luni, 19 august 2013

Echipa de futsal CSMS Iaşi va trece Prutul !




În afară de echipa de fotbal CSMS Iaşi, formaţia de futsal de la acelaşi club din Dealul Copoului va trece şi ea Prutul pentru două meciuri amicale cu Lexmax Chişinău, care este campioana Republicii Moldova şi participantă în Liga Campionilor.
Cele două meciuri de fotbal în sală dintre Lexmax Chişinău şi CSMS Iaşi sunt programate în zilele de 20 şi 21 august 2013, în capitala Republicii Moldova.
Antrenorul echipei ieşene Nelu Stancea, care este în prezent şi selecţionerul naţionalelor României de futsal la seniori şi tineret va utiliza în meciurile de la Chişinău tot lotul avut la dispoziţie în acest moment, alcătuit din portarii Marius Chiriac şi Ioan Grigoraş, plus jucătorii de teren Liviu Ruxandari, Radu Pisică, Radu Guţu, Sebastian Cărare, Narcis Cataramă, Andrei Despan, Dragoş Baciu, Valentin Pricop, Andrei Aparaschivei şi Robert Spânu, ultimii doi fiind noutăţile grupării moldave pentru viitorul sezon competiţional. Nu mai fac parte din lotul echipei de futsal CSMS Iaşi jucătorii Alexandru Iftinca şi Lucian Cojocariu, ultimul fiind plecat cu treburi profesionale în SUA.
Să mai menţionăm că marţi, pe 20 august, de la ora 11.00, la sediul FR Fotbal din Bucureşti va avea loc tragerea la sorţi a “ţintarului” pentru viitorul sezon din Liga I de futsal, care va număra la start 12 sau chiar 14 echipe, printre ele fiind şi CSMS Iaşi, care a încheiat campionatul anterior pe un onorant loc 7 şi a fost finalistă în Cupa României. Mâine, CSMS Iaşi va fi reprezentată la FRF de către Ionel Popa, actualul team-manager al formaţiei moldave şi fostul arbitru de fotbal cu ecuson FIFA.
Noul sezon din Liga I de futsal va debuta pe 1 septembrie 2013, dar în perioada 9-25 septembrie campionatul va fi întrerupt pentru a se asigura un cantonament de pregătire echipei naţionale a României de seniori, cea care, sub conducerea lui Nelu Stancea, va disputa barajul de calificare la turneul final de la EURO 2014, din Belgia. Meciul de baraj dintre România şi puternica echipă a Serbiei va avea loc în două manşe, prima la Călăraşi (pe 17 septembrie, de la ora 18.00) şi a doua în deplasare, pe 24 septembrie 2013.
Vă mai informăm că, în perioada următoare, este posibil ca echipa de futsal CSMS Iaşi să joace şi două partide amicale pe teren propriu cu naţionala României de fotbal a ziariştilor, unde cele două grupări îşi vor prezenta şi loturile de jucători. Naţionala de fotbal a ziariştilor este campioană olimpică şi în luna septembrie 2013, la Porec (Croaţia) îşi va apăra titlul cucerit anul trecut la Beirut la o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice ale Jurnaliştilor din toată lumea.
În iulie 2013, la Buşteni, naţionala de fotbal a ziariştilor din România a câştigat şi Cupa Balcanică “Nikolai Kolev”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu