luni, 12 august 2013

Steaua nu are rivală în fotbalul românesc !



* Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), formaţia Dinamo Bucureşti, în derby-ul etapei a IV-a a Ligii I, disputat pe Arena Naţională din Capitală.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Latovlevici – min. 5 şi Fai – min. 39 (autogol). Pentru Dinamo a înscris Rotariu, în minutul 67. Fazele de gol au fost următoarele:
- 0-1: Latovlevici a deschis scorul cu un şut violent din colţul careului mare, de pe partea stângă.
- 0-2: La o centrare a lui Latovlevici de pe stânga, Fai a trimis mingea cu capul spre portar, însă Bălgrădean era ieşit din poartă, astfel că balonul a ajuns în plasă.
- 1-2: Matei i-a centrat de pe partea dreaptă lui Rotariu, la marginea careului mic. Acesta a încercat să înscrie cu călcăiul, mingea a fost respinsă de portar, iar jucătorul dinamovist a revenit şi a marcat în dreapta lui Tătăruşanu.
În minutul 70, centralul Cristian Balaj a acordat un penalty pentru un fault al lui Rus la Tănase, însă stelistul Latovlevici a ratat. La Steaua a debutat ieşeanul Adrian Cristea (fost la Dinamo), schimbat la pauză cu Stanciu.
Au evoluat echipele:
- Dinamo Bucureşti: Bălgrădean - Rus, Durimel, D. Grigore, Fai - Elton, Thicot (Balint '46) - Matei, Curtean, Filip (Rotariu '46) - Thomas (Ndaw '71). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
- Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Ad. Cristea (Stanciu '46), Tănase (Tatu '82) - Piovaccari (Nikolici '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
- Cartonaşe galbene: Fai '12, Thomas '29 / Latovlevici '45+1, Tănase '51, Georgievski '74, Ad. Popa '75.
- Arbitri: Cristian Balaj (central) - Cristian Nica şi Octavian Şovre (asistenţi) - Teodor Crăciunescu (rezervă).
- Observatori: Cornel Sorescu, Claudiu Popa.
Suporterii de la Peluza “Cătălin Hâldan” au prezentat la acest joc o coregrafie 3D. Ei au afişat două bannere cu mesajul: "Voi, generaţii ce veniţi din urmă, să ştiţi că numele e scris de ei" şi au ridicat plăcuţe alb-roşii şi verzi care simbolizau terenul de joc, după care au înălţat deasupra lor o literă "D" imensă, stilizată, iar din gazon au înălţat imaginile imense ale lui Cătălin Hîldan şi Florea Dumitrache, cu aripi de îngeri.
Fanii echipei Steaua au afişat un banner cu mesajul: "Primii în front, ultimii în picioare". Atât suporterii stelişti cât şi cei dinamovişti au aprins mai multe torţe şi petarde, unele ajungând şi pe teren, iar fanii grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare au ridicat un banner ca reacţie la mesajul steliştilor: "Aţi mai rămas în picioare doar 3.000 de domnişoare".
Înainte de începerea partidei, Ionel Dănciulescu le-a oferit tricoul cu numărul 11 fratelui şi nepotului lui Cătălin Hîldan, iar pe ecran a fost difuzat un film în memoria fostului fotbalist.
Cu puţin înainte de începerea meciului, aproximativ 200 de suporteri dinamovişti de la peluza sud a Arenei Naţionale, unde se aflã galeria Stelei, au fost evacuaţi din stadion.
Cu o jumătate de oră înainte de startul jocului, aproximativ 200 de fani dinamovişti au pătruns în peluza unde se aflau fanii stelişti şi au început să se bată. Fanii dinamovişti au trecut de jandarmi şi au început să arunce cu diferite obiecte spre suporterii Stelei aflaţi la primul inel. Majoritatea suporterilor stelişti de la inelul 3 au coborât în apărarea fanilor de la inelul 1. Suporterii au aruncat unii în alţii cu scaune şi beţe de steag, iar jandarmii au intervenit cu întârziere şi au folosit gaze lacrimogene. De asemenea, fanii celor două formaţii au aruncat cu petarde.
La meci au asistat 28.574 de spectatori.
Celelalte rezultate ale rundei cu nr. 4 au fost: FC Braşov - FC Botoşani 1-2, Concordia - Corona Braşov 1-0, CFR Cluj - Viitorul Constanţa 2-1, Săgeata Năvodari - ACS Poli Timişoara 1-2, Oţelul - Petrolul 1-2, Ceahlăul - Pandurii 1-0, Astra - Universitatea Cluj 3-1.
Pe primele locuri ale clasamentului se află echipele: 1. ACS Poli Timişoara 10 pct; 2. Astra Ploieşti (3 meciuri) – 9 pct; 3. FC Botoşani – 8 pct; 4. Petrolul Petrolul – 8 pct; 5. Ceahlăul – 7 pct.
Luni, de la ora 20.30, în direct pe Digi Sport, se joacă ultimul meci al etapei, Gaz Metan Mediaş - FC Vaslui.

* Gigi Mulţescu vrea să plece de la Dinamo !

Varianta unei despărţiri a lui Gheorghe Mulţescu de Dinamo capătă tot mai mult contur, iar elocvent în acest sens anunţul făcut de tehnicianul "câinilor" în vestiarul echipei, imediat după meci.  Tehnicianul de 61 de ani le-a spus jucătorilor că, începând de luni, nu va mai fi antrenorul lor.
Finanţatorul Ionuţ Negoiţă a reacţionat imediat şi a precizat că nu se va opune în cazul în care tehnicianul lui Dinamo va decide să renunţe. "Nu avem nicio intenţie să renunţăm la domnul Mulţescu, dar nici cu forţa nu-l putem ţine... Noi i-am adus ce jucători am putut, au plecat 12 şi am adus încă pe atât. Nu-l înţeleg pe domnul Mulţescu. Nu înţeleg de ce se plânge. Eu am mai multă răbdare decât alţii, dar e un moment de supărare.  În iarnă vom face o reevaluare", a declarat Ionuţ Negoiţă la Digi Sport.
Imediat după meci, Mulţescu a vorbit deschis despre problemele de care se loveşte la Dinamo precizând că se gândeşte chiar şi la demisie.
"Sunt destul de tulburat şi luni vreau să am o discuţie cu conducerea.  Mă gândesc şi să-mi dau demisia. Am tot cerut fundaş stânga. Am mutat jucătorii de colo, colo... Mi-au tot spus să aştept", Gheorghe Mulţescu, imediat după meciul cu Steaua.
Cel mai probabil, înlocuitorul lui Gigi Mulţescu va fi Liviu Ciobotariu, tehnician care a mai antrenat-o pe Dinamo în sezonul 2011-2012. Se pare că fostul internaţional român şi fostul antrenor al echipei CSMS Iaşi s-a întâlnit deja în cursul săptămânii trecute cu preşedintele Constantin Anghelache, iar "Ciobi" ar putea fi numit principal chiar de astăzi.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu