miercuri, 7 august 2013

Sabrerul ieşean Tiberiu Dolniceanu s-a “bronzat” la Campionatele Mondiale din capitala Ungariei !



Sabrerul ieşean Tiberiu Dolniceanu, în prezent la CS Dinamo Bucureşti, a ratat calificarea în finală la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta şi a rămas cu medalia de bronz.
Dolniceanu, campion european în acest an, a fost învins, miercuri, în semifinale, de rusul Veniamin Reşetnikov, cu 15-10, după de ieşeanul a condus la început cu 4-1.
În sferturile de finală, Dolniceanu a trecut de italianul Enrico Berre, medaliat cu bronz la CE de la Zagreb, cu 15-4.
Anterior, românul trecuse de japonezul Kenta Tokunan (15-7), de ucraineanul Dmitro Boiko (15-7) şi de italianul Samuele Luigi (15-12).
Ceilalţi trei reprezentanţi ai României, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţeanu şi Alin Badea, au fost eliminaţi în primul tur, în al doilea tur, respectiv în optimile de finală.
Alin Badea (locul 15) s-a oprit în optimi, fiind învins de ungurul Andras Szatmari, cu 15-13, după ce a trecut de americanul Jeff Spear (15-13) şi de valorosul sabrer rus Aleksei Iakimenko (15-12).
Un alt ieşean, Ciprian Gălăţanu (locul 26), l-a învins în primul tur pe polonezul Adam Skrodzki (15-10), dar apoi a fost întrecut cu 15-10 de ungurul Aron Szilagyi, în vreme ce Iulian Teodosiu (locul 35) a fost învins în primul tur de belarusul Valeri Priemka (15-7).
Podiumul de premiere în proba de sabie a fost următorul:
1. RESHETNIKOV Veniamin (RUSIA); 
2. KOVALEV Nikolay (RUSIA); 
3. DOLNICEANU Tiberiu (ROMÂNIA) şi SZILAGYI Aron (UNGARIA).
La puţine minute după ce a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă, Tiberiu Dolniceanu a declarat: “Medalia de la Budapesta confirmă medalia de aur de la Europenele de la Zagreb. Mă bucur pentru acest succes, chiar dacă e doar bronz. Ştiu că sunt aşteptări mari după isprava de la Olimpiadă, dar lumea să nu uite că acum România are o echipă nouă la sabie. Eu spun că putem face o surpriză şi, de ce nu, să luăm o medalie şi pe echipe în Ungaria”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu