luni, 30 septembrie 2013

Popicarii ieşeni au ajuns, cu bine, la Apatin !


Arena de popice Banja Junakovic - Apatin (Serbia)
Plecând de la ora 4.00 dimineaţa de la Târgu Mureş, campionii de la CFR Olimpia ACB Iaşi au ajuns luni, 30 septembrie, la ora 16.00 (ora 15.00 în Serbia) la complexul balnear Banja Junakovic, la 5 km de Apatin, unde de mâine începe Cupa Mondială de popice. Din păcate, astăzi la Apatin e frig şi ploaie, faţă de anul trecut când tot acolo, la început de octombrie, când ieşenii au evoluat în Cupa Europei, se făcea plajă şi baie în bazinele termale.
Alături de antrenorul Remus Antimirescu au făcut deplasarea în Serbia lansatorii Gyula Vereş, Ioan Hordilă, Bogdan Tudorie, Ion Cercel, Florin Opincă şi Costică Ciurdea.
Marţi, 1 octombrie, începând cu ora 10.00, se fac acreditările la Cupa Mondială de popice de la Apatin, de la ora 16.00 este şedinţa tehnică, iar de la ora 19.00 sportivii noştri vor participa la festivitatea de deschidere a competiţiei.
Pe 2 şi 3 octombrie se desfăşoară turneul preliminar, cu participarea a 14 echipe campioane continentale, din următoarele ţări: 
- AUSTRIA (echipa campioană BSV Voith St. Pölten);
- BOSNIA-HERŢEGOVINA (KK Sloboda Tuzla);
- CROAŢIA (KK Zapresic);
- CEHIA (SKK Primator Nachod);
- ESTONIA (Tartu KK);
- FRANŢA (Racing Club Strasbourg, cu românii Ştefan Gogoriţă şi Florin-Ion Bratu în lot)
- GERMANIA (SKV Rot-Weiß Zerbst, cu românul Cosmin Crăciun în lot);
- UNGARIA (Zalaegerszegi TK, cu românul Zoltan-Flavius Feher în lot);
- MACEDONIA (KK Rabotnicki Skopje);
- POLONIA (KS "Alfa-Vector" Tarnowo Podgórne);
- ROMÂNIA (CS CFR Olimpia ACB Iaşi);
- SLOVENIA (KK Konstruktor Maribor);
- SERBIA (KK Belgrad);
- SLOVACIA (ZP Sport a.s. Podbrezova).
La sfârşitul celor două zile de concurs, când se va juca “contra scor”, primele patru clasate se califică în semifinale, iar primele 7 ajung automat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la popice.
Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi are programate următoarele evoluţii în runda preliminară de calificare în careul de aşi:
- Miercuri (2 octombrie): jucătorul nr. 1 – ora locală 9.40 (10.40 în România) – începe pe pista nr. 5; jucătorul nr. 2 – ora locală 12.00 (13.00) – pista 4; jucătorul nr. 3 – ora  15.30 (16.30) – pista 6;
- Joi (3 octombrie): jucătorul nr. 4 – ora locală 9.40 (10.40) – pista 7; jucătorul nr. 5 – ora locală 13.10 (14.10) – pista 5; jucătorul nr. 6 – ora locală 17.50 (18.50) – pista 8, în ultimul schimb din calificări, alături de sportivii din Ungaria (pista 5), Austria (6) şi Slovacia (7).
Pe 4 octombrie vor avea loc semifinalele competiţiei, astfel: locul 2 – locul 3 (ora locală 10.00, dar 11.00 în România) şi locul 1 – locul 4 (ora locală 13.30, dar 14.30 în România.
Pe 5 octombrie vor avea loc cele două finale de clasament, finala mică pentru locurile 3-4 (ora 9.00, dar 10.00 în România) şi finala mare pentru locurile 1-2 (ora 12.30, dar 13.30 în România).
Va urma apoi festivitatea de premiere a competiţiei, programată la ora locală 16.00 (17.00 în România).

* Popicarii la Apatin, suporterii la Băile Felix

În direct din Apatin, Remus Antimirescu ne transmite în aceasă seară următoarele: “Am ajuns cu bine la Cupa Mondială de la Apatin, după un drum de 12 ore, mergând prin Ungaria şi apoi Serbia. Am fost cazaţi în camere duble, dar la un nivel destul de modest, deşi rezervarea a fost făcută altfel... Sper să avem un parcurs bun la Cupa Mondială şi să ne calificăm în Liga Campionilor, acesta este şi obiectivul nostru la această competiţie. Jucând joi în ultima serie din preliminarii, sper să stabilim noi ierarhia !”. 
Popicarii ieşeni vor fi susţinuţi la Cupa Mondială de la Apatin de 13 suporteri de pe întinsul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi, din Iaşi, Bacău, Roman, Paşcani şi Vatra Dornei. În această seară, ei s-au cazat la Băile Felix, iar mâine vor ajunge şi ei la Apatin. Chiar dacă sunt “13”, fanii popicelor ieşene au promis că vor susţine cu multă abnegaţie şi mult noroc echipa campioană a României, în speţă pe CFR Olimpia ACB Iaşi. Oricum, fanii popicelor ieşene sunt mereu “Number One” la toate competiţiile la care au participat de-a lungul timpului, din Polonia, Ungaria, Austria, Croaţia, Germania, Serbia etc.

* “Nemţoaica” Ioana Văidăhăzan, singura româncă prezentă pe pistele de concus de la Apatin

Arena de popice cu 8 piste din staţiunea balneo-climaterică “Banja Junakovic”, de lângă Apatin, va găzdui şi competiţia feminină din Cupa Mondială, dar România nu va avea nici o reprezentantă, campioana Conpet Petrolul Ploieşti neputând ajunge în Serbia din motive financiare. Totuşi, ţara noastră va avea o lansatoare pe pistele de concurs de la Apatin, aceasta fiind Ioana Văidăhăzan, care joacă de mai mult timp pentru Victoria Bamberg (Germania).
De menţionat că la Augsburg (Germania), tot în perioada 1-5 octombrie, în Cupa Europei (pentru echipele vicecampioane naţionale), România va fi reprezentată de CFR Cluj (la masculin) şi Electromreş Romgaz Tg. Mureş (la feminin).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu