miercuri, 28 august 2013

Steaua Bucureşti a promovat în grupele Ligii Campionilor !



Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, marţi seara, în deplasare, scor 2-2 (2-1), partida cu Legia Varşovia, din manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor şi s-a calificat în grupele competiţiei graţie golurilor mai multe marcate în deplasare. Fundaşul Vlad Chiricheş, care va ajunge cât de curând la Tottenham Hoptspur, în Anglia, nu a fost nici măcar rezervă în echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf.
Golurile au fost marcate de Radovici – min. 27 şi Rzezniczak – min. 90+4, pentru Legia, respectiv N. Stanciu – min. 7 şi Piovaccari – min. 9 pentru Steaua, după următoarele faze de joc:
- 0-1: N. Stanciu, aflat în interiorul careului, în partea stângă, a marcat cu un sut la colţul lung din unghi de 45 de grade, după o pasă primită de la Tănase;
- 0-2: Piovaccari a primit o pasă în careu de la Filip şi marcat cu un şut la colţul lung, după ce a întors în careu un fundaş a gazdelor;
- 1-2: Radovici a trimis cu capul mingea în poartă din 6 metri, după o centrare primită de pe partea stângă de la Wawrzyniak.
- 2-2: Rzezniczak a înscris cu un şut din careu după o fază prelungită de atac.
Au evoluat următoarele echipe:
- Legia Varşovia: Kuciak - Bereszynski, Rzezniczak, Dossa Junior, Wawrzyniak - Vrdoljak, Furman (Zyro '75) - Kosecki, Radovici, Kucharczyk (Ojamaa '63) - Saganowski (Mikita '79). Antrenor: Jan Urban.
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Filip – Adi Popa, N. Stanciu (Adrian Cristea '59), Tănase (Tatu '72) - Piovaccari (Iancu '89). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Cartonaşe galbene: Rzezniczak '81, Kuciak '85 / Filip '18, Georgievski '33, Stanciu '47, Bourceanu '60, Iancu '90+2.
- Arbitri: Pedro Proenca - Tiago Trigo, Bertino Miranda - Rui Tavares - Joao Capela, Hugo Miguel (toţi din Portugalia).
În meciul tur, disputat în urmă cu o săptămână pe Arena Naţională din Bucureşti, Steaua şi Legia au terminat la egalitate, scor 1-1. Steaua va evolua astfel pentru a şaptea oară în grupele celei mai prestigioase competiţii europene.

* Jan Urban - plin de regrete, Laurenţiu Reghecampf – extrem de fericit !

Antrenorul Legiei Varşovia, Jan Urban, era încărcat de regrete după ce echipa sa a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor în urma a două remize obţinute în faţa Stelei (1-1, 2-2). Tehnicianul a recunoscut însă la final superioritatea campioanei României. "În mintea mea, eu nu cred că am pierdut acest meci. Primul gol a venit după o situaţie "unu la unu", în care jucătorul Stelei a depăşit fundaşul nostru, iar al doilea a venit după o greşeală a noastră la mijlocul terenului. Abia după aceea am jucat foarte dur. Adversarii noştri au fost mai relaxaţi şi noi am început cursa de urmărire. Steaua ştia însă că are un avantaj enorm în faţa noastră. Dacă este să privim per ansamblu, după dubla manşă s-a calificat echipa mai bună. Ei au mult mai mult potenţial faţă de noi, se vede cu ochiul liber calitatea pe care o au. Trebuie totuşi să analizăm ceea ce am făcut bun în ultimul an. După 12 ani de confruntări europene, vom fi o echipă mai bună", a declarat, după meciul de la Varşovia, Jan Urban.
În replică, tehnicianul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecamp, a declarat că ştia că elevii săi au valoarea necesară pentru a trece de formaţia poloneză. "Nu numai eu sunt cel care a făcut ca Steaua să se califice. Avem o echipă foarte bună, suntem un grup unit. Anul acesta am reuşit să ne îndeplinim două obiective, iar astăzi cel mai important este că ne-am calificat. Vreau să dedic această victorie şi această calificare patronului nostru, familiei mele, soţiei mele şi tuturor fanilor. În momentul de faţă am reuşit să trecem în următoarea etapă, acesta este un pas foarte important. Ştiam că avem valoare să trecem de Legia. La Bucureşti nu am avut rezultatul pe care ni-l doream, însă în seara aceasta am reuşit să marcăm două goluri şi să ne creă ocazii clare. Am spus dinainte că ambele meciuri vor fi dificile, că vom juca calificarea la Varşovia. Toate meciurile sunt grele la acest nivel, băieţii şi-au dat seama, au crescut enorm", a spus Reghecampf la Digi Sport.
Laurenţiu Reghecampf a mai precizat, la TVR1, că el şi jucătorii săi se vor gândi de miercuri "la următorul pas". "O să ne bucurăm în seara aceasta şi de mâine ne gândim la următorul pas. A fost o pierdere faptul că nu i-am avut pe Pintillii şi Chiricheş, dar jucătorii care au intrrat pe teren au făcut un meci foarte bun. Vreau să felicit echipa, toţi oamenii care au contribuit la acest suces şi pe patron", a adăugat tehnicianul.

* Rezultate de marţi şi programul de miercuri din manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor sunt următoarele:
- (+) Austria Viena (Austria) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 2-3, în tur 0-2
Au marcat: Mader '5, Kienast '82 / Brozovici '33, Fernandes '43, Beciraj '70.
- (+) FC Basel (Elveţia) - Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) 2-0, în tur 4-2
Au marcat: Frei '11, Degen '79. Fundaşul Cosmin Moţi a fost integralist la Ludogoreţ Razgrad, iar în minutul 63 a primit un cartonaş galben.
- Legia Varşovia (Polonia) - (+) Steaua Bucureşti (România) 2-2, în tur 1-1
Au marcat: Radovici '27, Rzeznicak '90+4 / Stanciu '7, Piovaccari '9.
- (+) Arsenal Londra (Anglia) - Fenerbahce Istanbul (Turcia) 2-0, în tur 3-0
A marcat: Ramsey '25, '72.
- PAOK Salonic (Grecia) - (+) Schalke 04 (Germania) 2-3, în tur 1-1
Au marcat: Athanasiadis '16, Katsouranis '79 / Szalai '43, '90, Draxler '67.
Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în grupele Ligii Campionilor. Formaţiile care au pierdut play-off-ul vor evolua în grupele Ligii Europa.
Miercuri, 28 august, sunt programate celelalte partide, după următorul program:
- Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - Pacos Ferreira (Portugalia) , în tur 4-1
- AC Milan (Italia) - PSV Eindhoven (Olanda) , în tur 1-1
- NK Maribor (Slovenia) - Viktoria Plzen (Cehia) , în tur 1-3
- Celtic Glasgow (Scoţia) - Şahtior Karagandi (Kazahstan) , în tur 0-2
- Real Sociedad (Spania) - Olympique Lyon (Franţa) , în tur 2-0.
Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, de la ora 18.45, la Monaco, în direct pe Digi Sport 1.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu