duminică, 13 octombrie 2013

Popicarii ieşeni au debutat cu dreptul în mini-turneul din vestul ţării


Ion Cercel - CFR Olimpia ACB Iaşi
În perioada 13-15 octombrie 2013, echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea antrenorului Remus Antimirescu, evoluează în trei partide de campionat la Hunedoara şi Petrila. În etapa a III-a a Diviziei Naţionale de seniori, duminică a avut loc meciul Siderurgica Hunedoara – CFR Olimpia ACB Iaşi 2-6 la puncte de echipă (3245 p.d. – 3495 p.d.; 6-18 la puncte de set / manşe câştigate). Confruntările individuale au fost următoarele:
- Mănel Manea – Ioan Hordilă 1-0 la puncte de echipă (2-2 la manşe; 600 p.d. – 594 p.d.);
- Adrian Popa – Gyula Veres 0-1 (1-3; 520 p.d. – 565 p.d.);
- Iulian Crişan – Florin Opincă 0-1 (0-4; 523 p.d. – 605 p.d.);
- Ştefan Budăcan – Bogdan Tudorie 0-1 (0-4; 481 p.d. – 606 p.d.);
- Ilie Pârjol – Ion Cercel 0-1 (0-4; 546 p.d. – 610 p.d.);
- Paul Chereji – Costică Ciurdea 1-0 (3-1; 575 p.d. – 515 p.d.).
Rezerva echipei ieşene a fost Ştefan Samson (508 p.d.), care în afara concursului s-a duelat amical cu “germanul” Flavius Banga (580 p.d.), pe pistele arenei de popice Siderurgica din Hunedoara.
Luni şi marţi, de la orele 10.00, în devans din etapa a V-a, dar şi din returul din 2014, CFR Olimpia ACB Iaşi va evolua la Petrila, în faţa Interului din localitate. Partida retur din 2014 trebuia să aibă loc la arena CFR Iaşi, dar moldovenii au fost de acord ca respectiva dispută să aibă loc tot la Petrila, la solicitarea gazdelor din Valea Jiului.
Până în prezent, ieşenii au disputat patru jocuri în cadrul Diviziei Naţionale masculine de popice, toate câştigate.
Sâmbăta viitoare, pe 19 octombrie, de la ora 12.00, arena CFR Iaşi va găzdui o etapă din cadrul Campionatului Naţional de juniori, cu participarea echipelor CFR Olimpia ACB Iaşi I, ICMRS Galaţi şi CFR Olimpia ACB Iaşi II.  

* E oficial, KK Zapresic (Croaţia) – CFR Olimpia ACB Iaşi (România) în Liga Campionilor

Federaţia Internaţională de Popice-secţiunea clasică NBC a dat publicităţii sâmbătă meciurile din optimile de finală ale Ligii Campionilor la popice. Acest program publicat de NBC nu diferă cu nimic de programul anunţat pe site-ul www.clubsportivcfr.ro
în urmă cu o săptămână ! El este următorul:  
1. Szegedi TE (HUN) - ASKC  Fugger Sterzing (ITA);
2. SKV Rot-Weiss Zerbst 1999 (GER) - CS CFR Cluj (ROU);
3. Zeleziane Podbrezova Sport (SVK) - Racing Club Strasbourg (FRA);
4. KK Zapresic (CRO) - CS CFR Olimpia ACB Iaşi (ROU);
5. KK Belgrad (SRB) - SKC Victoria 1947 Bamberg (GER);
6. KK Zadar (CRO) - KK Konstruktor Maribor (SLO);
7. KK  Neumarkt-Imperial-Life (ITA) - Zalaegerszegi TK (HUN);
8. BSV Voith St. Pölten (AUT) - KK  Makpetrol Skopje (MKD).
Partidele tur se vor disputa pe 23 noiembrie, iar cele din retur pe 7 decembrie 2013. De la orele locale 13.00. În sferturile de finală se vor disputa partidele: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5, pe 25 ianuarie şi 15 februarie 2014. Turneul final de patru va avea loc în perioada 29-30 martie 2014.
În optimile de finală, ieşenii vor evolua în tur la Zapresic (Croaţia, localitate aflată la 15 km de Zagreb), iar în retur pe teren propriu, la arena de popice CFR Iaşi. KK Zapresic s-a clasat pe locul 3 în Cupa Mondială, acolo unde ieşenii au ocupat locul 8.
Este a patra oară când popicarii ceferişti ieşeni vor evolua în Liga Campionilor, fiind şi singura formaţie din sportul ieşean ajunsă într-o astfel de competiţie la cel mai înalt nivel european, din ultimii 40 de ani.
”Avem un adversar puternic în Liga Campionilor, dar noi ne vom pregăti pentru aceste meciuri cu campionii croaţi şi poate îi vom putea învinge. Dacă reuşim două-trei puncte în deplasare şi câştigăm pe teren propriu la un scor optim, trecem mai departe, ajungem în sferturi !”, ne-a declarat astăzi popicarul ieşean Florin Opincă, cel care, în ultimul schimb al recentei Cupei Mondiale de la Apatin (Serbia), a avut o contribuţie majoră în calificarea formaţiei ceferiste ieşene în Liga Campionilor, bineînţeles, alături de toţi ceilalţi componenţi ai echipei antrenate de Remus Antimirescu.
Să mai menţionăm că, în primul tur al competiţiei feminine din Liga Campionilor, se dispută doar meciul BSV Voith St. Pölten (AUT) - KK  Mlaka Rijeka (CRO). Sunt calificate direct în sferturile de finală ale întrecerii feminine echipele KK  Kozara Gradiska (BIH), ZKK  Istra Porec (CRO) şi TJ  Valasske Mezirici (CZE), apoi galonatele SKC Victoria 1947 Bamberg (GER), KK Celje (SLO), KK Pionir Subotica (SRB) şi KK  Zagreb-Zaboky (CRO). Din păcate, din motive financiare, deşi a obţinut calificarea în turul I al competiţiei, echipa Electromureş Romgaz Tg. Mureş nu s-a înscris în Liga Campionilor.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu