miercuri, 10 iulie 2013

Hristov şi Lăncrănjan bagă publicul în spital la arena CFR Iaşi


Ştefania Hristov

Miercuri, 10 iulie, arena de tenis CFR Iaşi a găzduit 6 meciuri, unele fiind extrem de tensionate în cadrul turneului denumit „Circuitul FRT PRO – Trofeul Municipiului Iaşi”.
În turul al doilea al probei de simplu, rezultatele au fost următoarele:
- Ioana DUCU (ROU) - Stephanie Mariel PETIT (ARG)  6-3, 7-6 (3);     
- Raluca Elena PLATON (ROU) [3] - Ştefania HRISTOV (ROU) 6-0, 6-3;     
- Elena-Teodora CADAR (ROU) [6] - Iulia TRUCĂ (ROU) 6-3, 6-1.
În meciul pe care l-a susţinut pe terenul 1 “Ilie Năstase”, ieşeanca Ştefania Hristov (studentă în prezent la un colegiu în SUA) a intrat timorată în meci şi adversara ei, galonata Raluca Elena Platon câştigase la un moment dat 10 game-uri consecutive (6-0, 4-0). Ştefania a mai dres busoiocul la final, dar nu a putut evita înfrângerea.     
În sferturile de finală ale probei de dublu am consemnat rezultate:
- Irina Maria BARA (ROU) / Diana BUZEAN (ROU) [1] - Oana Georgeta SIMION (ROU) / Gabriela TALABĂ (ROU) 7-5, 3-6,  [10-4];
- Ştefania HRISTOV (ROU) / Patricia LĂNCRĂNJAN (ROU) -Alexandra DAMASCHIN (ROU) / Anastasia VDOVENCO (MDA) [3] 6-4, 6-7(4), [10-8];  
- Anita HUSARIC (BIH) / Kateryna SLIUSAR (UKR) - Nicoleta-Cătălina DASCĂLU (ROU) / Elena Gabriela RUSE (ROU) W.O.;          
- Nadezda GORBACHKOVA (RUS) / Julia HELBET (MDA) - Kerstin PECKL (AUT) / Marlies SZUPPER (AUT) 6-4, 6-3.   
În meciul disputat după-amiază pe terenul 1, cuplul Hristov (din Iaşi, doar 18 ani) & Lăncrănjan (din Braşov, doar 17 ani) a condus la un moment dat cu 6-4, 5-2 şi apoi a ratat 7 mingi de meci şi a pierdut setul al doilea în tie-break ! În super-tiebreak, perechea Damaschin-Vdovenco a condus cu 2-0, 5-2 şi 7-5, apoi a fost 7-7, 7-8 (punct Hristov), 8-8 şi 8-10 (puncte Lăncrănjan) ! A fost până la final un meci extrem de tensionat şi nerecomandat cardiacilor, dar bine totuşi că s-a terminat cu bine pentru ieşeanca Hristov şi perechea ei de sub poalele Tâmpei.
Programul zilei de joi, 11 iulie, de la arena CFR Iaşi, acolo unde intrarea spectatorilor este liberă, se prezintă astfel:
Terenul 1 “Ilie Năstase”:
- În optimile de finală ale probei de simplu (de la ora 10.00):
Diana BUZEAN (ROU) [1] - Gabriela DUCA (ROU);
Anaeve PAIN (FRA) - Alexandra DAMASCHIN (ROU) [4];
Marie BENOIT (BEL) [5] - Ana Bianca MIHĂILĂ (ROU, cu wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi, cele două jucătoare fiind partenere în proba de dublu)
- În semifinalele probei de dublu (nu înainte de ora 16.00):
Irina Maria BARA (ROU) / Diana BUZEAN (ROU) [1] - Ştefania HRISTOV (ROU) / Patricia LĂNCRĂNJAN (ROU, cu wild-card de participare din partea CS CFR Iaşi).
Terenul 4 “Florenţa Mihai”:
- În semifinalele probei de dublu (de la ora 10.00):
Anita HUSARIC (BIH) / Kateryna SLIUSAR (UKR) - Nadezda GORBACHKOVA (RUS) / Julia HELBET (MDA);
- În optimile de finală ale probei de simplu (nu înainte de ora 11.00):
Georgiana PĂTRAŞC (ROU) - Anastasia VDOVENCO (MDA) [8];
Simona IONESCU (ROU) - Julia STAMATOVA (BUL) [2].

* Ieşeanul Bogdan Apostol face performanţă la turneul ITF de la Piteşti

În aceeaşi perioadă cu turneul feminin ITF de la arena CFR Iaşi, la Piteşti, se desfăşoară un turneu masculin ITF, denumit “Trofeul Consiliului Judeţean Argeş”, cu premii de 10.000 dolari.
La doar 17 ani, dublul campion al României la juniori, Bogdan Apostol, a reuşit până acum numai victorii.
În proba de simplu, după 3 victorii în calificări, Bogdan Apostol (locul 1266 ATP) a ajuns pe tabloul principal unde s-a calificat în sferturile de finală, după alte două succese: 6-4, 6-2 cu James MARSALEK (Marea Britanie, favoritul nr. 4) şi 0-6, 6-2, 6-3 cu Thomas GIRAUDEAU (Franţa).
În proba de dublu, alături de românul Ioan Farcaş, ieşeanul Bogdan Apostol (în prezent el se antrenează la CS Dafora Mediaş, unde se mai pregătesc şi ieşenii Teodor Leahu şi Laura Enea) a reuşit promovarea în semifinale, după două succese consecutive: 5-7, 6-3, [11-9] cu Andrei IONIŢĂ / Alexandru Cătălin MARASIN (România) şi 6-2, 6-2 cu Maxime FORCIN / Thomas GIRAUDEAU (Franţa, nr. 4).
La simplu, în sferturi, Bogdan Apostol se va confrunta cu italianul
Giulio TORRONI (29 ani, cu 12 ani mai mare decât Bogdan al nostru), iar în semifinalele probei de dublu, cuplul Bogdan Apostol / Ioan Farcaş va întâlni perechea Claudio FORTUNA  / Giulio TORRONI (Italia, nr. 2).
La competiţia de la Piteşti a mai participat şi ieşeanul Teodor Leahu, dar el a pierdut în turul al doilea din calificări, cu 6-7 (2), 4-6 chiar de la Bogdan Apostol !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu