miercuri, 10 iulie 2013

Steaua Bucureşti a cucerit Supercupa României la fotbal



Campioana STEAUA Bucureşti a câştigat Supercupa României-Timişoreana după ce a învins, miercuri seară, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu scorul de 3-0 (3-0), deţinătoarea Cupei României, PETROLUL Ploieşti.
Golurile au fost marcate de Nikolici – min. 21, Szukala – min. 32 şi Pintilii – min. 41, după următoarele faze de joc:
- 1-0: Tănase centrează de pe partea stângă, iar Nikolici înscrie din alunecare, din 6 metri.
- 2-0: Centrare Bourceanu din lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Szukala reia din 11 metri cu o lovitură de cap la colţul lung.
- 3-0: Tănase centrează de pe partea stângă, mingea ajunge pe partea opusă, la Georgievski, iar acesta îi pasează lui Pintilii, care înscrie cu un şut de la 16 metri sub transversală.
În minutul 29, Yamissi l-a faultat în careu pe Nikolici şi a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat, iar centralul Ovidiu Haţegan a acordat penalty pentru Steaua. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Bourceanu, care a tras în dreapta lui Pecanha, însă portarul Petrolului a respins.
Au evoluat echipele:
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski (Prepeliţă '66), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, G. Iancu (Stanciu '57), Cr. Tănase - Nikolici (Piovaccari '61). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Petrolul Ploieşti: Pecanha - Achim, Neag (Romario '56), Yamissi, Guilherme - Mustivar (Cristescu '80), Hoban - Boudjemaa, Ad. Cristea (Teixeira '57), Grozav - Hamza. Antrenor: Cosmin Contra.
- Cartonaşe galbene: Tănase '10, Pintilii '45, Bourceanu '89 / Yamissi '8, '29, Grozav '32, Guilherme '73.
- Cartonaş roşu: Yamissi '29.
Meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din Ovidiu Haţegan (central), Octavian Şovre, Aurel Oniţa (arbitri asistenţi), Cristian Balaj, Alexandru Tudor (arbitri adiţionali) şi Istvan Kovacs (rezervă).
Observatori au fost Octavian Goga şi Corneliu Sorescu.
Înainte de începerea partidei, trupa Mandinga a susţinut un minirecital. De asemenea, pe Arena Naţională s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului oficial FRF Mircea Mihail şi a suporterului care a decedat astăzi, după ce a căzut din trenul care aducea galeria Petrolului la Bucureşti. Jucătorii echipei prahovene au evoluat cu banderole negre la braţul drept.
Tehnicianul echipei Petrolul, Cosmin Contra, suspendat, a urmărit meciul din tribună.
În acest joc, la Steaua au debutat oficial Nicuşor Stanciu şi Federico Piovaccari, iar la Petrolul a debutat Filipe Teixeira.
Fanii Petrolului nu şi-au încurajat echipa în primele cinci minute, după care au încercat să realizeze o coregrafie 3D care însă nu le-a reuşit. Pe bannerul pe care fanii au vrut să îl ridice era desenat un arcaş îmbrăcat cu tricolul Petrolului, care trăgea la ţintă, iar în mijloc se afla Supercupa României. Pe acelaşi desen se afla o altă ţintă, mai mică, cu o săgeată care lovise mijlocul şi care susţinea Cupa României.
Suporterii ploieşteni au mai afişat următoarele bannere: "O nouă ţintă... Un nou asalt... Un vis mai vechi", "Războinicul v-a $ăsat. Coregrafii = curi€rat" (n.r. - referire la coregrafia de la ultimul meci al Stelei din sezonul trecut, la care o firmă de curierat rapid a plătit toată coregrafia pe întreg stadionul).
Fanii Stelei au afişat bannere adresate suporterilor prahoveni: "Formatul 3D al coregrafiei e făcut din bugetul primăriei", "În genunchi la primărie vorbiţi de coregrafie", "În curand veţi fi un simplu cartier din Capitală, pe care o înjuraţi cu atâta boală".
La meci au asistat 29.459 spectatori, între care şi aproximativ 5.000 de fani ploieşteni. În tribune s-au aflat şi premierul Victor Ponta, tehnicianul Cosmin Olăroiu şi fostul internaţional Gino Iorgulescu.
Aceasta este a şasea Supercupă câştigată de Steaua Bucureşti.

* Halba de bere a ajuns la Nikolici !

La finalul meciului de pe National Arena, steliştii au primit trofeul din Supercupa României-Timişoreana şi au făcut turul stadionului în uralele suporterilor.
Mihai Pintilii a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al Supercupei. Mijlocaşul Stelei a fost recompensat cu o gheata uriaşă din plastic
Să mai menţionăm că Laurenţiu Reghecampf a primit de la Cosmin Olăroiu trofeul pentru cel mai bun antrenor al sezonului trecut. Antrenorul Stelei a primit şi o halbă de bere din partea sponsorului, însă Reghecampf i-a înmânat-o tacticos lui Nikolici, spre amuzamentul suporterilor.

* Programul televizărilor din prima rundă a Ligii I de fotbal

Site-ul postului Digi Sport a anunţat, miercuri, programul şi televizările partidelor din prima etapă a Ligii I, sezonul 2013-2014:
Vineri, 19 iulie:
- ACS Poli Timişoara - Dinamo Bucureşti, ora 20.45
Sâmbătă, 20 iulie:
- Pandurii Târgu Jiu - FC Braşov, ora 19.00 - Digi Sport
- Săgeata Năvodari - Gaz Metan Mediaş, ora 19.00
- Steaua Bucureşti - Ceahlăul Piatra Neamţ, ora 21.30 - Digi Sport
Duminică, 21 iulie:
- FC Botoşani - CFR Cluj, ora 17.00 - Digi Sport
- Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti, ora 19.00 - Digi Sport
- Viitorul Constanţa - Astra Giurgiu, ora 21.30 - Digi Sport
Luni, 22 iulie:
- Corona Braşov - Oţelul Galaţi, ora 19.00 - Digi Sport
- FC Vaslui - Concordia Chiajna sau Rapid Bucureşti, ora 21.30 - Digi Sport.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu