vineri, 11 octombrie 2013

Popicarii ieşeni, turneu de trei meciuri oficiale la Hunedoara şi Petrila


Florin Opincă - CFR Olimpia ACB Iaşi

Reveniţi cu obiectivul îndeplinit de la Cupa Mondială de la Apatin, după ce au reuşit calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi revin în campionatul intern. Duminică, 13 octombrie, de la ora 10.00, campioana CFR Olimpia ACB Iaşi va evolua în deplasare, în cadrul rundei cu nr. 3 din Divizia Naţională, împotriva formaţiei Siderurgica Hunedoara. Luni şi marţi, pe 14 şi 15 octombrie, în devans din etapa a V-a a turului, dar şi a returului din 2014, CFR Olimpia ACB Iaşi va evolua tot în deplasare, în două partide cu Inter Petrila. Ieşenii au acceptat în acest caz ca returul cu Inter Petrila, programat la Iaşi în 2014, să-l dispute tot în deplasare, dar pe 15 octombrie 2013, legând astfel cele trei meciuri de la Hunedoara şi Petrila, într-o singură deplasare.
Sub conducerea antrenorului Remus Antimirescu, CFR Olimpia ACB Iaşi va deplasa pentru cele trei dispute din perioada 13-15 octombrie 2013 un lot alcătuit din şapte sportivi, ei fiind Gyula Veres, Ioan Hordilă, Ion Cercel, Florin Opincă, Costică Ciurdea, Ştefan Samson şi juniorul Bogdan Tudorie.
 
* În luna octombrie, trei manifestări sportive la arena de popice CFR Iaşi

Până în prezent, CFR Olimpia ACB Iaşi a disputat trei meciuri în campionatul intern de seniori, toate câştigate: 6-2 cu CFR Cluj, 8-0 (tur) şi 8-0 (retur) cu Electromureş Tg. Mureş. Cum într-un sezon competiţional, într-o întrecere cu doar 5 echipe, fiecare grupare are de disputat doar 8 partide (tur-retur) înaintea turneului final de patru, să menţionăm că după cele trei partide disputate la Hunedoara şi Petrila, elevii lui Remus Antimirescu vor mai disputa în returul campionatului intern, în primăvara lui 2014, doar două meciuri: cu CFR Cluj în deplasare (la Tg. Mureş, acolo unde ardelenii îşi dispută partidele considerate pe teren propriu) şi cu Siderurgica Hunedoara acasă, la arena CFR Iaşi.
Tot în luna octombrie 2013, arena de popice CFR Iaşi va găzdui trei manifestări sportive, după cum urmează:
- Sâmbătă, 19 octombrie (ora 12.00): etapa a III-a din Seria a III-a a Diviziei Naţionale de juniori, cu participarea formaţiilor CFR Olimpia ACB Iaşi I, ICMRS Galaţi şi CFR Olimpia ACB Iaşi II (echipă organizatoare).
- Sâmbătă, 26 octombrie (ora 10.00): Concurs popular de popice, “Cupa Radio România Iaşi-Cupa Ilie Băiaş-CFR Iaşi”, cu 20 bile lansate la plin pentru fiecare concurent. Vor fi cinci categorii de participare, astfel: amatori – masculin, amatori – feminin, veterani (seniori +50 ani), pentru mass-media (Cupa Presei), pentru profesionişti (cadeţi+juniori+seniori, acolo unde se va acorda Trofeul Ilie Băiaş, pus la bătaie chiar de Ilie Băiaş !).
- Duminică, 27 octombrie (ora 12.00): restanţă din etapa I din Seria a III-a a Diviziei Naţionale de juniori, cu participarea formaţiilor CFR Olimpia ACB Iaşi I (echipă organizatoare), ICMRS Galaţi şi CFR Olimpia ACB Iaşi II.
Tot la juniori, să vă informăm că etapa a II-a din Seria a III-a, programată iniţial la Galaţi, pe 5 octombrie, se va disputa la o dată care va fi anunţată în perioada următoare.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu