marți, 26 noiembrie 2013

Un rezultat mincinos: KK Zapresic – CFR Olimpia ACB Iaşi 7-1 în Liga Campionilor la popice !



La sfârşitul săptămânii recent încheiate au fost programate meciurile tur din Liga Campionilor la popice. Însoţită de un grup de 30 suporteri din zona Moldovei, mai precis din Iaşi, Bacău, Roman, Paşcani şi Vatra Dornei, campioana României, CFR Olimpia ACB Iaşi a evoluat în Croaţia, într-o localitate aflată la 20 km de capitala Zagreb, împotriva gazdelor de la KK Zapresic.
Conform regulamentului, gazdele au completat primele foaia de arbitraj, iar antrenorul Remus Antimirescu a completat apoi lotul nostru de jucători, în funcţie de poziţiile gazdelor. Acest lucru este un element principal într-un joc de popice, într-o confruntare când duelurile individuale stabilesc scorul final pe echipe. Numai că, cu câteva minute înainte de startul meciului de la Zapresic, arbitrul sloven Milan Mitrovic (din Maribor, localitate aflată la circa 100 km de Zagreb) a permis croaţilor să facă trei modificări cu pixul de foaia de arbitrat şi astfel jucătorii Veres, Ciurdea şi Tudorie aveau trecuţi în dreptul lor alţi adversari, mai puternici, care iniţial erau „ascunşi” pe post de rezerve !!!
A urmat apoi meciul propriu-zis, găzduit de arena de popice din Zapresic, arenă aflată într-un restaurant de tip „ZOIOSU”, dar despărţită de publicul spectator printr-un glaswand de termopan. Suporterii noştri au început să scandeze „Iaşu’ ! Iaşu’ ! România ! România !” şi au dominat atmosfera până la un moment dat, când în incinta restaurantului şi-a făcut apariţia un toboşar care a început să facă un zgomot asurzitor, iar fanii gazdelor au început să huiduie orice lansare a tânărului jucător român Ionuţ Cercel !
În primul schimb, Hordilă şi Veres au mers foarte bine şi ieşenii aveau un scor de 1-1 la victorii directe, 4-4 la manşe câştigate şi aveau şi un avantaj de 18 beţe !
Au urmat apoi Cercel şi Opincă, care au pierdut întâlnire susţinute la numărul de popice doborâte, după 2-2 la puncte de set / manşe câştigate. Din păcate, perturbat şi de gesturile aşa zişilor fani din Zapresic, Ionuţ Cercel a pierdut punctul de echipă la doar un „băţ” în faţa vedetei Branislav Bogdanovic, croatul reuşind câţiva nouari pe ultima pistă ! Scorul e devenit 3-1 pentru gazde, după 8-8 la manşe, iar croaţii aveau un avantaj minim, de numai 7 beţe !
A urmat ultimul schimb, în care experimentatul Ciurdea şi juniorul Tudorie au luptat cum au putut ei mai bine pentru culorile clubului, dar au capotat spre final, reuşind totuşi să câştige fiecare câte două manşe. Bogdan Tudorie a fost la un pas totuşi să câştige şi punctul de meci la manşe, dar la ultimul bilă Bruno Milinkovic a reuşind un „9”-ar şi l-a depăşit pe Bogdan al nostru cu doar patru beţe în manşa cu nr. 4 !
În final, KK Zapresic s-a impus în faţa echipei CFR Olimpia ACB Iaşi cu scorul de 7-1 la puncte de echipă (12-12 la puncte de set / manşe câştigate şi 3679 p.d. – 3619 p.d.).
Duelurile individuale au fost următoarele:
- Nikola Uzelac – Ioan Hordilă 0-1 la puncte de echipă (1-3 la puncte de set; 580 p.d. – 623 p.d.);
- Damir Fuckar – Gyula Veres 1-0 (3-1; 650 p.d. – 625 p.d.);
- Branislav Bogdanovic – Ion Cercel 1-0 (2-2; 618 p.d. – 617 p.d.);
- Matija Mance – Florin Opincă 1-0 (2-2; 640 p.d. – 616 p.d.);
- Danijel Funda – Costică Ciurdea 1-0 (2-2; 575 p.d. – 561 p.d.);
- Bruno Milinkovic – Bogdan Tudorie 1-0 (2-2; 616 p.d. – 577 p.d.).
Cu un rezultat de 3619 popice doborâte, CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit un nou record pe echipă în confruntările internaţionale oficiale.
Celelalte rezultate din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la popice au fost:
-
Szegedi TE (Ungaria) - ASKC  Fugger Sterzing (Italia) 7 - 1 la puncte de echipă (18,5 - 5,5 la puncte de set; 3933 p.d. – 3545 p.d.);
- SKV Rot-Weiss Zerbst 1999 (Germania) - CFR Cluj (România) 7 - 1 (19 - 5 ; 3908 - 3597) – în tur şi 8 - 0 (20 - 4 ; 3826 - 3606) – în retur, ambele confruntări având loc în Germania;
- Zeleziane Podbrezova Sport (Slovacia) - Racing Club Strasbourg (Franţa) 7 - 1 (20 - 4 ; 3848 - 3476);
- KK Belgrad (Serbia) - SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania) 5 - 3 (11,5 - 12,5 ; 3859 - 3814);
- KK  Zadar (Croaţia) - KK  Konstruktor Maribor (Slovenia) 8 - 0 (19 - 5 ; 3711 - 3432);
- KK Neumarkt -  Imperial – Life (Italia) - Zalaegerszegi TK (Ungaria) 5 - 3 (11 - 13 ; 3596 - 3569);
- BSV Voith St. Pölten (Austria) - KK  Makpetrol Skopje (Macedonia) 6 - 2 (14,5 - 9,5 ; 3653 - 3538).
Partidele retur sunt programate pe 7 decembrie, de la orele locale 13.00, cea de la Iaşi urmând a fi găzduită de arena de popice CFR, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, unde intrarea spectatorilor va fi liberă.
Câştigătoarea confruntării dintre CFR Olimpia ACB Iaşi şi KK Zapresic va întâlni în sferturile de finală ale competiţiei pe învingătoarea duelului dintre KK Belgrad şi Victoria Bamberg (cu românii Nicolae Lupu şi Paul Rohotin printre titulari).
Sferturile de finală sunt programate pe 25 ianuarie şi respectiv 15 februarie 2014, iar turneul final de patru va avea loc în perioada 29-30 martie 2014 la Straubing, în Germania.

* Protesc oficial, neacceptat de arbitrul Milan Mitrovic !

La finalul meciului de la Zapresic, antrenorul ieşean Remus Antimirescu a dorit să facă contestaţie asupra modului de alcătuire a formaţiei de către gazdele partidei, dar acest lucru nu a fost acceptat de arbitrul sloven Milan Mitrovic.
”Am vrut să scriu pe foaia de arbitraj un protest, dar arbitrul Mitrovic nu m-a lăsat. A spus ca dacă vrem să protestăm să o facem direct la NBC, pentru că înlocuirile croaţilor pe foaia iniţială de arbitraj au fost corecte. Înainte de începerea meciului, lucrurile s-au derulat aşa: gazdele au scris formaţia, arbitrul a venit la mine şi am scriu şi eu formaţia. După câteva minute, arbitrul a venit la mine şi m-a întrebat dacă fac schimbări în formaţia pe care am scris-o pe foaie. Am spus că NU, la acea oră nu aveam nici un interes din punct de vedere sportiv să fac aşa ceva. Apoi arbitrul s-a dus la echipa gazdă şi a spus că noi nu mai facem schimbări şi că ei pot face schimbări. Apoi croaţii au făcut cu pixul cele trei schimbări în rândul titularilor şi mie nu mi s-a mai arătat apoi foaia de arbitraj ! În mod normal, croaţii puteau face schimbările primii, că erau gazde, iar apoi eu să fiu informat de aceste schimbări, că eram oaspeţi, ca să pot face şi eu schimbări în caz de nevoie, dar lucrurile s-au petrecut exact invers ! Şi mai este un aspect, l-am trimis pe Iulian Gabriel Cucu, care era rezervă, să vadă ce se întâmplă în spatele arenei, unde ei aveau o uşă care ducea undeva, nu se ştie unde, că prea cădeau popicele ca secerate, mai ales când croaţii aveau nevoie de aşa ceva...”.
În continuare, popicarul Iulian Gabriel Cucu a menţionat: “Am ajuns într-adevăr în faţa acelei uşi, dar acolo era un domn mai în vârstă, care stătea pe un scaun şi bloca intrarea şi nu am putut trece de el !!!”.
La finalul partidei de la Zapresic, cu ajutorul fostului arbitru internaţional şi membru în Comisia Juridică din WNBA, germanul de origine română Georg Barth, oficialii echipei ieşene aflaţi la meciul din Croaţia au informat conducerea Federaţiei Internaţionale de Popice de toate “manevrele” făcute de gazdele croate, “mână în mână” cu arbitrul Milan Mitrovic !
”ECHIPA “ZAPRESIC" DIN CROAŢIA ESTE CUNOSCUTĂ DEJA PE PLAN EUROPEAN PENTRU ASEMENEA  "JONGLERII" - VEZI CAZUL CU ST. PÖLTEN - DIN AUSTRIA ŞI VICTORIA BAMBERG - DIN GERMANIA !
ŞI CEI DIN ST. PÖLTEN AR FI FĂCUT LA VREMEA RESPECTIVĂ UN CIRC MONSTRUOS, DAR DEGEABA...”, ne-a mai transmis Georg Barth.
De menţionat că slovenul Milan Mitrovic este “omul de casă” al echipei de popice din Zapresic, pe care a mai arbitrat-o de multe ori pe teren propriu, în ediţiile anterioare din Liga Campionilor.

* Fostul arbitru internaţional Gheorghe Zăgreanu detaliază Regulamentele Internaţionale de Popice

Referitor la cazul “ZAPRESIC”, fostul arbitru internaţional Gheorghe Zăgreanu a făcut unele remarci pertinente, pe care le menţionăm în continuare: 
1. Dacă într-adevăr arbitrul partidei de la Zapresic nu a vrut să primească contestaţia şi taxa aferentă (100 Euro), atunci aceasta ar fi o primă eroare gravă a acestuia. Vedeti şi pct.19 din RD (I) -Reguli de desfăşurare/implementare.
2. Conform 8.3.2.1 din SpO, din lista cu 10 jucători pot evolua 6 pe cele 6 posturi şi încă MAXIM 2 din cadrul contingentului de rezerve înscrişi pe listă pe poziţiile 7, 8, 9 şi 10. Chiar presupunând că s-au efectuat corect (deşi nu cred - şi vedeţi mai jos, la punctul 3, de ce afirm acest lucru), aşa-zisele schimbări tactice (locul 9 din listă – Milinkovic - înlocuindu-l pe cel ce era al 6-lea ca titular - Gaspert Bruno şi locul 10 de pe lista - Fuckar, înlocuindu-l pe Zadravec Jure care era trecut al 2-lea pe lista ca titular) tot nu este corectă şi o a treia modificare, aşa cum apar mâzgăliturile din listă şi anume Funda Danijel, care era al 8-lea în lista din cadrul contingentului de rezerve şi l-a înlocuit la postul 5 de titular pe Orsic Marin.
REGULAMENTUL nu permite decât utilizarea a 2 jucători din contingentul de 4 rezerve  (de pe poziţiile 7, 8, 9 şi 10), ori aici sunt 3 (TREI) şi anume de pe poziţiile 8, 9 şi 10 utilizaţi din acest contingent de 4 rezerve, când este permisă doar a 2 (DOI) jucători MAXIM din acest contingent de 4 rezerve.
3. Cum a fost respectat art. 8.3.2.2 din SpO (pe care m-am chinuit si l-am tradus pentru FRP-B şi pentru toată activitatea de popice din România) la alineatele 2) şi c) ?
Dacă este adevărat cum presupun, că gazdele au dat lista cu 45 minute la arbitru, apoi oaspeţii cu 30 de minute, iar cu 15 minute înainte de startul meciului aveau dreptul de a vedea lista oaspeţilor ,DAR ÎN NICI UN CAZ DREPTUL DE A MODIFICA LISTA  GAZDELOR CARE TREBUIA "BĂTUTĂ ÎN CUIE DE ARBITRU".
4. Dacă este adevărat că în timp ce evolua Cercel susţinătorii echipei gazdă proliferau injurii şi poate chiar referiri rasiste la adresa sportivilor din ROMÂNIA, ATUNCI ACEASTA ESTE O LIPSĂ GRAVA A ORGANIZATORILOR ŞI TREBUIE SPECIFICAT ACET LUCRU.
După părerea mea, trebuie făcută o adresă către secretarul general al NBC, către dl. Klaus BARTH, către dl. Knut WAGNER – director sportiv al NBC şi chiar şi către domnul preşedinte al NBC, Siegfried SCHWEIKARDT.  

* Amical de lux înaintea partidei de la Zapresic

În drum spre Croaţia, cu două zile înaintea disputei de pomină de la Zapresic, CFR Olimpia ACB Iaşi a oprit pentru câteva ore la Szeged, în Ungaria, pentru un meci de pregătire cu deţinătoarea trofeului în Liga Campionilor şi recenta câştigătoare a Cupei Europei, Szegedi TE. S-a jucat contra scor, iar gazdele maghiare s-au impus în faţa ieşenilor cu scorul de 3904 p.d. – 3710 p.d.
Au evoluat următorii lansatori:
- Szegedi TE: Kakuk Levente – 697 p.d., Karsai Laszlo – 668 p.d., Zsombor Zapletan – 657 p.d., Marton Janos – 652 p.d., Veres Zsolt – 586 p.d., Kiss Norbert – 644 p.d.
- CFR Olimpia ACB Iaşi: Ion Cercel – 611 p.d., Florin Opincă – 621 p.d., Remus Antimirescu – 599 p.d., Bogdan Tudorie – 629 p.d., Ioan Hordilă – 624 p.d., Gyula Veres – 626 p.d. În afară de concurs au mai evoluat ieşenii Costică Ciurdea – 558 p.d. şi Iulian Gabriel Cucu – 568 p.d.  
Cu un rezultat de 3710 popice doborâte, campioana României la popice a reuşit un nou record pe echipă, în cadrul meciurilor internaţionale neoficiale.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu