marți, 3 decembrie 2013

Competiţii sportive internaţionale la Iaşi: atletism la Sala Grădinari, popice la arena CFR Iaşi



Sala Grădinari din Iaşi va găzdui sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 9.00, concursul internaţional de atletism dotat cu Cupa LPS, întrecere ajunsă la ediţia cu nr. 21. La startul competiţiei se vor afla tineri atleţi de la mai multe cluburi din România şi Republica Moldova, la categoriile copii I (născuţi în anii 2001-2002) şi juniori III (1998-1999). Grupările sportive participante sunt LPS Iaşi, LPS Vaslui, CSŞ Tecuci, LPS Roman, LPS Botoşani, LPS Suceava, CSŞ Piatra Neamt, LPS Bacău, LPS Galaţi, CSŞ Galaţi, CSŞ Bârlad, CSŞ Focşani, CSŞ Tg. Neamţ, LPS Brăila, CSŞ Salcâmul Andrieşeni, respectiv LPS Chişinău, Şcoala Sportivă Chişinău, Şcoala Sportivă Ungheni.
În paralel cu Cupa LPS Iaşi se va desfăşura şi Memorialul "Ştefan Pavel" în proba de 60 metri plat, concurs la care vor participa atleţi de la categoria juniori III. Cupa LPS Iaşi la atletism este organizată de Liceul cu Program Sportiv Iaşi (director: prof. Ilie Gheorghică), în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Iaşi (director: lector univ. dr. Ciprian Paraschiv), Asociaţia Judeţeană de Atletism Iaşi, Ministerul Educatiei şi Cercetării şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

* Meci de “LIGA CAMPIONILOR” la arena de popice CFR Iaşi

În returul optimilor de finală din Champions League, sâmbătă, pe 7 decembrie 2013, de la ora 13.00, în propria arenă, CFR Olimpia ACB Iaşi va întâlni puternica formaţie Kuglački Klub Zaprešić (campioana Croaţiei)
Aflată pentru a patra oară ca participantă în Liga Campionilor la popice, CFR Olimpia ACB Iaşi a evoluat cu mult curaj în meciul tur, din Croaţia, acolo unde s-a lovit însă de maniera tendenţioasă de arbitraj a slovenului Milan Mitrovic (omul casei la Zaprešić), dar şi de o “chichiţă” a Regulamentului Internaţional de Popice, cu acele “schimbări tactice” care se permit înaintea partidei, capitol care nu se aplică şi în Campionatul Naţional al României, dar care a fost speculat prompt de gazdele croate în Liga Campionilor. În final, KK Zaprešić a învins în prima manşă pe CFR Olimpia ACB Iaşi cu 7-1 la puncte de echipă, după 12-12 la puncte de set (echilibru perfect la acest capitol) şi 3679 – 3619 la popice doborâte, cu menţiunea că 3619 p.d. reprezintă pentru ieşeni un nou record pe echipe reuşit în confruntările internaţionale oficiale.
Pentru a merge în sferturile de finală ale competiţiei, ieşenii au nevoie pe teren propriu de minim 7 puncte de echipă cucerite şi 12,5 puncte de set (manşe) câştigate. Este un obiectiv greu de îndeplinit pentru campionii României la popice, dar nu imposibil !
Pentru meciul de sâmbătă, 7 decembrie, loturile lărgite ale celor două echipe campioane sunt următoarele:
- CFR Olimpia ACB Iaşi: ANTIMIRESCU Cătălin-Remus, CERCEL Ion, CIURDEA Costică, CONDREA Ionuţ, CUCU Iulian Gabriel, HORDILĂ Ioan, MANEA Marius-Ion, OPINCĂ Florin, PETRARIU Alexandru-Constantin, SAMSON Ştefan, ŞULIC Alexandru-Ionuţ, TUDORIE Bogdan, VERES Gyula.
- KK Zaprešić: BENCEVIC Lovro, BOGDANOVIC Branislav, FUCKAR Damir (din FYR Macedonia), FUNDA Danijel, GASPERT Borna, KOVAC Miroslav, MANCE Matija, MILINKOVIC Bruno, ORSIC Marin, UZELAC Nikola, ZADRAVEC Jure.
Arbitrul principal al partidei va fi Gheorghe-Ioan Blasicz (din Mediaş – România).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu