sâmbătă, 13 iulie 2013

Finală româno-belgiană la arenele de tenis CFR Iaşi


Serveşte Raluca Elena Platon

* Duminică, pe 14 iulie, de la ora 11.00, finala probei de simplu a turneului internaţional feminin de tenis Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi programează partida dintre românca Raluca Elena Platon şi belgianca Marie Benoit * În deschidere, de la ora 10.00, vor avea loc câteva meciuri demonstrative de tenis, printre participanţi fiind şi campionii ieşeni la categoria 10 ani, Daria Munteanu şi Răzvan Aghion.

Sâmbătă, în cele două meciuri din semifinalele probei de simplu, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit confruntările:
- Raluca Elena Platon (România, nr. 3) - Diana Buzean (România, nr. 1) 7-6 (6), 3-6, 7-6 (2).
A fost de fapt marea finală a competiţiei, cele două sportive etalând un tenis elevat şi plin de multe reuşite la fileul disputei. Diana Buzean, prima favorită a probei de simplu şi cea care a câştigat vineri seara proba de dublu, alături de colega Irina Maria Bara, a capotat la un moment dat din punct de vedere fizic şi Raluca Elena Platon s-a impus în extremis, la tie-break în setul decisiv !
- Marie Benoit (Belgia, nr. 5) - Elena Teodora Cadar (România, nr. 6) 6-2, 6-4.
În primul set, Benoit a condus cu 4-0 şi a câştigat finalmente cu 6-2. În setul al doilea, Cadar a condus cu 2-0 şi 4-2, dar a pierdut ultimele patru game-uri a partidei în faţa unei jucătoare din Belgia talentată şi cu un serviciu extrem de puternic.
Duminică, 14 iulie, de la ora 11.00, va avea loc marea finală a probei de simplu dintre Platon şi Benoit. În deschidere, de la ora 10.00, clubul CS CFR Iaşi va organiza câteva meciuri demonstratice de tenis, printre participanţi fiind campionii ieşeni la categoria 10 ani, Daria Munteanu şi Răzvan Aghion, directorul turneului Vergil Aghion, dar şi managerul firmei RODOTEX, Florin Dobrea, unul dintre sponsorii turneului ieşean.

* Timp de două ore, Radio România Iaşi s-a mutat la arenele de tenis CFR Iaşi

Sâmbătă, emisiunea Panoramic Sportiv de la Radio România Iaşi, în intervalul orar 11.00-13.00, s-a realizat în direct de la arenele de tenis CFR Iasi, moderatorii ei fiind Valeriu Ştefan, Liviu Suceveanu, Dan Teodorescu, Mircea Ungureanu.
S-a vorbit în principal despre competiţiile de tenis la nivel internaţional organizate de 6 ani de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis. S-a dezbătut totodată activităţile secţiilor de popice şi box ale CS CFR Iaşi, la acest capitol fiind prezenţi în cadrul emisiunii antrenorul de box Nicu Brânzei, preşedintele secţiei de popice Vasile Botezatu şi popicarul veteran Sorin Cotlarciuc.
La capitolul tenis au discutat cu multă aprindere asupra temei propuse supervisorul ITF Mihai Dumitrescu, directorul turneului Vergil Aghion, directorul DJST Iaşi Ciprian Paraschiv, kinetoterapeutul Alexandru Lefter, tenismenii Ştefania Hristov, Adina Paraschiv, Daria Munteanu şi Răzvan Aghion.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu