marți, 17 septembrie 2013

Vernisaj de excepţie în cadrul expoziţiei de pictură al Gabrielei Cucinschi



Galeria de Artă „TOP ART” de la Casa Cărţii din Iaşi a găzduit marţi seara, pe 17 septembrie, vernisajul expoziţiei de pictură „FLORI DE COLŢ”, cele 24 de tablouri expuse fiind pictate de Gabriela Cucinschi, în viaţa de zi cu zi salariată la Regionala CFR Infrastructură Iaşi, dar şi pictoriţă cu destulă experienţă în arta frumosului şi a culorii. Născută în judeţul Iaşi la data de 26 iunie 1961, Gabriela Cucinschi este alsolventă a Şcolii de Arte „Titel Popovici” (clasa profesor Lucreţia Dumitraşcu Filioreanu) şi a Liceului de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi. Participă la expoziţii colective încă de la vârsta de 18 ani, la Salonul de toamnă al artiştilor plastici amatori şi la Expoziţia colectivă din Sala Victoria din Iaşi. Pe 17 decembrie 2012 a debutat cu expoziţia personală „OCHII SUFLETULUI MEU”, deschisă la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă şi prezentată la ora respectivă de Pr. Dr. Dorin Lehaci şi Directorului clubului CFR, Paul Zamfir.
Amfitrionul vernisajului expoziţional din această seară a fost Dan Teodorescu, redactor la Radio România Iaşi şi director sportiv la CS CFR Iaşi, care a deschis manifestarea cu menţiunea că acest vernisaj va fi unul special, împletit cu multe momente artistice şi sportive.
După prezentarea expoziţiei făcută de doctorul în psihologie şi criticul de artă Gheorghe Bălăceanu, talentata Gabriela Cucinschi şi-a expus crezul său în pictură, mărturisind că tablourile au fost realizate în dorinţa de a arăta lumii esenţa frumosului şi a culorii, în spiritul bucuriei de viaţă. A mulţumit celor care au ajutat-o la această expoziţie, domnilor Gheorghe Bălăceanu, Emil Gnatenco şi Dan Teodorescu, ultimul fiind de fapt şi principalul organizator al manifestării din această seară, de la Casa Cărţii din Iaşi.
A urmat în cadrul vernisajului un superb recital de dans sportiv al tinerilor clubului NIKONS Iaşi (preşedinte: Mariana Constantina Niculiţă), cei care, sub conducerea antrenoarei Amira Niculiţă au prezentat un scurt program latino şi standard, îndelung aplaudat de publicului prezent în număr mare la galeria TOP ART, de la etajul al doilea de la Casa Cărţii. Au fost în recital perechile Flavius Văcaru - Cezara Samoilă (ambii în vârstă de 8 ani) şi Bogdan Albu Talancă (14 ani) – Narcisa Păduraru (13 ani), ultimul cuplu reuşind recent să treacă cu bine şi de cele două preselecţii de la „Românii au Talent”, de la PRO TV.
Au urmat apoi epigramiştii Vasile Vajoga şi Vasile Larco, iar în continuare Dan Teodorescu a recitat din propriile poezii de peste ani.
În finalul programului artistic, au fost prezentate câteva recitaluri actoriceşti de excepţie, oferite publicului de actorii Emil Gnatenco şi George Marici, dar şi de maestrul Petru Ciubotaru, de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.
La invitaţia lui Dan Teodorescu, cei prezenţi au vizionat apoi expoziţia Gabrielei Cucinschi, având numai cuvinte de laudă despre tablorile expuse şi despre talentul pictoriţei.
Gabriela, tu să asculţi pe toată lumea, dar să mergi înainte doar pe drumul tău şi în crezul tău !”, a spus la un moment dat criticul de artă Gheorghe Bălăceanu.
Din partea CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu a oferit o diplomă de excelenţă pictoriţei Gabriela Cucinschi.
Expoziţia cu vânzare FLORI DE COLŢ a Gabrielei Cucinschi va fi deschisă la galeria TOP ART de la Casa Cărţii din Iaşi în perioada 17-30 septembrie 2013, intrarea fiind liberă.

* „Cu uşile închise” ajunge la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă

În regia lui Emil Gnatenco, deopotrivă actor, regizor şi scenograf, la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă va avea loc miercuri, 18 septembrie, de la ora 17.00, premiera cu piesa de teatru „Cu uşile închise” de Jean Paul Sartre.
Personajele piesei lui Sartre sunt INES, ESTELLE, GARCIN şi BĂIATUL DE SERVICIU. În regia şi scenografia lui Emil Gnatenco vor evolua pe scena sălii de spectacole de la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă actorii trupei „Teatru-Club-Tineret”, precum Emil Gnatenco, Ioana Andrei (dublată peste o săptămână, după reîntoarcerea ei la Londra, unde este studentă, de Mădălina Florea), Anda Avasilcăi şi Dragoş Maftei.
Intrarea spectatorilor la premierea de miercuri seara, de la Clubul CFR de la Râpa Galbenă, este liberă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu