luni, 30 septembrie 2013

Medalii pentru România la Olimpiada Internaţională Media din Croaţia



În perioada 21-27 septembrie 2013, la Porec (Croaţia) s-au derulat întrecerile sportive din cadrul Olimpiadei Internaţionale Media, la care au participat peste 150 de jurnalişti din 15 ţări, inclusiv din România. Ziariştii tricolori au cucerit şase medalii de aur (fotbal, nataţie, volei, tir cu arcul, aruncarea greutăţii – masculin şi feminin), două de argint (tenis şi cros) şi două de bronz (tenis de masă şi volei – cu echipa România B).
Delegaţia României, sprijinită de Aqua Carpatica, Petrom şi Stanleybet a fost reprezentată la Olimpiada Internaţională Media din Croaţia de o delegaţie a Asociaţiei Presei Sportive (preşedinte: Dumitru Graur), unde s-au aflat, printre alţii, ziariştii Adrian Dobre (Evenimentul Zilei), Romeo Chiriac (APS România), Mihai Toma (Libertatea), Cătălin Cârnu (Radio România Actualităţi), Gabriel Balica (Radio România Oltenia - Craiova), Iulian Anghel (Adevărul), Nicolae Caliga (Sport Magazin), Petre Dumitru (Prima TV) şi Oana Georgescu (Senso TV).
La această ediţie a Olimpiadei au participat jurnalişti din Canada, Liban, Franţa, Kuweit, Germania, Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Italia, Belgia, Spania, Franţa, România şi Croaţia şi s-au ţinut seminarii având ca temă libertatea presei sportive.
La mini-fotbal, naţionala APS România a câştigat trofeul pus în joc şi astfel echipa noastră şi-au păstrat titlul cucerit anul trecut la Beirut, în Liban.
În marea finală a competiţiei, echipa României a dispus de o selecţionată a Cehiei şi Slovaciei cu scorul de 7-4 (3-2), la capătul unei partide de toată frumuseţea.
Prima parte a finalei, jucată pe unul dintre terenurile Complexului Albatros din Laguna Porec, a fost dominată de tricolori, care au marcat primul gol după zece minute. România a condus la un moment dat cu 3-0, dar "Ceho-Slovacia" a revenit şi s-a apropiat la un gol (3-2).
După pauză, jurnaliştii români au accelerat în faza de atac, au mai înscris 4 goluri şi au dobândit astfel trofeul pus în joc. Lotul naţionala APS România de mini-fotbal a fost alcătuit din Adi Dobre  (Evenimentul Zilei) – portar; Cătălin Cârnu (Radio România Actualităţi), Mihai Toma (Libertatea), Romeo Chiriac (APS România), Gabriel Balica (Radio România Oltenia – Craiova), Petre Dumitru, Leonard Macsut, Nicolae Caliga (toţi trei de la Clubul Sportiv al Jurnaliştilor), Iulian Anghel (Adevărul) - jucători de câmp.
Printre marcatori s-au aflat şi reprezentaţii Radio România, Cătălin Cârnu (2 goluri) şi Gabriel Balica (1 gol). De asemenea, cei doi au mai cucerit două medalii de aur, la atletism-aruncarea greutăţii, respectiv la volei, pe echipe, alături de alţi colegi din presa românească.
De asemenea, Adi Dobre (Evenimetul Zilei) a câştigat aurul la tir cu arcul, într-o probă în care s-au întrecut aproape 70 de concurenţi, iar Oana Georgescu a completat bilanţul peste aşteptări al delegaţiei jurnaliştilor români cu o medalie de aur la nataţie.
Programul Olimpiadei Internaţionale Media din Croaţia a inclus, pe lângă competiţiile sportive menţionate şi workshop-urile „Dialoguri pentru cultura civilizaţiei” şi “Asemănări şi diferenţe între presa anglo-saxonă, francofonă şi cea din Orientul Mijlociu”
În cadrul unui workshop, reporterul radio Cătălin Cârnu a susţinut o prelegere despre ”Particularităţile presei sportive în România”, o privire de ansamblu despre ceea ce se întâmplă în mass-media din ţara noastră, de la Radio la TV, de la cea scrisă la cea online.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu