sâmbătă, 28 septembrie 2013

CSMS Iaşi, victorie muncită în Dealul Copoului


Sursa foto: Ziarul de Iaşi

Etapa a V-a din Seria I a Ligii a II-a de fotbal a programat sâmbătă doar trei partide, una dintre ele disputându-se pe stadionul Emil Alexandrescu din Dealul Copoului dintre gazdele de la CSMS Iaşi şi oaspeţii de la Unirea Slobozia.
Într-un meci în care ieşenii au muncit mult pentru al patrulea succes în acest sezon, CSMS a învins formaţia din Slobozia cu scorul de 2-0 (1-0), prin golurile reuşite de Leonard Dobre (min. 23) şi Olah (min. 90+3), după următoarele faze de joc:
- 1-0: Lovitură de colţ de pe dreapta executată de Ţigănaşu şi Leonard Dobre înscrie din 5 metri;
- 2-0: Cl. Ionescu pasează în dreapta şi Olah înscrie la colţul lung cu un şut de la marginea careului.
În min.31, Jianu trimite cu capul în transversală, mingea cade pe linie şi nu se acordă nimic în favoarea oaspeţilor !
Au mai ratat ocazii de gol la ambele porţii Leonard Dobre (’45, ’50), Vancea (‘58), respectiv E. Nanu (’14), D. Gheorghe (’72), Jianu (’81).
Sub conducerea brigăzii Dragoş Teodor (Constanţa) - Gero Szabo şi Monica Gero (ambii din Cluj) au evoluat echipele:
- CSMS Iaşi: B. Miron – Ad. Voicu, Creţu, Avrămia, R. Miron – Bădescu (Tomi Petrescu ’57), Olah (căpitan), Ov. Mihalache, Ţigănaşu – Vancea (Cl. Ionescu ’76), Leonard Dobre (Onofraş ’88). Antrenor: Costel Enache.
- Unirea Slobozia: Leonida Dobre – C. Roşu, G. Lazăr, Tudorache (Ivaşcă ’46), Şt. Stan - C. Dedu (Patriancă ’76), Macare (căpitan), L. Mihai, N. Popescu - Jianu, Nanu (D. Gheorghe ’70). Antrenor: Adrian Mihalcea.
Celelalte rezultate de astăzi:
- FC CLINCENI - FARUL CONSTANŢA 3-0 (0-0)
Au marcat: Konyeha (min. 69 şi 90), Pălimaru (min. 88).
- GLORIA BUZĂU - RAPID CFR SUCEAVA 3-0 (3-0)
Au marcat: Verdeş (min. 27 şi 41), Burlacu (min. 32).
Duminică, 29 septembrie, de la ora 11:00 se vor juca partidele ACS BERCENI - DUNĂREA GALAŢI şi CF BRĂILA - RAPID BUCUREŞTI.
Au stat SC Bacău şi Unirea Tărlungeni.
În etapa a VI-a, în deplasare, CSMS Iaşi va întâlni pe Farul Constanţa.

* Adrian Mihalcea: “Florin Prunea mă înjura şi când eram coechipieri !”

La finalul partidei din Dealul Copoului au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Costel Enache (antrenor la CSMS Iaşi): "Sunt bucuros că jucătorii au avut tăria psihică de a trece peste o perioadă grea. Azi am avut o altă atitudine într-un meci deloc uşor, care s-a încheiat cu un scor corect. Cautăm în continuare soluţii pentru îmbunătăţirea jocului. Azi am avut o strategia bună, acest 4-4-2 care a surprins adversarul. Pe Creţu nu pot fi supărat, chiar dacă el e un pic mai zbuciumat. Vrea să facă multe lucruri bune, de aici apar şi greşelile, pentru că nu are experienţă. Vladu nu a intrat pentru că s-a simţit rău vineri seara";
- Adrian Mihalcea (antrenor la Unirea Slobozia): "A fost un meci bun, cu multe faze de poartă. E o serie echilibrată, în care Clinceniul, Iaşul şi poate Rapidul se bat pentru promovare. Totuşi, oricine poate să bată pe oricine, mulţi se sperie de numele celor trei. Mie nu mi-e frică de nimic şi cred că ne vom atinge obiectivul, calificarea în play-off. Dintre Iaşi şi Clinceni, cu care am jucat, Clinceniul a arătat ceva mai bine, pentru că are un plus de experienţă. Cu Florin Prunea nu am nici o problema. La fotbal, se mai şi înjură. Ne înjuram şi când eram coechipieri, mai precis el mă înjura, că era mai mare!".
Dacă săptămâna trecută a vrut să-l dea afară pe antrenorul de la CSMS după primul eşec, preşedintele clubului ieşean a afirmat după meciul de astăzi, din Copou, că îl susţine fără rezerve pe Costel Enache! "Mi-au cerut spectatorii să-l las în pace pe Enache? Nu-l las în pace, sunt alături de el, pentru că aşa trebuie să fie un preşedinte cu antrenorul lui. Nu am nimic cu Costel, îl susţin 300% ! I-aş ruga pe spectatori să-i lase în pace pe jucători, pentru că ei evoluează sub o presiune mare. Să mă înjure pe mine, să lase în pace echipa!" a spus Florin Prunea, dupa jocul câştigat de CSMS Iaşi cu Unirea Slobozia.

* În Seria a II-a, trei meciuri dimineaţă şi alte trei seara !

În Seria a II-a, primele rezultate din etapa a IV-a au fost: CS MIOVENI - CSM RÂMNICU VÂLCEA 0-0, GLORIA BISTRIŢA - FC BIHOR 1-0, METALUL REŞIŢA - MINERUL MOTRU 2-0.
Celelalte meciuri de sâmbătă sunt: FC UNIVERSITATEA CRAIOVA - FC OLT  (ora 17.00), UTA ARAD - OLIMPIA SATU MARE (ora 19.00), ASA TÎRGU MUREŞ - CS UNIVERSITATEA CRAIOVA (ora 21.00).

* Păscănenii reuşesc remiza la Dorohoi

Vineri, în etapa a V-a din Seria I a Ligii a III-a de fotbal, au fost consemnate următoarele rezultate:
- FCM Dorohoi – CSM Kosarom Paşcani 0-0
- CSM Moineşti - Ceahlăul II Piatra Neamţ 2-1 (1-0)
- Au marcat: R. Marin (‘15), Pavel (‘90+3) / Iovu (‘60)
- Aerostar Bacău - Petrotub Roman 0-3 (0-2)
Au marcat: Popa (‘7), Harbuzaru (‘18, ‘55);
- Sporting Suceava - Bucovina Rădăuţi 4-3 (2-0)
Au marcat: Vornicu (‘18), Gheorghiciuc (‘42), Ferariu (‘65 - penalty, ‘88) / Pantarov (‘46), Popescu (‘60, ‘68)
Meciul Bucovina Pojorâta - Ştiinţa Miroslava se dispută sâmbătă, de la ora 17.00, sub arbitrajul clujencei Teodora Albon, cea care a arbitrat anul acesta finala feminină din Liga Campionilor !
Echipa Cetatea Târgu Neamţ stă deoarece FCM Bacău s-a retras din campionat.

* “U” Cluj, doar o remiză pe teren propriu, dar Ionel Ganea nu pleacă !

Etapa a IX-a din prima ligă de fotbal a programat vineri seara partida Universitatea Cluj - Săgeata Năvodari 1-1 (0-1), golurile disputei fiind reuşite de Zsolt Szilagyi (min. 53), respectiv Viorel Dinu (min. 6).
De menţionat că antrenorul Ionel Ganea nu renunţă la contractului cu Universitatea Cluj, chiar dacă administratorul special Ioan Mărginean i-a cerut demisia. “Eu cred că un şoc la echipă ar fi să plece Mărginean, nu eu. Şi el e angjat, la fel ca mine. Să-şi dea demisia! Eu consider că îmi fac datoria. El e cel care nu şi-o face.
De o lună de zile sunt hărţuit în mod repetat de domnul Mărginean, prin tot felul de metode. Sunt articole apărute în presă, în spatele cărora sunt sigur că se află el. Nu mai are rost să scrieţi surse din cadrul clubului că eu ştiu cine le spune...”, a declarat Ionel Ganea, după partida de vineri seara.
Sâmbătă sunt programate alte două meciuri din cadrul rundei menţionate, ele fiind Pandurii Tg. Jiu - Gaz Metan Mediaş (ora 17.00, în direct pe DigiSport 1) şi Steaua Bucureşti - ACS Poli Timişoara (ora 20.45, pe DolceSport 1).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu