duminică, 22 septembrie 2013

50 de goluri şi tribune pline la marele derby al handbalului ieşean



În sezonul 2013-2014, handbalul masculin ieşean are în premieră două echipe în Divizia A, în Seria A - Est.
În viitorul sezon, sub conducerea antrenorilor Florin Spiridon şi Nelu Zepciuc, Politehnica Iaşi este ajutată financiar de clubul sportiv din Miroslava şi astfel s-a născut Politehnica Ştiinţa Miroslava Iaşi.  Tot în sezonul viitor, pe a doua scenă din handbalul masculin la nivel naţional a promovat HC Universitas Iaşi, care aparţine de clubul privat cu acelaşi nume, condus de preşedintele Dorin Ghintuială.
Sorţii au decis ca cele două echipe ieşene să se “războiască” între ele chiar în debutul sezonului 2013-2014 şi astfel confruntarea HC Universitas Iaşi - Politehnica Ştiinţa Miroslava Iaşi a avut loc duminică, 22 septembrie, în incinta Sălii Polivalente. Meciul a fost arbitrat de cuplul Radu Iliescu-Doru Manea Pascu (Bucureşti), iar tribunele au fost ca altădată, adică pline !
La finalul unei dispute dârze, oaspeţii de la Poli Ştiinţa Miroslava Iaşi au câştigat în faţa gazdelor de la HC Universitas Iaşi cu scorul de 26-24 (16-13), autorii celor 50 de goluri ale disputei fiind următorii jucători:
- HC Universitas Iaşi: Şt. Dumitrache 4, Moraru 1, Fl. Dimofte 3, Piu 3, G. Dumitrache 2, Ifrim 10, Drugă 1.
- Poli Ştiinţa Miroslava Iaşi: Negru 4, Dil 4, Albu 2, Caciuc 7, Folescu 1, Vulpe 5, Czari 3.
Antrenorii celor două echipe sunt Costel Schender şi Vasile Ciocoiu (Universitas), respectiv Florin Spiridon şi Nelu Zepciuc (Poli Ştiinţa).
Nu cu mult timp în urmă, Schender şi Spiridon erau “umăr la umăr” pe banca tehnică a Politehnicii Iaşi, dar în această dimineaţă ei au fost adversari !
La finalul disputei din Sala Polivalentă ieşeană, antrenorul echipei învingătoare, Florin Spiridon, ne-a declarat: “A fost un meci spectaculos, a fost un meci de luptă, iar echipa care a greşit mai puţin a câştigat !”.

* Directorul DJST Iaşi, Ciprian Paraschiv, de la fotbal la handbal !

Prezent la partidă, directorul DJST Iaşi, Ciprian Paraschiv, a menţionat:
“În acest week-end, păstrând proporţiile şi exagerând puţin, putem spune că au fost mai mulţi spectatori la derby-ul Iaşului la handbal din Sala Polivalentă, decât la meciul de fotbal din Dealul Copoului. Dacă sâmbătă, CSMS Iaşi a pierdut (NR: 0-2 cu FC Clincei) în ultimele minute un tempo important în lupta împotriva unei contracandidate la promovare (Îmi pare rău pentru bunul meu prieten Costel Enache, un antrenor care are puterea să readucă Iaşul pe prima scenă şi căruia îi prevăd un viitor strălucit, dar care nu a fost inspirat în alcătuirea echipei – aici aş reaminti doar o vorbă din lumea sportului, aceea că echipa câştigătoare nu se schimbă), duminică am avut parte de un meci spectaculos în Sala Polivalentă.
Pentru prima dată în istoria Cetăţii noastre, am asistat la un meci de handbal masculin între două echipe ale Iaşului. A învins la limită experienţa Politehnicii în faţa exuberantei nou-promovate HC Universitas, întru-un meci ce a ţinut cu sufletul la gură microbiştii veniţi în număr mare, după mult timp, la Sala Polivalentă.
Este bine că spectatorii au reînceput să-şi regăsească paşii spre Sala Polivalentă şi este bine că încercăm uşor-uşor să scoatem capul şi la celalalte  sporturi de echipă. Aşteptăm cu nerăbdare şi debutul Penicilinei la volei, după revenirea pe prima scenă!”.
Alte rezultate din prima rundă a Seriei A din cadrul Diviziei A de handbal masculin: CSM Călăraşi - HCM Câmpina 53-6 (!!!), CSM Ploieşti - HCM Botoşani 23-20, Ştiinţa Municipal Dedeman II Bacău - HC Buzău 40-22.
Joi, pe 26 septembrie, în cadrul rundei cu nr. 2 sunt programate partidele: HCM Câmpina - CS POLITEHNICA ŞTIINŢA MIROSLAVA Iaşi, CSM Focşani 2007 - HC UNIVERSITAS Iaşi, AS CS CSH TELEORMAN Alexandria - CS UNIVERSITATEA Galaţi, HC Vaslui - CS UNIVERSITATEA Târgovişte, HC Buzău 2012 - LPS Piatra Neamţ, HCM Botoşani - ŞTIINŢA MUNICIPAL DEDEMAN II Bacău, CSM Călăraşi - CSM Ploieşti.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu