sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Popicarul ieşean Gyula Veres, în sprint spre medalia de aur !


Gyula Veres, campionul campionilor de la CFR Olimpia ACB Iaşi

Sâmbătă, la ora 12.00, s-au încheiat la Ploieşti Campionatele Naţionale de popice pentru seniori, în probele individual clasic, tandem şi sprint.
Astăzi, în ultima zi de concurs, lansatorul Gyula Veres (CFR Olimpia ACB Iaşi) a devenit campion naţional în proba de sprint,
reuşind astfel cea de-a cincea medalie pentru echipa moldavă, după două de argint şi alte două de bronz cucerite ieri de elevii antrenorului Remus Antimirescu.
În proba de sprint, arbitrată de Gheorghe Blasicz (Mediaş) şi cu participarea a 14 sportivi, rezultatele complete au fost următoarele:
Turul I (calificări pe tabloul principal de 8):
- Bogdan Tudorie (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Sorin Mitru (Foresta Tălmaciu) 2-0 la manşe câştigate;
- Florin Opincă (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Bogdan Dudaş (CFR Cluj) 1-1 (21p.d. -18 p.d. la baraj / sudden victory, după 3 bile la plin pentru fiecare concurent);
- Virgil Dorin (CFR Cluj) – Marius Aldescu (Foresta Tălmaciu) 2-0;
- Gheorghe Dinică (Foresta Tălmaciu) – Gyula Veres (CFR Olimpia ACB Iaşi) 1-1 (18-24);
- Călin Cazacu (Foresta Tălmaciu) – Mănel Manea (Siderurgica Hunedoara) 0-2;
- Iulian Gabriel Cucu (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Ioan Hordilă (CFR Olimpia ACB Iaşi) 1-1 (21-23);
- Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj) W.O. (retragere Mihălcioiu pe motive medicale).
Sferturi de finală:
- Bogdan Dudaş (promovat ca cel mai bun perzător din calificări) – Ioan Hordilă 1,5 – 0,5;
- Gyula Veres – Bogdan Tudorie 1-1 (19-18);
- Florin Opincă – Mănel Manea 0-2;
- Virgil Dorin – Ion Cercel 1,5 – 0,5;
Semifinale:
- Bogdan Dudaş – Gyula Veres 0-2;
- Mănel Manea – Virgil Dorin 1-1 (21-15);
FINALA:
- Gyula Veres (CFR Olimpia ACB Iaşi) – Mănel Manea (Siderurgica Hunedoara) 0-1, apoi 1-1 la manşe câştigate şi 22 p.d. – 17 p.d. la sudden victory (baraj).
Clasamentul final al probei de sprint a fost următorul:
1. Gyula Veres (CFR Olimpia ACB Iaşi);
2. Mănel Manea (Siderurgica Hunedoara);
3. Bogdan Dudaş şi Virgil Dorin (ambii de la CFR Cluj).
La finalul competiţiei prahovene, antrenorul formaţiei ieşene Remus Antimirescu ne-a declarat: „Am terminat competiţia cu cinci medalii cucerite şi îmi pare rău că am pierdut totuşi, la mustaţă, alte două medalii de aur, în afară de cea cucerită de Gyula Veres ! Per total sunt totuşi mulţumit de compertarea băieţilor la Naţionalele de la Ploieşti. Singurul sportiv de-al nostru din cei şase cu care am participat în competiţie care nu a cucerit o medalie a fost Ionuţ Cercel, dar aşa se întâmplă când vrei prea multe şi până la urmă nu se realizează nimic ! Ne pregătim acum pentru participarea la prima manşă din Liga Campionilor, acolo unde, pe 23 noiembrie, vom avea un meci extrem de dificil în deplasare, împotriva campionilor de la KK Zapresic, echipă care de fapt este naţionala Croaţiei la popice”.
Sâmbătă după-amiază şi duminică, la Ploieşti se vor derula întrecerile Campionatelor Naţionale de popice pentru senioare, la tandem, sprint şi individual clasic. La Ploieşti este prezent şi bucureşteanul Constantin Stamatescu, secretar general al FR Popice-Bowling, care asigură secretariatul de concurs.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu