marți, 20 august 2013

Echipa de futsal CSMS Iaşi şi-a aflat adversarele în viitorul sezon competiţional


Nelu Stancea

La sediul FR Fotbal din Capitală, Ionel Popa, team-managerul echipei de futsal CSMS Iaşi a fost prezent astăzi, 20 august, la tragerea la sorţi a ţintarului din Liga I din cadrul sezonului 2013-2014. Viitorul campionat de futsal va porni la drum cu 12 echipe, printre ele fiind şi revelaţia ediţiei anterioare, CSMS Iaşi. Noile promovate sunt Dunărea Călăraşi şi Sportis Târgovişte, ultima fiind de fapt o formaţie nou înfiinţată, condusă de Irinel Voicu şi susţinută de municipalitatea locală şi care a fost admisă direct în Ligă I cu votul favorabil al celorlalte grupări de fotbal în sală prezente la şedinţa de astăzi, de la Bucureşti. Au suferit mari schimbări calitative echipele din Deva şi Odorheiu Secuiesc, prima fiind patronată acum de Dorin Popa, administratorul firmei Fiat Auto Bergamo Deva. La noua echipă din Deva au ajuns şi internaţionalii Robert Lupu, Florin Matei, Vlad Iancu şi Cristi Matei, componenţi în sezonul trecut ai campioanei City'us Tg. Mureş. Echipa din Deva va fi antrenată de Robert Lupu (principal), Florin Matei (secund) şi Vlad Iancu (cu pregătirea portarilor), dar toţi trei vor rămâne şi pe post de jucători.
A retrogradat în Liga a II-a (formată din 8 echipe) Inter Teliu Braşov, care a anunţat că luni va da un răspuns ferm dacă va mai continua competiţia.
Liga I de futsal va debuta pe 1 septembrie 2013, iar în aces an se vor juca şi 2 etape din retur, până la 7 decembrie 2013.
Programul de jocuri al formaţiei ieşene în acest an este următorul:
TUR:
- Etapa I (1 septembrie): Sportis Târgovişte – CSMS Iaşi;
- Etapa a II-a (8 septembrie): CSMS Iaşi – FC Fiat Auto Bergamo Deva;
- Etapa a III-a (29 septembrie): Smart Ionescu Bucureşti – CSMS Iaşi;
- Etapa a IV-a (6 octombrie): CSMS Iaşi – City’us Tg. Mureş;
- Etapa a V-a (13 octombrie): Futsal Club Odorhei – CSMS Iaşi;
- Etapa a VI-a (20 octombrie): CSMS Iaşi – KSE Tg. Secuiesc;
- Etapa a VII-a (27 octombrie): Spicom Sf. Gheorghe – CSMS Iaşi;
- Etapa a VIII-a (3 noiembrie): CSMS Iaşi – CFF Clujana Cluj;
- Etapa a IX-a (10 noiembrie): CS United Galaţi – CSMS Iaşi;
- Etapa a X-a (17 noiembrie): FC Progresul Focşani – CSMS Iaşi;
- Etapa a XI-a (24 noiembrie): CSMS Iaşi – Dunărea Călăraşi.
RETUR:
- Etapa a XII-a (1 decembrie): CSMS Iaşi – Sportis Târgovişte;
- Etapa a XIII-a (7 decembrie): FC Fiat Auto Bergamo Deva – CSMS Iaşi.
La finalul şedinţei de astăzi de la sediul FRF, team-managerul echipei din Dealul Copoului, Ionel Popa, ne-a declarat: “Viitorul sezon din Liga I de futsal va fi unul puternic, va fi un campionat extrem de serios, cu multe echipe care s-au întărit. CSMS Iaşi îşi doreşte un parcurs cât mai bun, cu o calificare în turneul play-off şi cu o evoluţie în fazele superioare ale Cupei României”.
Vă mai informăm că domnul Cristian Vornicu (Ceahlăul Piatra Neamţ) va reprezenta jocul de fotbal în sală în cadrul Comitetului Executiv al FR Fotbal. Preşedintele Comisiei de Futsal din cadrul FRF este Vasile “Vică” Nedelcu, secretar este Radu Petre, ambii din Bucureşti, iar braşoveanul Ionuţ Pârvu (fostul fundaş al echipei de fotbal Poli Iaşi în anii din urmă) este membru.

* Liga a II-a de fotbal în sală, cu 8 sau chiar 9 echipe !

Cele opt echipe din Liga a II-a de futsal pentru viitorul sezon competiţional sunt Ceahlăul Piatra Neamţ, AS Inter Gheorghieni, CS Infopress Odorheiu Secuiesc, City’us II Tg. Mureş, United Clinceni şi noile echipe din Sighişoara, Sibiu şi Buzău. “Luni se va şti exact dacă în Liga a II-a va fi şi Inter Teliu Braşov, dar după părerea mea, răspunsul lor va fi negativ, ei dorind de fapt să continue în Liga I, dar celelalte formaţii nu au fost de acord ca Liga I să aibă un număr impar, de 13 echipe !”, ne-a declarat în această seară Valeriu Ioniţă, care este şi team-managerul echipelor naţionale ale României de futsal la seniori şi tineret.
Naţională de seniori a ţării noastre, antrenată acum de Nelu Stancea, care va pregăti în continuare şi pe CSMS Iaşi, va avea luna viitoare un baraj de foc cu Serbia, pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de futsal din 2014, din Belgia. Prima manşă dintre cele două echipe va avea loc la Călăraşi, pe 17 septembrie (ora 18.00), iar a doua în Serbia, pe 24 septembrie 2013.

* Două meciuri amicale cu CSMS Iaşi în Republica Moldova

În zilele de 20 şi 21 august 2013, CSMS Iaşi se va afla în Republica Moldova, pentru două meciuri de pregătire cu Lexmax Chişinău, campioana din stânga Prutului şi participantă în Liga Campionilor.
Sub conducerea antrenorului Nelu Stancea, echipa ieşeană a deplasat la Chişinău un lot redus numeric, alcătuit din portarii Marius Chiriac, Ioan Grigoraş şi Adrian Sănduleanu (aflat în probe), alături de jucătorii de câmp Liviu Ruxandari, Radu Pisică, Narcis Cataramă, Andrei Despan şi noul venit Andrei Aparaschivei, după cum ne-a declarat Ştefan Tudorache, delegatul formaţiei CSMS Iaşi. Va fi prezent la Chişinău şi maseurul ieşean Marian Sărbătoare, dar şi team-managerul Ionel Popa.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu