marți, 10 septembrie 2013

Mare meci mare pe “National Arena”: ROMÂNIA vs TURCIA, dar fără Alex Bourceanu !


Piţurcă şi Iordănescu

În grupa D din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal, cu turneul final în 2014, în Brazilia, marţi, 10 septembrie, Arena Naţională din Capitală va găzdui, de la ora 21.00, meciul de mare calibru România – Turcia. Pentru tricolori, cel puţin o remiză este suficientă pentru a putea spera la locul 2 în grupă şi implicit la calificarea la barajul de promovare la turneul final. După România – Ungaria 3-0, jucătorii noştri îşi doresc totuşi un nou succes în faţa Turciei, chiar dacă talentatul mijlocaş Alexandru Bourceanu nu va putea evolua, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.
"S-a încheiat prima luptă, acum vine lupta a doua, cu Turcia, echipă care îşi joacă ultima şansă la baraj. Şi aşa şansele Turciei sunt destul de mici, dar pentru ei există şi e un meci decisiv care le va lămuri situaţia. Jucătorii sunt la fel de concentraţi ca înaintea partidei cu Ungaria. Sigur, există o anumită stare de oboseală, dar aceasta va fi eliminată până la ora jocului. Sută la sută meciul va fi mai greu decât cel cu Ungaria. Turcia era favorită certă la locul doi înaintea preliminariilor, dar a avut un recul şi a pierdut puncte importante. Până acum România a dovedit că este mai bună ca Turcia. Până acum...", a spus Victor Piţurcă înaintea partidei din această seară.
Tehnicianul nostru consideră că în momentul de faţă România este favorită la ocuparea locului doi în grupa D, însă în acelaşi timp este conştient că "Fatih Terim poate face minuni". "Acum noi ocupăm locul doi în grupă. Turcia a avut un parcurs dezastruos şi şansele ei sunt foarte, foarte mici de a ajunge la baraj indiferent dacă va câştiga aici. Iar România prin ceea ce a făcut până acum şi prin faptul că a câştigat la Istanbul cred că este favorită să meargă la baraj. Este normal ca Turcia să încerce să câştige aici, Turcia a vrut să câştige şi meciul de la Istanbul. Sigur că există pentru noi un uşor avantaj pentru că nouă ne este bun şi un rezultat de egalitate. Şi atunci nu vom risca aşa cum trebuie să rişte Turcia. Dar echipa Turciei riscă tot timpul pentru că ăsta este jocul ei, unul literalmente ofensiv, mai ales când Terim este antrenor. Iar Fatih Terim poate face minuni în orice moment", a menţionat antrenorul Victor Puţurcă, care a mai adăugat: "Ştiu că Turcia are jucători de calitate, valoroşi, iar acum sunt conduşi şi de un antrenor excepţional cum este Fatih Terim. Deci în condiţiile acestea meciul va fi extrem de dificil pentru noi. Dar sper eu să îl rezolvăm la fel ca şi cel cu Ungaria şi să mergem la baraj. Toţi jucătorii lor de la mijloc în sus sunt periculoşi. Dar, Arda Turan mi se pare cel mai valoros jucător, e foarte clar asta. Însă Burak, Bulut sunt şi ei extrem de periculoşi acolo în careu. Aşa că măsuri speciale vor fi pentru fiecare jucător".
În această seară, naţionala României ar putea alinia împotriva Turciei următorul “11” de start: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, D. Goian, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, B. Stancu, C. Tănase – Marica. Rezerve: Lobonţ – Găman, Latovlevici, Papp, Luchin, D. Grigore, I. Neagu, Adi Popa, Maxim, B. Bucur, Alexe.
Meciul de la Bucureşti va fi arbitrat de norvegianul Svein Odvar Moen şi va putea fi vizionat pe Antena 1.
În grupa D, după primele 7 runde, clasamentul la zi arată astfel:
1. Olanda – 19 pct; 2. ROMÂNIA – 13 pct; 3. Ungaria – 11 pct; 4. Turcia – 10 pct; 5. Estonia – 7 pct; 6. Andorra – 0 pct.
Marţi, pe 10 septembrie, în preliminariile europene de la CM 2014, sunt programate partidele:
- Grupa A:
FYR Macedonia - Scoţia (ora 21.30)   
Ţara Galilor - Serbia (ora 21.45)  
- Grupa B:
Armenia - Danemarca (ora 19.00)  
Malta - Bulgaria (ora 21.00)   
Italia - Cehia (ora 21.45)   
- Grupa C:
Kazakhstan - Suedia (ora 19.00)   
Austria - Irlanda (ora 21.45)    
Insulele Feroe - Germania (ora 22.45)  
- Grupa D:
România  - Turcia
(ora 21.00, în direct pe Antena 1)
Andorra – Olanda (ora 21.30)
Ungaria – Estonia (ora 21.30)
- Grupa E:
Norvegia - Elveţia (ora 20.00)
Cipru - Slovenia (ora 21.30)   
Islanda - Albania (ora 22.00)  
- Grupa F:
Rusia - Israel (ora 18.00)   
Luxemburg - Irlanda de Nord (ora 21.15)  
- Grupa G:
Lituania - Liechtenstein (ora 18.30)   
Slovacia – Bosnia-Herţegovina (ora 21.15, pe Dolce Sport 2)  
Grecia - Letonia (ora 21.45)
- Grupa H:
San Marino - Polonia (ora 21.45)   
Ucraina - Anglia (ora 21.45)   
- Grupa I:  
Georgia - Finlanda (ora 20.00)   
Belarus - Franţa (ora 22.00, pe Dolce Sport 3)
DAN TEODORESCU
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu