luni, 16 septembrie 2013

Expoziţie de pictură la Casa Cărţii, premieră în sala de teatru a Clubului CFR de la Râpa Galbenă



Galeria de Artă „TOP ART” de la etajul al doilea de la Casa Cărţii din Iaşi va găzdui în perioada 17-30 septembrie 2013 expoziţia de pictură cu vânzare „FLORI DE COLŢ”, cele 24 de tablouri expuse fiind pictate de doamna Gabriela Cucinschi, în viaţa de zi cu zi salariată la secţia CT 1 din cadrul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi. Născută în judeţul Iaşi la data de 26 iunie 1961, Gabriela Cucinschi este alsolventă a Şcolii de Arte „Titel Popovici” (clasa profesor Lucreţia Dumitraşcu Filioreanu) şi a Liceului de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi. Participă la expoziţii colective încă de la vârsta de 18 ani, la Salonul de toamnă al artiştilor plastici amatori şi la Expoziţia colectivă din Sala Victoria din Iaşi. Pe 17 decembrie 2012 a debutat cu expoziţia personală „OCHII SUFLETULUI MEU”, deschisă la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă şi prezentată la ora respectivă de domnii Pr. Dr. Dorin Lehaci şi Directorului clubului CFR, Paul Zamfir.
Vernisajul unei noi expoziţii personale a doamnei Gabriela Cucinschi va avea loc marţi, 17 septembrie 2013, la ora 17.00, la etajul al doilea de la Casa Cărţii, în cadrul salonului de artă TOP ART. Expoziţia „FLORI DE COLŢ” va fi prezentată de criticul de artă şi profesor în psihologie dr. Gheorghe Bălăceanu, amfitrionul vernisajului, deschis publicului larg, fiind Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi şi redactor la Radio România Iaşi.
Vernisajul expoziţie va fi presărat cu multe momente artistico-sportive, printre invitaţi fiind talentaţii sportivi de la clubul de dans sportiv NIKONS Iaşi (preşedinte: prof. Mariana Constantina Niculiţă), actorii Emil Gnatenco şi George Marici, epigramiştii Vasile Larco şi Vasile Vajoga, iar Dan Teodorescu va recita din poeziile proprii de peste ani. Invitatul de onoare al manifestării va fi Petru Ciubotaru, binecunoscutul actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. 

* Premieră „Cu uşile închise” la Clubul CFR de la Râpa Galbenă

În regia lui Emil Gnatenco, deopotrivă actor, regizor şi scenograf, la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă va avea loc miercuri, 18 septembrie, de la ora 17.00, premiera cu piesa „Cu uşile închise” de Jean Paul Sartre.  CU UŞILE ÎNCHISE este o piesă într-un act şi durează 75 minute.
Piesa CU UŞILE ÎNCHISE a fost prezentata pentru prima oară la Theâtre du Vîeux-Colombier, în mai 1944. Iată că, în septembrie 2013 ajunge şi la Iaşi, personajele piesei lui Sartre fiind INES, ESTELLE, GARCIN şi BĂIATUL DE SERVICIU. În regia şi scenografia lui Emil Gnatenco vor evolua pe scena sălii de spectacole de la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă actorii trupei „Teatru-Club-Tineret”, precum Emil Gnatenco, Ioana Andrei (dublată peste o săptămână, după reîntoarcerea ei la Londra, unde este studentă la Management, de Mădălina Florea), Anda Avasilcăi şi Dragoş Maftei. Intrarea spectatorilor la premierea de miercuri seara este liberă.
De menţionat că trupa „Teatru-Club-Tineret” de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă a participat recent la ediţia a treia a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni, cu piesa „Jack sau Supunerea” de Eugen Ionesco. În urma succesului repurtat într-un concurs extrem de prestigios, componenţii trupei de teatru de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă au fost gratulaţi cu următoarele premii:
- Marele Premiu de interpretare feminină – pentru Ioana Andrei;
- Premiu pentru rol secundar feminin – pentru Adnana Bolea;
- Premiu pentru viziune regizorală „Cătălin Naum” – pentru Emil Gnatenco. 
INVITAŢII DE ONOARE ai festivalului de la Fălticeni au fost: Alex Şerban (strănepotul maestrului Grigore Vasiliu Birlic), Vladimir Găitan, Radu Gheorghe, Beatrice Rancea, Stere Gulea, Catrinel Dumitrescu, Irina Margareta Nistor, Medeea Marinescu, Marius Manole, Dan Lungu, Carmen Olaru (director TVR Iaşi), Mihai Pînzaru - PIM, Mihai Bisericanu, Georgeta Ciocârlan, Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Sorin Poclitaru, Adi Bezna, Cosmin Vaman, Clara Mărgineanu, Vasile Toma, Dan Clucinschi şi alţii. JURIUL FESTIVALULUI a fost compus din Eusebiu Ştefănescu (Preşedintele Juriului), Claudia Motea, Ion Sapdaru, Gheorghe Balint şi Lorette Enache.
Aşadar, iubitorii de pictură şi teatru din Iaşi sunt invitaţi la două evenimente de mare intensitate artistică, marţi la vernisajul expoziţiei de pictură a doamnei Gabriela Cucinschi, iar miercuri la premiera piesei de teatru „Cu uşile închise” de Jean Paul Sartre, în regia şi scenografia actorului-interpret Emil Gnatenco, fost inginer până nu cu mult timp în urmă tot la Regionala CFR Infrastructură Iaşi, acolo unde lucrează în prezent şi autoarea expoziţiei menţionată mai sus. 
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu