sâmbătă, 14 septembrie 2013

Derby ceferist, adjudecat de popicarii ieşeni



* Sâmbătă, 14 septembrie, în etapa a II-a a Diviziei Naţionale masculine de popice, pe teren propriu, CFR Olimpia ACB Iaşi a învins pe CFR Cluj cu scorul de 6-2 la puncte de echipă (15-9 la puncte de set / manşe câştigate; 3375 p.d. – 3321 p.d.).
Gyula Veres

Tradiţionalul derby al campionatului masculin de popice a avut un nou episod la arena CFR Iaşi, acolo unde elevii lui Remus Antimirescu au făcut un prim pas cu dreptul în noul sezon, învingând clar echipa ardeleană, chiar dacă în ultima perioadă moldovenii au pierdut jumătate dintre titulari, prin transferul lansatorilor Dan Mihăilă şi Paul Rohotin la echipe de club din Germania şi prin plecarea lui Mihai Gabriel Benghiac la muncă, în Anglia.
Într-un meci arbitrat sâmbătă de ieşeanul Gheorghe Zăgreanu, MVP-ul partidei a fost internaţionalul de seniori Ion Cercel, singurul sportiv din vechea tripletă de aur a ieşenilor, Mihăilă-Rohotin-Cercel, răman (însă) în competiţia internă din România !
De la ieşeni s-au mai remarcat Gyula Vereş, Ioan Hordilă şi Florin Opincă, dar nu am înţeles deloc evoluţia modestă a lui Marius Manea, mai puţin performant în jocul de astăzi, chiar dacă la antrenamentele-test face în jur de 600 p.d.
De la oaspeţi am remarcat munca depusă pe pistele de joc de internaţionalul Dorin Virgil, dar şi forma destul de modestă a campionului mondial Petruţ Mihălcioiu, schimbat după trei piste cu antrenorul-jucător Grigore Blaga.
În meciul Iaşi-Cluj 6-2, duelurile individuale au fost următoarele:
- Gyula Vereş – Cornel Popa 1-0 la puncte de echipă (3-1 la puncte de set; 581 p.d. – 552 p.d.);
- Ioan Hordilă – Bogdan Dudaş 1-0 (3-1; 572 p.d. – 557 p.d.);
- Bogdan Tudorie – Dorin Virgil 0-1 (1-3; 550 p.d. – 582 p.d.);
- Ion Cercel – Vlad Sabău 1-0 (4-0; 588 p.d. – 532 p.d.);
- Florin Opincă – Robert Merza 1-0 (2-2; 576 p.d. – 557 p.d.);
- Marius Manea (250)
& Iulian Gabriel Cucu (258) – Petruţ Mihălcioiu (399) & Grigore Blaga (142) 0-1 (2-2; 508 p.d. – 541 p.d.).
La finalul jocului, antrenorul echipei ieşene, Remus Antimirescu, ne-a declarat: “Sunt mulţumit doar de victorie, într-un joc slab de ambele părţi. Noi una jucăm la antrenamente, alta în meciurile oficiale. Am să am o discuţie serioasă cu băieţii, deoarece urmează Cupa Mondială din Serbia şi vrem să ne calificăm şi în Liga Campionilor”.
În etapa a III-a de campionat, pe 13 octombrie, de la ora 10.00, în deplasare, CFR Olimpia ACB Iaşi se va confrunta cu Siderurgica Hunedoara. Până atunci însă, în perioada 1-5 octombrie, CFR Olimpia ACB Iaşi va participa la Cupa Mondială de la Apatin (Serbia), iar CFR Cluj la Cupa Europei de la Augsburg (Germania).
Pe data de 21 septembrie, trebuia să aibă loc la arena CFR Iaşi şi prima etapă-turneu din cadrul Seriei a III-a a Diviziei Naţionale de popice pentru juniori, cu participarea formaţiilor CFR Olimpia ACB Iaşi I (de cinci ori campioană naţională în ultimele 5 ediţii), ICMRS Galaţi şi CFR Olimpia ACB Iaşi II. La cererea echipei gălăţene, s-ar părea că etapa se va amâna pentru data de 27 octombrie 2013.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu