marți, 19 noiembrie 2013

Confruntare balcanică la futsal: România – Bulgaria 4-0 (1-0). Urmează cea de la fotbal: România – Grecia !


Sursa foto: Viaţa Liberă

Sala Sporturilor “Dunărea” din Galaţi a găzduit în această seară meciul dintre România şi Bulgaria, tricolorii impunându-se clar, la scorul de 4-0 (1-0). Golurile echipei conduse de pe banca tehnică de selecţionerul Nelu Stancea, care este şi antrenor principal la CSMS Iaşi, au fost reuşite de Laszlo Szocs (min. 16), Robert Lupu (min. 25), Robert Florin Matei (min. 37) şi Marian Şotârcă (min. 40).
România a trimis în teren un prim “cinci” alcătuit din portarul Andrei Grigoraş şi jucătorii de teren Robert Florin Matei, Robert Lupu (căpitan), Laszlo Szocs şi Emil Răducu. Au mai evoluat pe parcursul disputei de la Galaţi portarul Vlad Iancu, plus jucătorii Marian Şotârcă, Emanuel Moldoveanu, Zsolt Mihaly, Liviu Ruxandari (de la CSMS Iaşi), Szabolcs Manya şi Marius Cristian Matei.
Din păcate, transmisia partidei de la Galaţi pe un post de televiziune la nivel naţional a fost “umbrită” de necunoaşterea fenomenului futsal de către comentatorul meciului, care a încurcat jucătorii între ei, a pocit numele antrenorului Stancea, a spus că City’us Tg. Mureş are şapte jucători în lot, dar nu era nici unul prezent, deoarece mureşenii sunt acum la Pardubice, în grupa A din UEFA Futsal Cup şi că Florin Matei s-a transferat recent de la Deva la Tg. Mureş şi de fapt este invers etc !
Lucrurile s-au mai remediat puţin după pauză, când l-am rugat telefonic pe antrenorul David Asandei (CS United Galaţi) să intervină în favoarea fotbalului în sală, iar fanii din toată ţara să fie informaţi cât de cât corect despre partida de pe malurile Dunării ! 
Partida revanşă dintre România şi Bulgaria va avea loc miercuri, la ora 12.00, tot la Galaţi, şi nu marţea viitoare cum eronat s-a menţionat la un moment dat pe “micul ecran”.
După această victorie categorică a echipei antrenate de Nelu Stancea, alias “Victor Piţurcă II”, oare va urma o nouă victorie a României, de data aceasta în faţa Greciei şi o calificare a tricolorilor la Cupa Mondială de fotbal din 2014 ? Să rămânem optimişti ! Baftă Victor Piţurcă I ! Succes băieţi ! Hai România !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu