vineri, 14 iunie 2013

Victorie muncită pentru HC Universitas Iaşi în turneul de promovare de la Topoloveni



HC Universitas Iaşi este echipa veteranilor în handbalul ieşean, primenită acum cu tinerii jucători de la LPS Iaşi, LPS Vaslui şi HC Vaslui. Vineri seara, pe 14 iunie, la Topoloveni (jud. Argeş), în prima rundă din Seria I a turneului de promovare în liga secundă, HC Universitas Iaşi a învins pe EVO Handbal Bucureşti cu scorul de 33-31 (17-14) în marele derby al competiţiei. De la scorul de 13-14, ieşenii au marcat patru goluri consecutive şi au încheiat prima repriză cu un avantaj de trei goluri (17-14). HC Universitas a condus apoi cu 23-19, bucureştenii au egalat la 23-23 şi cu 3 minute înaintea finalului de partidă echipa din Capitală avea un avantaj de un gol (30-31). Finalul primei reprize s-a repetat şi în ultimele minute ale disputei şi ieşenii au înscris trei goluri consecutive, prin Petrache (2) şi Crăescu şi au terminat victorioşi disputa la scorul de 33-31.
HC Universitas Iaşi a prezentat următorul lot de jucători: Marius Pricop, Constantin
Buga, Marius Manolache – Dan Strachină, Costel Grosu (4 goluri), Bogdan Petrache (4), Marius Trofin, Ionuţ Caciuc (5), Codrin Hrişcu, Radu Crăescu (5), George Piu (2), Alin Lazăr, Alexandru Huzum, Răzvan Ifrim (13). Antrenor: Vasile Ciocoiu. Preşedinte: Doru Ghintuială.
La finalul partidei, preşedintele Doru Ghintuială ne-a declarat: “După acest succes avem un mare atuu la promovare, dar mai este un meci, pe care îl vom trata cu multă seriozitate. Echipa din Bucureşti este una puternică, au jucători buni de la Interhandball şi Dinamo II şi de aceea victoria noastră este şi mai preţioasă în aceste condiţii. Suntem fericiţi în primul rând pentru copiii care vin din urmă, că vor avea unde să joace şi nu se vor pierde prin nu ştiu ce colţuri de ţară !”.
De remarcat că la turneul organizat de gazdele de la HC Top Arena Topoloveni, echipa HC Botoşani nu s-a prezentat !
Celelalte jocuri ale turneului de promovare în Divizia A de handbal masculin, de la Topoloveni sunt:
- Etapa a II-a (15.06.2013):
EVO Handbal Bucureşti - HC Top Arena Topoloveni (ora 16:00);
- Etapa a III-a (16.06.2013):
HC Top Arena Topoloveni - HC Universitas Iaşi (ora 10:00).
Primele două clasate vor promova în liga a doua de handbal.
Seria a II-a a turneului de promovare, de la Sebeş, adună la start echipele AH Minaur Baia Mare, HC Voinţa Sebeş, CS Cimentul Bicaz, HCM Craiova. Tot în Divizia A de handbal masculin, evoluează de mai mulţi ani şi CS Politehnica Iaşi, condusă de pe banca tehnică de antrenorii Florin Spiridon şi Nelu Zepciuc. Este foarte posibil ca în sezonul 2013-2014 Iaşul să aibă două formaţii în liga a doua de handbal masculin, alături de LPS Iaşi, din liga secundă de handbal feminin.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu