sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Golurile “Sfântului Andrei” Despan nu au fost suficiente !



După necazul ieşenilor de pe stadionul de fotbal din Dealul Copoului (CSMS-CF Brăila 1-2), majoritatea spectatorilor au trecut strada şi au ajuns sâmbătă în Sala LPS, pentru a urmări meciul de futsal dintre CSMS Iaşi şi Sportis Târgovişte, din cadrul rundei cu nr. 12 din Liga I.
Astfel, cu tribunele arhipline, Sala LPS Iaşi a găzduit un meci extrem de spectaculos şi cu multe răsturnări de scor, dar şi cu destule “bâlbe” ale arbitrului Alexandru Băjan (Videle), cel care a iritat ambele formaţii prin deciziile acordate. 
Nimeni nu se gândea totuşi că ieşenii pot pierde partida de pe teren propriu în faţa penultimei clasate, mai ales că din lotul studenţilor moldoveni făceau parte internaţionalii Liviu Ruxandari şi Radu Pisică, iar pe banca tehnică a gazdelor se află Nelu Stancea, nimeni altul decât selecţionerul naţionalelor României de fotbal în sală, la seniori şi tineret.
Numai că, tot nimeni nu a bănuit înaintea disputei din Copou că în poarta echipei Sportis Târgovişte se va afla un portar în zi de graţie (Ciprian Bica, care joacă fotbal şi în Liga a III-a) şi tot nimeni nu a bănuit că portarii echipei ieşene, Marius Chiriac şi Mihai Tătar vor prinde o zi “neagră”, cei doi încasând pe durata disputei goluri multe şi parabile, care au clădinat serios suportul moral al colegilor lor de echipă ! Adevărat a mai fost că, faţă de alte partide din acest campionat, CSMS Iaşi nu a mai arătat astăzi ca o echipă legată, fiecare jucător dorind să-şi arate talentul pe terenul de joc în detrimentul jocului colectiv, la acest capitol excelând “bombardierul” Narcis Cataramă, care a expediat numeroase şuturi extrem de puternice la poarta oaspeţilor, multe dintre ele fiind adevărate “trasoare” la mare înălţime, care au zguduit serios pereţii sălii LPS, dar nu şi plasa porţii adverse.
De “Sfântul Andrei”, atacantul Andrei Despan a salvat cât de cât aparenţele în tabăra ieşeană cu cele trei goluri marcate în poarta celor de la Sportis Târgovişte, numai că acestea nu au fost suficiente pentru ca CSMS Iaşi să obţină o victorie normală, în faţa unei formaţii mai slab cotate, dar care s-a întrecut pe sine şi a reuşit o victorie extrem de surprinzătoare în deplasare, cu scorul de 7-5,  care a făcut pe preşedintele grupării dâmboviţene să umble în final la “puşculiţă” ! “Băieţii au obţinut victoria şi eu am banii în buzunar pentru prima de joc ! Fiecare sportiv va primi de la mine câte 100 lei RON, atât este la noi prima pentru o victorie în deplasare, în rest ei joacă mai mult de plăcere”, ne-a declarat la finalul partidei, cu multă satisfacţie de glas Marius Costache, preşedintele Sportis Târgovişte, care a mai adăugat: “Eu vin din handbal, dar îmi place acum şi fotbalul în sală. Avem jucători buni, mai avem un portar excelent în afară de Bica, care în viaţa de zi cu zi este preot !”.
Evoluţia scorului în partida CSMS Iaşi – Sportis Târgovişte 5-7 (3-3) a fost următoarea: 0-1 (Iordache – min. 3), 1-1 (Despan – min. 8), 2-1 (Despan – min. 9), 2-2 (Săndulescu – min. 15), 2-3 (Săndulescu – min. 16), 3-3 (Cataramă – din penalty de la 6 metri – min. 17), 4-3 (Despan – min. 25), 4-4 (Săndulescu – min. 27), 5-4 (Pricop – min. 27), 5-5 (Penescu – min. 30), 5-6 (Săndulescu – min. 32), 5-7 (Sacagiu din penalty de la 10 metri – min. 39).
De menţionat că ieşeanul Sebastian Cărare a ratat un penalty de la 10 metri în min. 20, când şutul acestuia a nimerit bara porţii adverse. Chiar dacă a marcat 4 goluri în poarta gazdelor, târgovişteanul Ştefan Săndulescu nu a arătat că este un jucător de top, el profitând mai mult de naivitatea portarilor ieşeni Chiriac şi Tătar în multe faze de joc !
Vă mai informăm că, la golul reuşit de Valentin Pricop în min. 27, oaspeţii au acuzat faptul că mingea nu ar fi depăşit cu întreaga circumferinţă linia porţii lui Bica, iar preşedintele de la Sportis, Marius Costache, a dorit chiar să-şi retragă echipa de pe teren. După câteva momente mai tensionate, lucrurile au intrat pe făgaşul normal, partida a continuat şi chiar dacă ieşenii au jucat ultimele minute cu al treilea portar, Ionuţ Grigoraş, mai mult în atac, Sportis s-a apărat ca la carte, Bica a fost în mare formă până la final şi oaspeţii au obţinut acea victorie de 100 lei RON / jucător ! Şi a fost bine şi aşa, că alte echipe de futsal din România joacă doar pe strângeri prieteneşti de mână în caz de victorie, nefiind însă vorba la acest capitol despre CSMS Iaşi !      Au evoluat următoarele echipe:
 - CSMS IAŞI: Marius Chiriac - Sebastian Cărare (căpitan), Narcis Cataramă, Radu Pisică, Radu Guţu. Au mai jucat: Mihai Tătar, Ioan Grigoraş - Andrei Despan, Lucian Cojocariu, Liviu Ruxandari, Valentin Pricop, Vlasian Chelcu, Andrei Aparaschivei. Antrenori: Nelu Stancea (A 1) şi Florin Nichifor (A 2). Team manager: Ionel Popa. Delegat: Ştefan Tudorache. Maseur: Eduard Apintiliesei. Kinetoterapeuţi: Alexandru Lefter şi Graţiela Olteanu. Ofiţer de presă: Dan Teodorescu.
- SPORTIS TÂRGOVIŞTE: Ciprian Bica - Radu Şeran (căpitan), Mihai Alexandru Iordache, Dragoş Cernea, Florin Sacagiu. Au mai jucat: George Rusu, Marius Penescu, Florin Brătescu, Ştefan Săndulescu. Antrenor: Irinel Voicu. Preşedinte-delegat echipă: Marius Costache.
- Arbitri: Alexandru Băjan (Videle) şi Marius Mititel (Bucureşti). Rezervă: Ionuţ Nacu (Roman). Observator federal: Vasilică Constantin (Bucureşti). Cronometror: Bogdan Anton (Iaşi).
Celelalte rezultate ale etapei a XII-a, prima a returului, au fost: CFF Clujana Cluj - Autobergamo Fiat Deva 2-7 (0-2), KSE Târgu Secuiesc - CS City'us Târgu Mureş 0-10 (0-1), CS United Galaţi - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-4 (0-0), FC Progresul Focşani - Dunărea Călăraşi 1-3 (0-1). A stat Spicom Sfântu Gheorghe. După cum se poate lesne observa, oaspeţii au câştigat toate disputele din această rundă !!!
- Clasamentul Ligii I de futsal se prezintă astfel:
1. Autobergamo Fiat Deva     11        10        1          0          83-27               31
2. CS City'us Târgu Mureş      10        9          1          0          78-21               28
3. FK Odorheiu Secuiesc        10        9          0          1          80-19               27
4. CS United Galaţi                11        6          0          5          57-49               18
5. Spicom Sfântu Gheorghe    10        4          2          4          31-30               14
6. CSMS Iaşi                           11        4          0          7          42-51               12
7. Dunărea Călăraşi                 11        3          2          6          35-46               11
8. FC Progresul Focşani          11        3          1          7          27-57               10
9. KSE Târgu Secuiesc           11        3          0          8          26-79               9
10. Sportis Târgovişte             11        2          2          7          42-75               8
11. CFF Clujana Cluj             11        1          1          9          30-77               4
Etapa a XIII-a, ultima din acest an, programează în perioada 7-10 decembrie 2013 partidele: Dunărea Călăraşi - CS United Galaţi, CS City'us Târgu Mureş - Spicom Sfântu Gheorghe, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - KSE Târgu Secuiesc, Sportis Târgovişte - FC Progresul Focşani, Autobergamo Fiat Deva - CSMS Iaşi (marţi, 10 decembrie, ora 17.00), iar CFF Clujana Cluj-Napoca va sta.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu