestea, ea câştigând primul său titlu WTA la Nurnberg, săptămâna trecută, şi pe al doilea la 's-Hertogenbosch, în această săptămână. Uimitor este că a obţinut cele două titluri pe suprafeţe total diferite. La Nurnberg a jucat pe zgură, iar la 's-Hertogenbosch pe iarbă", notează sursa citată.

* Begu şi Medina Garrigues au câştigat turneul de la 's-Hertogenbosch în proba de dublu feminin

Perechea Irina-Camelia Begu / Anabel Medina Garrigues (România / Spania), cap de serie numărul 2, a învins, cu scorul de 4-6, 7-6 (3), 11-9, cuplul Dominika Cibulkova / Arantxa Parra Santonja (Slovacia / Spania), în finala de dublu feminin a turneului de la 's-Hertogenbosch.
Învingătoarele vor primi un cec în valoare totală de 9.274 de euro şi 280 de puncte WTA.
Pentru Begu, acesta a fost al doilea turneu câştigat la dublu, după ce în 2012 a triumfat la Hobart, alături de Monica Niculescu.

* Horia Tecău şi Max Mirnîi au câştigat finala probei de dublu masculin la 's-Hertogenbosch

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi belarusul Max Mirnîi, cap de serie nr. 2, a câştigat proba de dublu din cadrul turneului ATP pe iarbă de la s-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii totale de 410.200 euro, învingând sâmbătă, în finală, cu 6-3, 7-6 (4), cuplul german Andre Begemann / Martin Emmrich, după o oră şi 14 minute de joc.
Aceasta a fost a doua victorie finală a cuplului Tecău / Mirnîi, după succesul de la Bucureşti, din turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy.
Pentru titlul din Olanda, Tecău şi Mirnîi vor primi un cec de 27.700 euro şi 250 puncte ATP.
Horia şi Max Mirnîi, care fac cuplul din acest an, au jucat a patra finală în această formulă, după ce le-au pierdut pe cele de la Sydney (în faţa fraţilor Bryan) şi la Delray Beach (în faţa americanilor James Blake / Jack Sock) şi au câştigat la Bucureşti şi s-Hertogenbosch.
Horia are acum 15 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care două cu Mirnîi (Bucureşti, s-Hertogenbosch - 2013) şi zece alături de Lindstedt (2012 - Bucureşti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 - Bastad, Casablanca, 2010 - New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit câştigător în 2012 şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).
Horia Tecău pierdut 13 finale la dublu: 2013 la Sydney şi Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid şi Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).

* La turneul WTA de la Eastbourne, Niculescu şi Zakopalova au fost învinse în finală la dublu feminin

Perechea formată din românca Monica Niculescu şi jucătoarea cehă Klara Zakopalova a ratat titlul în proba de dublu din cadrul turneului WTA de tenis pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare de 690.000 dolari, fiind învinsă sâmbătă, în finală, de principalele favorite Nadia Petrova (Rusia) / Katarina Srebotnik (Slovenia), cu 6-3, 6-3.
În urma acestui rezultat, Niculescu şi Zakopalova vor primi un cec de 19.480 dolari şi 320 puncte WTA. Monica va mai primi şi 4.590 de dolari, pentru participarea la simplu (învinsă în primul tur).
E demn de menţionat faptul că Niculescu şi Zakopalova au fost ultima pereche acceptată pe tabloul de dublu.
Câştigătoarele s-au ales cu 36.500 de dolari şi 470 de puncte.

* Irina Maria Bara câştigă turneul ITF de la Bucureşti

În finala turneului feminin de tenis ITF de la Bucureşti, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, competiţie care s-a încheiat la Centrul Naţional de Tenis din Capitală, Irina Maria Bara a învins-o pe Laura Ioana Andrei, principala favorită, cu scorul de 6-4, 6-4 şi a dobândit trofeul pus în joc.
În semifinale, Laura Ioana Andrei a profitat de abandonul Ioanei Loredana Roşca, la scorul de 1-0, în timp ce Irina Maria Bara a dispus de belgianca Michaela Boev (Nr. 8), cu 6-4, 6-3.
Finala de dublu fete a revenit perechii Laura Ioana Andrei / Raluca Elena Platon (Nr. 1), care a învins cu 6-2, 7-6 (2) cuplul Raluca Ciufrilă / Andreea Ghiţescu. Directorul de turneul al competiţiei din Capitală a fost fosta dublă finalistă la Roland Garros în anii din urmă şi actuala antrenoare de tenis Florenţa Mihai. Supervisorul ITF a fost Dan Nicolae.

* A început turneul ITF de la Balş, urmează cel de la Clubul Sportiv CFR Iaşi

Următorul turneu feminin ITF din România, cu premii de 10.000 dolari este cel de la Balş. Primele rezultate de sâmbătă din turul al II-lea al calificărilor au fost:
- Iulia TRUCA (ROU) 7-6 (2) 7-5 Roberta Maria NAICU (ROU);
- Alisa MARTINOV (MDA) 6-2 6-4 Ariana SAKI (ROU);
- Cristina MOROI (ROU) 7-5 4-6 6-3 Louisa Alex CODREANU (ROU);
- Izabela Gabriela NOVAC (ROU) 6-3 6-4 Emilija CERANIC (BIH);
- Raluca CIUFRILĂ (ROU) 6-1 6-1 Roxana Elena SISU (ROU);
- Anna VELICA (SWE) 6-2 6-3 Mihaela GHIOCA (ROU);
- Oana Carmen TRUS (ROU) 6-0 6-3 Ioana Larisa FUIOREA (ROU).
Primele favorite de la Balş, de pe tabloul principal, sunt:
1. Laura Ioana ANDREI (ROU, locul 293 WTA);   
2. Raluca Elena PLATON (ROU, 550 WTA);                                              
3. Elena Teodora CADAR (ROU, 613 WTA);
4. Anastasia VDOVENCO (MDA, 721 WTA);       
5. Michaela BOEV (BEL, 760 WTA);          
6. Cristina ADAMESCU (ROU, 766 WTA);           
7. Gabriela TALABĂ (ROU, 861 WTA);     
8. Irina Maria BARA (ROU, 884 WTA).                               1
Va urma turneul de la arena CFR Iaşi, din perioada 5-14 iulie, denumit FRT Pro Circuit – Trofeul Municipiului Iaşi şi dotat cu premii totale de 10.000 dolari.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu