marți, 1 octombrie 2013

La Apatin, popicarii ieşeni s-au întâlnit cu nr. 1 mondial, Vilmos Zavarko !


R.Ernejsi-G.Veres-V.Zavarko la Apatin

Alături de antrenorul-jucător Remus Antimirescu, lansatorii Gyula Vereş, Ioan Hordilă, Bogdan Tudorie, Ion Cercel, Florin Opincă şi Costică Ciurdea, toţi de la CFR Olimpia ACB Iaşi, au făcut astăzi “recunoaşterea terenului” în cadrul Cupei Mondiale găzduite de arena cu 8 piste a complexului balnear “Banja Junakovic”, de la Apatin (Serbia). 
Din păcate, frigul şi ploaia din zonă nu au fost factorii catalizatori pe traseul de la hotel la arena de popice, aflată la o distanţă de circa 70 metri una de alta !
Totuşi, înfruntând “intemperiile”, popicarii ieşeni au recunoscut arena de popice, acolo unde au mai evoluat şi în 2012, la Cupa Europei şi acolo unde se fac mereu rezultate pe măsura lansatorilor prezenţi în concurs şi cum la Apatin au venit acum cele mai bune 14 echipe din Europa, putem anticipa că şi performanţele vor fi de top mondial ! Popicarii ceferişti ieşeni, cu bila în mână, au făcut apoi “trenuleţul” pe pista nr. 5, atrăgând admiraţia gazdelor !
Mai mult chiar, popicarii ieşeni au recunoscut “terenul” nu numai în cadrul arenei de popice, dar şi în cadrul restaurantului de la parterul complexului hotelier (acolo unde se va servi micul dejun) şi chiar a bazinului de înot, unde plonjonul în apa rece a fost totuşi amânat, Hordilă, Ciurdea şi Veres renunţând în ultimul moment la startul în bazin !
După acreditările de rigoare, ieşenii s-au întâlnit şi cu viitorii “duşmani” de pe pistele de joc, numai că nr. 1 mondial Vilmos Zavarko (cu un record mondial de 728 p.d.) şi Robert Enrjesi, ambii sârbi, dar ambii apărând culorile multiplei campioane a Slovaciei, ZP Sport a.s. Podbrezova, sunt buni prieteni cu românii şi mai ales cu Gyula Veres, cu care se înţeleg perfect în limba maghiară ! Şi-au urat unul la altul BAFTĂ şi cel mai bun să învingă, un cuvânt de ordine mereu în actualitate în lumea popicelor mondiale !
După şedinţa tehnică de la ora locală 16.00 (17.00 în România) şi festivitatea de deschidere de la ora 19.00 (20.00 în ţara noastră), popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi vor încheia ziua de 1 octombrie 2013 doar cu gândul că mâine, “distracţia” se lasă deoparte şi toată lumea va da totul pe pistele de concurs. Miercuri, pe 2 octombrie, din partea României vor intra pe pistele de lansare primii 3 popicari ieşeni. Antrenorul Remus Antimirescu nu a dezvăluit încă ordinea de start a echipei ieşene, dar programul de mâine este următorul: jucătorul nr. 1 – la ora locală 9.40 (10.40 în România) – va începe pe pista nr. 5; jucătorul nr. 2 – la ora locală 12.00 (13.00) – pista 4; jucătorul nr. 3 – la ora  15.30 (16.30) – pista 6. Joi, vor urma la start ultimii trei lansatori ieşeni.
Obiectivul echipei CFR Olimpia ACB Iaşi, într-o companie extrem de selectă la Cupa Mondială de la Apatin, este clasarea în primele 7 locuri şi astfel calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. HAI ROMÂNIA !
DAN TEODORESCU


Un comentariu: