vineri, 16 august 2013

Carpen-Dubarenco, un cuplu formidabil la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis



În după-amiaza zilei de vineri, 16 august, în finala probei de dublu de la turneul de tenis găzduit de arenele CFR Iaşi şi denumit Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi, am consemnat victoria celor din stânga şi dreapta Prutului în confruntarea cu doi sportivi italieni extrem de combativi, unul dintre ei având însă acum cetăţenie elveţiană. Rezultatul finalei a fost: Alexandru-Daniel CARPEN (ROU) / Maxim DUBARENCO (MDA) [1] - Matteo MARFIA (ITA) / Luca MARGAROLI (SUI) [2] 4-6, 6-3 [10/4].
Evoluţia scorului în meciul care a durat o oră şi 20 minute a fost:
- setul I: 1-0, 2-1, 3-2, 4-3, 4-6;
- setul al II-lea: 1-0, 1-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-3, 6-3;
- setul decisiv (meci-tie-break): 4-0, 4-1, 6-1, 6-3, 8-3, 8-4, 10-4.
Finala de dublu a fost arbitrată excelent de Elena-Stela Lăţea, din Bucureşti. Fişele biografice ale câştigătorilor, după finala de la arenele CFR Iaşi, se prezintă astfel:
- Alexandru-Daniel Carpen (România / de la Clubul Politehnica Bucureşti):
Are 26 ani, este născut la Bucureşti şi joacă tenis de la vârsta de 5 ani. În proba de dublu este pe locul 519 ATP, iar cea mai bună clasare a fost locul 399 ATP, în data de 5 august 2013. Are 7 turnee câştigate în proba de dublu, în România şi Bulgaria, iar la arenele CFR Iaşi a câştigat proba de dublu în 2012, alături de chilianul Cristobal SAAVEDRA-CORVALAN, dar şi acum, în 2013, alături de Maxim Dubarenco.
- Maxim Dubarenco (Republica Moldova):
Are 20 ani şi este născut la Chişinău. Face tenis de la 6 ani şi este antrenat de Gunther Bresnik. La dublu este pe locul 472 ATP, iar cea mai bună clasare a fost locul 407 (29/aprilie/2013). Are 9 titluri câştigate la dublu în turneele ITF în România, Ucraina, Israel, Turcia şi unul la simplu. În 2011, alături de Andrei Ciumac, a câştigat Trofeul Municipiului Iaşi la dublu. A repetat “figura” acum, în august 2013, alături de românul Alexandru-Daniel Carpen.  
O contribuţie la buna desfăşurare a partidei din finala probei de dublu au avut-o şi copiii de mingi de la CS CFR Iaşi, ei fiind micii tenismeni Răzvan Aghion, Răzvan Bompa, Alexia Moisuc, Sergiu Simionescu, Ştefan Sahaidac, Andrei Buţugan, Bianca Cărare, Bianca Arsenov, Călin Chiriac, Ştefan Morişcă, Eric Condurache.
La festivitatea de premiere care a urmat şi care a fost coordonată de Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi) au participat copiii de mingi, directorul de turneu Răzvan Aghion, administratorul bazei sportive CFR Iaşi Vasile Botezatu, reprezentanţii firmei Topkineto (Alexandru Lefter şi Graţiela Olteanu), supervisorul ITF Vesselina Doneva (Bulgaria), arbitrul finalei Elena-Stela Lăţea (Bucureşti), iar alături de trofeele oferite de FR Tenis au fost şi plachetele oferite de sponsorul principal al turneului ieşean, Rodotex (manager general: Florin Dobrea).
Clubul Sportiv CFR a premiat şi pe cei cinci jucători ieşeni prezenţi în cadrul turneului, ei fiind Bogdan Ionuţ Apostol, Teodor Leahu, Silviu Mistreanu, Flavian Butnaru şi Sorin Roşca.
În cuvântul său, directorul turneului ieşean, Vergil Aghion, a menţionat: “Finala de dublu a fost câştigată de sportivii din România Mare !”.   

* Victor Crivoi îl scoate din cursă pe ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol

Tot vineri, în sferturile de finală ale probei de simplu de la Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi, turneu dotat cu premii de 15.000 dolari,  s-au înregistrat rezultatele:
- Victor CRIVOI (ROU) [1] - Bogdan Ionuţ APOSTOL (ROU) 6-2, 6-1;
- Vadim ALEKSEENKO (UKR) - Patrick CIORCILĂ (ROU) [5] 7-5, 6-3;  
- Costin PAVĂL (ROU) - Teodor-Dacian CRĂCIUN (ROU) [7] 6-7 (3), 6-2, 6-1;
- Kristijan MESAROS (CRO) [2] - Robert COMAN (ROU) 6-4, 6-4.
Sâmbătă, în semifinale, de la ora 11.00, sunt programate partidele Crivoi – Alekseenko şi Pavăl – Mesaros, ambele pe terenul 1. Finala probei de simplu va avea loc duminică, de la ora 11.00, în deschidere, de la ora 10.00, fiind prevăzute câteva jocuri demonstrative de tenis.
Ambele finale ale turneului ieşean sunt transmise de postul de televiziune TELE M Iaşi, în comentariul lui Cezar Florişteanu şi Cezar Honceriu, ultimul fiind în decursul timpului şi preparatorul fizic al tenismenilor Victor Hănescu şi Patrick Ciorcilă.
DAN TEODORESCU & ŞTEFAN ISARIE (fotoreporter)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu