miercuri, 24 iulie 2013

Adversari puternici pentru popicarii ieşeni la Cupa Mondială din Serbia


Arena de popice din Apatin-Serbia

* În perioada 1-5 octombrie 2013 sunt programate cupele europene de popice. Cupa Mondială se va disputa la Apatin (Serbia), iar Cupa Europei şi Cupa NBC la Augsburg (Germania).

Competiţia de la Apatin este cea mai puternică, deoarece acolo se vor confrunta câştigătoarele titlurilor naţionale din 14 ţări, iar 12 dintre echipele participante au optat şi pentru participarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde vor ajunge primele 7 clasate.  
Conform informaţiilor primite astăzi de la Federaţia Internaţională de Popice – secţiunea clasică NBC, la Cupa Mondială de la Apatin, în competiţia masculină, vor participa următoarele echipe:
AUSTRIA - BSV Voith St. Pölten;  
BOSNIA-HERŢEGOVINA - KK Sloboda Tuzla;
CROAŢIA - KK Zapresic;  
CEHIA - SKK Primator Nachod;  
ESTONIA - Tartu KK;
FRANŢA - Racing Club Strasbourg;
GERMANIA - SKV Rot-Weiß Zerbst;  
UNGARIA - Zalaegerszegi TK;  
MACEDONIA - KK Rabotnicki Skopje;
POLONIA - KS "Alfa-Vector" Tarnowo Podgórne;
ROMÂNIA - CFR Olimpia ACB Iaşi;  
SLOVENIA - KK Konstruktor Maribor;
SERBIA - KK Belgrad;
SLOVACIA - ZP Sport a.s. Podbrezova.
Vor fi prezenţi la competiţia de la Apatin un număr de 174 sportivi, antrenori şi oficiali, iar singurele echipe care nu s-au înscris în Liga Campionilor sunt  Tartu KK (Estonia) şi  KK Rabotnicki Skopje (Macedonia). De asemenea, lipseşte de pe firmament campioana Italiei, o prezenţă constantă în ultima perioadă în Cupa Mondială ! Delegaţia popicarilor ieşeni va număra 15 persoane, echipa moldavă având însă trei mari absenţe în lotul de bază faţă de ediţiile anterioare, prin plecarea lansatorilor Dan Mihăilă şi Paul Rohotin în Germania, iar Mihai Gabriel Benghiac a abandonat pentru o perioadă de timp popicele, pentru a munci ca şofer de taxi în Anglia ! 
Dacă Dan Mihăilă joacă acum pentru Dreiflusse Bosna Passau (acolo unde mai evoluează Alin Vreavu, dar şi noua achiziţie Flavius Banga, de la Siderurgica Hunedoara), Paul Rohotin va juca în sezonul viitor pentru galonata SKC Victoria Bamberg, vicecampioana Germaniei, acolo unde mai evoluează românii Nicolae Lupu şi Albert Kirizsan.
În competiţia feminină a Cupei Mondiale de la Apatin, vor concura doar 9 campioane naţionale (cu şase opţiuni pentru Champions League), printre cele care vor absenta de la turneul din Serbia fiind şi campioana României, Conpet Petrolul Ploieşti ! Referitor la această absenţă nedorită de nimeni, directorul sportiv Adrian Samoilă (Conpet Petrolul Ploieşti) ne-a declarat astăzi următoarele: “Din motive financiare nu ne-am putut înscrie în Cupa Mondială de la Apatin. Fetele au fost trimise în şomaj, unele şi-au găsit serviciu, dar alte nu, iar atmosfera la echipă nu mai este cea de altădată, cam lipseşte entuziasmul !”.
Vă informăm că arena de popice “Banja Junakovic” din Apatin, care va găzdui Cupa Mondială, este compusă din 8 piste pe plăci de tip FUNK, iar şeful arbitrilor va fi croatul Dr. Nenad PERSI. Adjuncţii domniei sale vor fi Milan MITROVIC (Slovenia) şi Drago STIKOVAC (Serbia). Din brigada de arbitri mai fac parte Milorad MARKOVIC (Slovenia), Ivan GAVRAN (Croaţia) şi SNEZANA JAZIC (Serbia).

* CFR Cluj şi Electromureş Romgaz Tg. Mureş s-au înscris în Cupa Europei

La Cupa Europei de la Augsburg (Germania), acolo unde participă vicecampioanele naţionale, dar pot participa şi campioanele naţionale care renunţă la Cupa Mondială, în competiţia masculină s-au înscris 11 echipe, şapte dintre ele dorind şi o participare ulterioară în Liga Campionilor, acolo unde vor ajunge însă doar primele 5 clasate.
S-au înscris în competiţia masculină de la Augsburg formaţiile:
AUSTRIA - SK Wessely Dämmtechnik Neunkirchen;
BOSNIA-HERŢEGOVINA - KK "Knin Revita" Banja Luka;
CROAŢIA - KK Zadar;
CEHIA - TJ Jiskra Kovarska;
ESTONIA - KK Reval Tallinn;
FRANŢA - Sporting Club Selongey;
GERMANIA - SKC Victoria 1947 Bamberg;
UNGARIA - Szegedi TE;
ITALIA - ASKC Fugger Sterzing;
ROMÂNIA - CFR Cluj;
SLOVENIA - KK "CALCIT" Kamnik.
În competiţia feminină din Cupa Europei, tot la Augsburg se vor confrunta 10 echipe şi doar două dintre ele s-au înscris şi în Liga Campionilor.
Vor fi prezente la competiţia din Germania următoarele formaţii:
AUSTRIA - SK Wessely Dämmtechnik Neunkirchen;
BOSNIA-HERŢEGOVINA - KK Rad Lukavac;
CROAŢIA - KK "Mlaka" Rijeka;
CEHIA - TJ CKD Blansko;
ESTONIA - Tartu KK;
GERMANIA - ESV 51 Pirmasens;
UNGARIA - Rákoshegy VSE;
ITALIA - AKC Los Birillos;
ROMÂNIA – Electromureş Romgaz Târgu Mureş (care a renunţat din start la o participare ulterioară în Liga Campionilor, tot din motive financiare !)
SLOVENIA - KK Brest Cerknica.
Şeful arbitrilor de la Augsburg va fi germanul Erwin ZIMMERMANN.

* Cupa NBC, fără echipele din România !

La Cupa NBC de la Augsburg (Germania), echipele româneşti vor lipsi, din motive financiare. Ar fi putut participa la competiţie formaţiile Siderurgica Hunedoara şi Electromureş Tg. Mureş (la masculin), respectiv Rapid Bucureşti (la feminin). La Augsburg vor fi prezente 25 de echipe în turneul masculin, cu 13 opţiuni pentru Liga Campionilor şi alte 15 în competiţia feminină, cu trei echipe care doresc să ajungă şi în Champions League.
La Cupa NBC de la Augsburg, arbitrul principal va fi austriacul Gerhard SPEIGNER.
La toate cupele europene programate în perioada 1-5 octombrie 2013, în prima zi vor avea loc acreditarea echipelor participante, şedinţa tehnică şi festivitatea de deschidere, în următoarele două zile se vor juca calificările pentru “careul de aşi”, iar în ultimele zile ale competiţiei sunt programate semifinalele (locul 1 – locul 4 şi locul 2 – locul 3), respectiv finala mică (pentru locurile 3-4), finala mare (locurile 1-2) şi festivitatea de premiere.

* Doar două echipe româneşti vizează participarea în Champions League

Singurele echipe din România care doresc participarea în Liga Campionilor în sezonul viitor sunt cele ceferiste, ele fiind CFR Olimpia ACB Iaşi (campioana României, care participă la Cupa Mondială) şi CFR Cluj (vicecampioană naţională, care s-a înscris în Cupa Europei).
În optimile de finală ale Ligii Campionilor, referitor la competiţia masculină, vor promova primele 7 clasate din Cupa Mondială, primele 5 de la Cupa Europei, primele 3 de la Cupa NBC, plus deţinătoarea trofeului, echipa maghiară Szegedi TE.
Ţintarul turului I (optimile de finală) din Champions League, acolo unde doresc să ajungă şi echipele din Iaşi şi Cluj, se prezintă astfel:
- Meciul 1: Deţinătoarea Trofeului (Szegedi TE) – Locul 5 la Cupa Europei;
- Meciul 2: Locul 1 la Cupa Mondială – Locul 4 în Cupa Europei;
- Meciul 3: Locul 2 la Cupa Mondială – Locul 3 la Cupa NBC;
- Meciul 4: Locul 3 la Cupa Mondială – Locul 3 la Cupa Europei;
- Meciul 5: Locul 4 la Cupa Mondială – Locul 2 la Cupa Europei;
- Meciul 6: Locul 1 la Cupa Europei – Locul 7 la Cupa Mondială; 
- Meciul 7: Locul 1 la Cupa NBC – Locul 6 la Cupa Mondială;
- Meciul 8: Locul 5 la Cupa Mondială – Locul 2 la Cupa NBC.
La feminin, în primul tur sunt programate partidele:  
- Meciul 1: Locul 4 la Cupa Mondială – Locul 2 la Cupa Europei;
- Meciul 2: Locul 1 la Cupa Europei – Locul 5 la Cupa Mondială;  - Meciul 3: Locul 1 la Cupa NBC – Locul 6 la Cupa Mondială;
- Meciul 4: Locul 7 la Cupa Mondială – Locul 3 la Cupa Europei.
Sunt calificate direct în turul al doilea al întrecerii feminine (sferturile de finală) deţinătoarea trofeului (SKC Victoria Bamberg – Germania, cu românca Ioana Văidăhăzan printre titulare) şi primele 3 clasate de la Cupa Mondială de la Apatin (Serbia).
De menţionat că locurile libere în turul I din Liga Campionilor, la masculin şi feminin, vor fi ocupate doar de echipele din Cupa Mondială, de la locul 8 în jos (ex: dacă echipa clasată pe locul 5 în Cupa Europei nu s-a înscris iniţial şi în Liga Campionilor, locul ei este ocupat automat de echipa de pe locul 8 în Cupa Mondială ş.a.m.d.).
Optimile de finală din Liga Campionilor la masculin şi feminin se vor juca pe 23 noiembrie 2013 (turul) şi respectiv 7 decembrie 2013 (returul). Meciurile vor debuta la ora locală 13.00.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu