sâmbătă, 6 iulie 2013

CSMS Iaşi, învinsă la Roman şi retrogradată oficial în Liga a II-a



Într-un amical disputat astăzi pe teren propriu, Petrotub Roman a învins pe  CSMS Iaşi cu scorul de 3-2 (2-2). Oaspeţii au deschis scorul în min. 10 prin Herghelegiu şi tot el a egalat la 2-2 în min. 44, din penalty. Golurile romaşcanilor, care evoluează în Liga a III-a au fost reuşite în min. 15, 41 şi 53.
Echipa de start a formaţiei CSMS Iaşi, trimisă în teren de antrenorul Costel Enache, a fost următoarea: Bălan - Mitic, Cretu, Mihalache, Miron - Onofraş, Puşcaşu, Nuţescu, Ionescu – Herghelegiu, Bădic. În repriza a doua, oaspeţii din Dealul Copoului au utilizat echipa: Dani - Agovic, Cioranu, Avrămia, Vladu - Olah, Novac, Bădescu, Dedu - Ţigănaşu, Dobre. Au mai evoluat portarul Lempets şi jucătorii de câmp Călugăru şi Crenganiş.
De menţionat că, în urma deciziei care a fost luată astăzi de Comitetul Executiv al Federatiei Române de Fotbal, CSMS Iaşi a fost retrogradată oficial în Liga a II-a, iar al 18-lea loc din Liga I va fi ocupat în sezonul următor de echipa care va câştiga barajul dintre Rapid Bucureşti şi Concordia Chiajna.

* Barajul este o soluţie echilibrată, în viziunea lui Mircea Sandu

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, consideră ideea barajului dintre Rapid Bucureşti şi Concordia Chiajna cea mai echilibrată soluţie luată de Comitetul executiv de sâmbătă, chiar dacă nu are acoperirea regulamentelor, printr-o combinaţie în egală măsură a criteriului sportiv şi a celui de licenţiere.
''După luări de cuvânt, am supus la vot numărul de echipe cu care Liga I să-şi desfăşoare competiţia. Din 8 membri, deci am fost în cvorum, 7 au votat pentru 18 echipe, 1 vot a fost pentru 17. Apoi s-a trecut la prezentarea criteriilor de departajare, criteriul sportiv, criteriul de licenţiere. La propunerea lui Dumitru Costin, cu 7 voturi şi 1 împotrivă, Comitetul executiv a aprobat desfăşurarea unui baraj, pe 13 iulie, dorinţa noastră e să se desfăşoare la Ploieşti, între deţinătoarea de licenţă Concordia Chiajna, dar fără criteriu sportiv, şi Rapid Bucureşti, cu criteriu sportiv, dar fără licenţă. Prin asta se încearcă o echilibrare a balanţei pentru a desemna printr-o competiţie sportivă cea de-a 18-a reprezentantă a Ligii I. Eu mi-am exprimat votul şi nu fac decât să respect decizia Comitetului executiv'', a declarat Mircea Sandu cu prilejul unei conferinţe de presă la Casa Fotbalului.
Meciul se va disputa într-o singură manşă de la ora 21,00 la Ploieşti, iar dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu primăria, atunci barajul ar putea avea loc cel mai probabil la Bucureşti. Echipele nu au nicio restricţie în a utiliza atât jucători din sezonul încheiat cât şi jucători transferaţi în această vară.
Şeful FRF a precizat că nu s-au discutat şi alte variante, cum ar fi cea a unei ligi cu 20 de echipe, şi a lăsat să se înţeleagă că votul împotriva deciziilor adoptate de Comitetul executiv îi aparţine. ''Am dreptul la un vot, mi l-am exprimat, dar majoritatea decide. Eu găsesc echilibrată hotărârea Comitetului executiv în sensul sportiv. A împăcat cele două părţi, criteriul de licenţiere şi criteriul sportiv".
Mircea Sandu aşteaptă motivarea TAS în apelul câştigat de Universitatea Cluj, înainte de a lua o sancţiune împotriva lui Viorel Duru, directorul de licenţiere: ''Din 200-300 de cazuri, este singurul caz în care Comisia de licenţiere se dovedeşte că a judecat greşit, dar asta până vedem motivaţia TAS. Duru este directorul de licenţiere, pregăteşte dosarul şi îl trimite mai departe la Comisia de apel. Voi analiza dacă poate fi înlocuit, dacă este o vină a lui, sau e vina Comisiilor, pentru că ele decid, nu el''.

* Florin Prunea, nemulţumit de decizia FR Fotbal

După anunţarea deciziei Comitetului Executiv al FRF de a organiza un baraj între Rapid Bucureşti şi Concordia Chiajna pentru a decide ultima echipă ce va juca în Liga I sezonul viitor, preşedintele executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat:
"Este un moment foarte important pentru istoria fotbalului românesc. Este o încălcare flagrantă a statutului Federaţiei, care spune clar că o condiție de participare în Liga I este obținerea licenţei. Noi vom ataca această decizie la TAS. Pe plan sportiv, noi trebuie să muncim mult, să reclădim, să jucăm în Liga a II-a şi să promovăm sezonul viitor. Dar, repet, pe plan juridic, ne vom adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne".

* LPF va propune sistemul competiţional 2014-2015

LPF va dezbate miercurea viitoare sistemul competiţional al Ligii I pentru sezonul 2014-2015, după care va veni la Comitetul executiv al FRF cu o propunere de 18, 16, 14 sau 12 echipe. Mircea Sandu susţine ca stabilirea numărului echipelor din Liga I să revină în viitor LPF şi va face demersuri pentru schimbarea statutului şi regulamentelor: ''Probabil că în viitor, această atribuţie de alcătuire şi stabilire a calendarului competiţional să revină Ligii şi am să solicit eventual să fie modificat statutul, regulamentele''.

* Fond de garantare pentru jucătorii de fotbal care nu-şi primesc salariile !

Comitetul executiv a discutat posibilitatea înfiinţării unui fond de garantare, din care să se facă plăţi jucătorilor în dificultate, care nu îşi mai primesc salariile. ''Am făcut recomandarea să se discute la Ligă un fond de garantare pentru eventuale plăţi ale jucătorilor, în cazul în care nu sunt plătiţi pe o perioadă lungă şi deciziile comisiilor intră în vigoare. Acest fond de garantare va fi de circa 500.000 euro, cu plată lunară de 50.000 euro pe lună de fiecare club. De asemenea, un buget pentru activitatea de copii şi juniori de minim 200.000 euro, pentru că legea prevede ca 10 la sută din suma de transfer să revină asociaţiilor naţionale, dar am renunţat în favoarea cluburilor. Sper ca discernământul şi modul în care vor gândi cei de la adunarea generală a ligii să conveargă spre această direcţie, pentru că este o protecţie pe care ei şi-ar asigura-o''.

* Învinşi în sferturi la Fragaria Cup

Echipa CSMS Iaşi a luat parte la marea competiţie juvenilă de fotbal de la Prešov (Slovacia), la categoria Under 15.
În ultimul meci din grupa A, după şase victorii consecutive, ieşenii au terminat la egalitate, 1-1, cu FC Tatran Prešov I (Slovacia).
În sferturile de finală, CSMS Iaşi (locul 2 în grupa A) a pierdut apoi cu 1-2 confruntarea cu TJ Šľachtiteľ Malý Šariš (Slovacia, locul 3 în grupa B) şi a fost eliminată din competiţie.
În semifinale am consemnat rezultatele: 1. FC Tatran Prešov I (Slovacia) - FK Zirka Kiev I (Ucraina) 4-0 şi FK SAFI Prešov(Slovacia) - TJ Šľachtiteľ Malý Šariš (Slovacia) 1-3.
Urmează să se dispute finalele pentru podium, pentru locurile 3-4 şi 1-2.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu