joi, 3 octombrie 2013

Francois Delecour: “Raliul Iaşului este cea mai frumoasă etapă din campionatul României”



Raliul Iaşului DUNLOP a început joi cu o ultimă sesiune de reglaje la Shakedown, a continuat cu o paradă a maşinilor de curse prin centrul Iaşului, cu prezentarea de la Complexul Palas şi s-a încheiat cu o conferinţă de presă la care au participat Francois Delecour, Dominique Savignoni, Vali Porcişteanu, Marco Tempestini şi George Grigorescu.
Deşi este deja campion naţional al României, pentru al doilea an consecutiv, echipajul Francois Delecour şi Dominique Savignoni a ţinut să fie prezent la Iaşi pentru cea mai frumoasă etapă din calendarul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS). “Revin pentru a doua oară cu plăcere la Iaşi, pentru că Raliul Iaşului este cea mai frumosă etapă din România. Probele sunt foarte spectaculoase, poţi merge la maxim, dar trebuie să fii în acelaşi timp şi atent la capcanele pe care le au traseele. Chiar dacă suntem deja campioni şi vom pilota o maşină nouă, vom încerca să evoluăm la cel mai înalt nivel, având şi avantajul că presiunea nu mai este atât de mare pe noi. Oamenii de aici, spectatorii, organizatorii mă fac să mă simt foarte bine la Iaşi şi voi încerca să câştig acest Raliu”, a declarat Fracois Delecour.
Vali Porcişteanu şi Marco Tempestini vor să tranşeze de la Iaşi lupta pentru al treilea loc al podiumului, primele două locuri fiind antamate de Francois Delecour si David Botka. Cum probabil nu va mai concura şi la Raliul Harghitei, ultima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri DUNLOP, Vali Porcişteanu speră să-şi asigure la Iaşi locul 3. “Îmi place Raliul Iaşului, pentru că sunt probe excelent pregătite şi care ne oferă şansa unei lupte superbe la vârf. Nu sunt deloc stresat de situaţia în care mă aflu. Ştiu ce am de făcut. Voi merge mereu cu pedala jos şi voi încerca să îmi asigur locul pe podiumul campionatului, fără a-mi asuma riscuri inutile. Voi folosi la maxim presiunea din această luptă pentru a face spectacol pentru fanii prezenţi pe marginea probelor speciale”, a spus Vali Porcişteanu. “La Iaşi ne simţim întotdeauna minunat şi vom avea parte de o etapă superbă, cu siguranţă. Probabil că aici vom tranşa lupta cu prietenul Vali Porcişteanu, pentru podium, dar vom vedea exact cum merge şi David Botka, ocupantul locului secund în clasamentul FIA pentru a şti cât trebuie să riscăm”, a completat Marco Tempestini.
George Grigorescu, cel care se ocupă de Cupa Dacia, a recunoscut că şi-ar fi dorit să fie la Iaşi, în calitate de concurent pentru titlul naţional, dar a promis ca de la anul să revină cu noi surprize. “Este pentru al şaptelea an când organizăm Cupa Dacia, mai sunt câteva necunoscute în clasamentul final şi cu siguranţă vom avea o etapă palpitantă la Iaşi. Revin mereu cu plăcere la Raliul Iaşului”, a spus George Grigorescu.
Raliul Iaşului este a opta etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi se dispută la Iaşi, în perioada 3-5 octombrie 2013.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu