vineri, 28 iunie 2013

Viitorii campioni ai tenisului românesc au concurat la Iaşi !



In perioada 23 – 26 iunie, Iasul a gazduit pentru prima data unul dintre cele patru turnee de tenis de categoria A, din Circuitul National pentru Juniori U14. Iesenii care au venit sa vada juniorii performand nu au regretat, deoarece tinerii jucatori au fost foarte implicati si au realizat o competitie deosebit de antrenanta.
In finala de simplu, ieseanca Andreea Prisacariu a invins-o pe constanteanca Ramona Chivu cu scorul de 6-4, 2-6, 7-5. La simplu masculin, Marian Prajescu (Roman) l-a invins pe constanteanul Stefan Palosi, cu scorul de 6-1, 6-0.
In ceea ce priveste finala la dublu castigatorii competitiei au fost: la feminin - Andreea Prisacariu (Iasi) / Selma Cadar (Constanta), iar la masculin - Cezar Cretu (Iasi) / Nini Dica (Timisoara).
Organizarea turneului la Iasi a fost un real succes tinand cont si de participarea numeroasa, in ciuda vremii capricioase. Ii felicit pe tinerii jucatori pentru reusita turneului si le multumesc sponsorilor care au facut posibila desfasurarea acestei competitii la Iasi: TurboZone Computers, Herlitz si bazei sportive Coreco”, a declarat directorul de turneu George Panayiotou.
"Ne bucuram ca am putut fi parteneri in organizarea unui turneu atat de frumos si binevenit pentru tinerii tenismeni. Ne dorim ca asemenea evenimente sa devina o traditie pentru ca in aceste tinere talente sta viitorul sportului de performanta. O competitie de acest nivel poate fi o rampa de lansare pentru campionii de maine, iar datoria noastra este sa fim alaturi de ei si sa ii sprijinim cu toate resursele posibile”, a declarat lector univ.dr. Ciprian Paraschiv, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Iasi.
Turneul de tenis de categoria A din Circuitul National pentru juniori, U14 la Iasi a fost organizat de Tennis Club Micul AS in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi.
In perioada urmatoare, mai precis in intervalul 5-14 iulie 2013, arena CFR Iaşi va gazdui primul turneu internaţional ITF al verii, denumit Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii de 10.000 dolari. Va fi o competiţie feminină, unde prima favorită este românca Diana Buzean (ex-Enache), locul 498 WTA.   
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu