marți, 25 iunie 2013

Un nou record în minifotbalul românesc !



La finalul acestei săptămâni la Piatra Neamţ va avea loc unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale minifotbalului românesc, faza finală a Cupei României la Minifotbal. Astfel, în perioada 27-30 iunie, va avea loc cea de-a patra ediţie a cupei care până acum a fost câştigată în sezoanele precedente de Cipricom Zalău, AS WMT Giroc Timişoara şi Juventus Sibiu.
Minifotbalul românesc confirmă trendul ascendent pe care se află şi atinge un nou record. Anul acesta Cupa României va fi organizată într-un format cu 52 de echipe, peste 1.000 de jucători de minifotbal, animaţi de plăcerea acestui frumos sport, se vor afla la Piatra Neamţ într-un maraton al minifotbalului.
Echipele vor fi repartizate în 4 urne valorice conform indicilor din clasamentul naţional, din care se vor forma 13 grupe. Câştigătoarele grupelor şi cele mai bune 3 echipe de pe locurile al doilea se vor califica în faza superioară a competiţiei, duminică fiind programate finalele Cupei României.
Succesul minifotbalului la nivel naţional se bazează pe o combinaţie de trei factori: o viziune de dezvoltare, un model managerial şi cooperare între toţi actorii implicaţi în acest proiect”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.
Să mai menţionăm că Federaţia de Minifotbal din România este una dintre cele mai cuprinzătoare şi bine structurate organizaţii sportive din ţara noastră, numărând peste 30.000 de jucători legitimaţi, peste 2.000 de echipe înregistrate repartizate la nivelul a 36 de judeţe, iar echipa naţională este triplă campioană a Europei în condiţiile în care Campionatul European de minifotbal reuneşte ţări cu mare tradiţie fotbalistică.
Modelul de organizare pe care l-am promovat a făcut din Federaţia de Minifotbal din România un model de reuşită la nivel european, şi ne-a proiectat drept unii dintre promotorii puternici ai acestui sport la nivel mondial, o structură care se bazează la nivel naţional pe zeci de mii de jucători şi organizatori care împărtăşesc aceleaşi principii şi valori”, ne-a declarat acelaşi Răzvan Burleanu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu