miercuri, 11 septembrie 2013

Ne-au bătut otomanii: România – Turcia 0-2 !!!



În faţa a 45.000 spectatori, Arena Naţională din Bucureşti a găzduit în această seară partida de fotbal România – Turcia 0-2 (0-1), din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale, cu turneul final în 2014, în Brazilia.
După un 3-0 magnific cu Ungaria, a venit însă acest eşec cu Turcia şi speranţele României de a accede la barajul de calificare la turneul final au scăzut drastic.
Fără Alexandru Bourceanu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, trupa lui Victor Piţurcă a avut mari probleme la mijlocul terenului, înlocuitorul Hoban gafând de multe ori în faze decisive, la fel şi Pintilii.
Cu puţină atenţie în faza de atac, România putea obţine totuşi victoria în faţa “otomanilor”, după de a avut două bare prin Cristi Tănase şi Adi Popa şi un gol anulat al lui Bogdan Stancu, pe motiv de ofsaid la limită. Plus că a mai fost o fază controversată în careul turcilor, când Toprak, în cădere, a pus mâna pe minge la un şut din întoarcere al lui Bogdan Stancu, dar arbitrul norvegian Svein Odvar Moen nu a acordat penalty !
Turcii au fost mai pragmatici şi au înscris de două ori, prin Burak Yilmaz (min. 22) şi Erdinc (min. 90+5).
România a utilizat formaţia: Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, D. Goian, Raţ - Pintilii, Hoban – Torje (Adi Popa ’46), B. Stancu, Tănase (G. Bucur ‘78) – Marica (Maxim ’46).
La finalul partidei, selecţionerul Victor Piţurcă a menţionat: "A fost un meci dificil. E foarte greu să mai câştigi după ce ratezi o ocazie imensă în prima repriză şi iei un gol de asemenea manieră. Asta este, mai avem două jocuri pe care trebuie să le câştigăm. Au fost foarte multe greşeli, am ratat însă destule ocazii, am avut şi două bare. Suntem la mâna rezultatelor, la mâna Olandei. Vom vedea ce se întâmplă. Şansele sunt minime, situaţia s-a schimbat radical în câteva zile. Va fi greu şi pentru adversarele noastre...".
Alte rezultate din grupa D: Andorra – Olanda 0-2 şi Ungaria – Estonia 5-1. După primele 8 runde, clasamentul la zi al grupei D arată astfel: 1. Olanda – 22 pct; 2. Ungaria – 14 pct; 3. Turcia – 13 pct; 4. ROMÂNIA – 13 pct; 5. Estonia – 7 pct; 6. Andorra – 0 pct.
Marţi, pe 10 septembrie, în preliminariile europene de la CM 2014, s-au mai jucat partidele:
- Grupa A:
FYR Macedonia - Scoţia 1-2   
Ţara Galilor - Serbia 0-3  
- Grupa B:
Armenia - Danemarca 0-1  
Malta - Bulgaria 1-2   
Italia - Cehia 2-1   
- Grupa C:
Kazakhstan - Suedia 0-1   
Austria - Irlanda 1-0   
Insulele Feroe - Germania 0-3  
- Grupa E:
Norvegia - Elveţia 0-2
Cipru - Slovenia 0-2   
Islanda - Albania 2-1    
- Grupa F:
Rusia - Israel 3-1   
Luxemburg - Irlanda de Nord 3-2  
- Grupa G:
Lituania - Liechtenstein 2-0   
Slovacia – Bosnia-Herţegovina 1-2  
Grecia - Letonia 1-0
- Grupa H:
San Marino - Polonia 1-5   
Ucraina - Anglia 0-0   
- Grupa I:  
Georgia - Finlanda 0-1   
Belarus - Franţa 2-4
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu