miercuri, 16 octombrie 2013

Micul tenismen ceferist ieşean Răzvan Aghion, sfert-finalist la Cupa Moldosport de la Bacău


Răzvan Aghion, 9 ani, de la CS CFR Iaşi

Însoţit de antrenorul Vergil Aghion, nimeni altul decât bunicul său, micul şi talentatul tenismen ceferist ieşean Răzvan Aghion (9 ani) a avut o evoluţie promiţătoare la puternicul turneu de categoria I de la Bacău, denumit Cupa Moldosport şi arbitrat de Diana Bogolea.
Participant la o categorie de vârstă superioară (12 ani), Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) a ajuns până în sferturile de finală ale turneului, pe un tabloul de „32”, după următoarele victorii: 6-2, 6-0 cu Rareş Emil Băncescu (Club Atletic Roman) şi 6-2, 6-1 cu Rareş Toader (CS Unirea Focşani, favoritul nr. 6). În sferturile de finală, întâlnindu-l pe Răzvan Mihai Olaru (SCM Bacău, cap de serie nr. 1, în vârstă de 11 ani), Aghion jr a pierdut cu 2-6, 0-6, dar a fi între primii opt la acest concurs extrem de puternic este deja o performanţă pentru un copil de numai 9 ani, care este la început de carieră sportivă şi se duelează acum cu tenismeni mai mari ca el cu 2-3 ani !
În finala probei, Mihai Andi Mocanu (SCM Bacău, nr. 2) l-a învins pe Răzvan Mihai Olaru (SCM Bacău, nr. 1) cu scorul de 4-6, 6-1, 6-2.
La categoria 14 ani băieţi, în optimile de finală, Ştefan Dediu (CS CFR Iaşi, doar 12 ani) a pierdut în faţa lui Alexandru Sumănaru (AS Club Sportiv Moldosport Bacău, 14 ani) cu scorul de 0-6, 2-6. În finala probei, Petru Octavian Berdilă (SCM Bacău, nr. 1) l-a învins pe Nicolae Baciu (Tenis Star Piatra Neamţ, nr. 2) cu scorul de 6-0, 7-5.
În întrecerea fetelor de la categoria 10 ani, Alexia Moisuc (CS Vergilius Iaşi) a pierdut în optimile de finală în faţa lui Daria Ioana Toth (SCM Bacău) în setul decisiv, la scorul de 1-6, 6-4, 0-6.
În turneul final al probei 10 ani fete (turneu tip şah), pe primul loc s-a clasat Flavia Dumitraşcu (CS Winners Braşov), cu 3 victorii consecutive.
Ceilalţi câştigători ai turneului de la Bacău, în care organizatorii au pus la bătaie premii de 5.400 dolari, au fost: David Perju (Dinamo Bucureşti, la 10 ani băieţi), Marian Prăjescu (Club Atletic Roman, la 16 ani băieţi), Ştefana Lazăr (CS Giglio Iaşi, la 12 ani fete).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu