duminică, 14 iulie 2013

Rapid Bucureşti, fără licenţă dar tot în Liga I de fotbal !


Formaţia Rapid Bucureşti a învins, sâmbătă seară, pe stadionul Dinamo din Capitală, cu scorul de 2-1 (după prelungiri), echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013-2014 a Ligii I de fotbal.
Golurile într-un meci cu cinci jucători eliminaţi au fost marcate de Al. Coman – min. 83 şi Alex Ioniţă II – min. 91 pentru Rapid, respectiv Florea – min. 32 pentru Concordia.
Fazele de gol au fost următoarele:
- 0-1: Concordia a deschis scorul după o acţiune personală a lui Daniel Florea, cel care, după ce i-a driblat pe Voicu şi Abrudan, a înscris cu un şut de la opt metri, la colţul scurt sub transversală.
- 1-1: Rapid a egalat prin Al. Coman, care a trimis mingea în poartă cu un şut de la 11 metri lateral dreapta.
- 2-1: Alex Ioniţă II a înscris golul victoriei pentru giuleşteni cu un şut de la 16 metri în stânga lui Cobrea, după o pasă de la Dică, de pe dreapta.
Au evoluat echipele:
- Rapid Bucureşti: Drăghia - Voicu, Abrudan, Oros, Stoica - Dică, Negru (Păun '46), Alex Ioniţă II - Al. Coman (Matei '105), Pancu, Ciolacu (Martin '78). Antrenor: Marian Rada.
- Concordia Chiajna: Cobrea - Creţu, Leca, Melinte, Bucurică - Ispir - M. Neagu (Savin '88), Rusu (Serediuc '75), Purece - D. Florea, Zaharia (Ionescu '116). Antrenor: Ionuţ Chirilă.
- Cartonaşe galbene: Ioniţă '34, Voicu '76, '111, Oros '90+4, Martin '105 / Neagu '52, Savin '90, Florea '96, Creţu '107, Serediuc '108, Zaharia '114
- Cartonaşe roşii: Voicu '111, Oros '120, Dică '120 / Savin '99, Cobrea '120.
- Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Cristian Nica, Aurel Oniţă (asistenţi) - Ovidiu Haţegan, Radu Petrescu (adiţionali) - Marius Avram (rezervă).
- Observatori: Daniel Prodan, Nicolae Grigorescu.
La meciul din Capitală au asistat aproximativ 8.000 de spectatori.
După eliminarea portarului Cobrea, în poarta Concordiei Chiajna a intrat Ispir.
Fanii rapidişti au afişat următoarele bannere: "Unde-i Rapidul de altădată?", "Ăsta nu-i Rapidul meu", "Digi şeful Ligii", "Barajul din joben", "Compromisul naşte compromisuri", "90 de istorie curată pentru 90 de minute ruşinoase?!", "Odihneşte-te în pace Octavian" (n.r. - Octavian scris în culorile galben-albastru; banner după afişarea căruia tot stadionul a aplaudat).
La începutul partidei, suporterii giuleşteni au aprins zeci de torţe şi au adresa injurii FRF şi LPF.

* Concordia a făcut apel la TAS

Rapid este o echipă de tradiţie, care nu trebuie să lipsească din Liga I. Sunt mândru că am alături nişte jucători remarcabili, de mare caracter, care au demonstrat că sunt profesionişti. Toţi s-au autodepăşit în acest meci“, a spus după partidă Marian Rada, antrenorul giuleştenilor, care a mai adăugat: ”La pauză, am vorbit cu jucătorii şi le-am spus să apeleze la resursele organismului, care sunt nebănuite, la orgoliul personal. Dintr-o dată, i-am văzut cum s-au ambiţionat şi cum au spus că vor câştiga meciul“.
Cu toate că a câştigat meciul decisiv pentru rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc, Rapidul ar putea să nu evolueze totuşi în sezonul viitor în Liga I, deoarece conducătorii de la Concordia Chiajna au contestat deja validitatea barajului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
Concordia a făcut o acţiune la TAS privind suspendarea şi revocarea acestui baraj, pe considerente de nelegalitate. Din punct de vedere legal, Rapid nu poate juca în Liga I! Sută la sută vom câştiga la TAS”, a spus, înaintea jocului, Ionuţ Chirilă, cel care a stat pe banca ilfovenilor.
De menţionat că echipa Rapid Bucureşti nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere şi deci, conform regulamentului, ea nu poate juca în Liga I în sezonul 2013-2014, dar acest lucru a fost trecut cu vederea de FRF !
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu