luni, 9 decembrie 2013

CSU Politehnica Iaşi, cel mai bun din România pentru a patra oară consecutiv !



Luni, pe 9 decembrie, Clubul Sportiv Universitar Politehnica Iaşi şi-a anunţat public performerii pe 2013, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat viceprimarul Mihai Chirica, preşedintele Leonida Antohi, directorul general Petru Condrea, decanul FEFS Marin Chirazi, contabilul şef Ana Popescu, vicepreşedintele FR Şah Vasile Manole şi reprezentanţii mass-mediei locale şi naţionale.
După cuvântul de deschidere rostit de preşedintele CSU Politehnica Iaşi, Leonida Antohi, viceprimarul ieşean Mihai Chirica a menţionat: “Am venit la această conferinţă de presă cu un gând bun din partea Primăriei şi a domnului primar Gheorghe Nichita. Felicit sportivii şi antrenorii clubului pentru rezultatele obţinute în 2013. Vă doresc mari succese pe 2014 şi vă informez că Fundaţia Sportului Ieşean va continua să finanţeze performanţa sportivă !”.
În continuare, preşedintele Leonida Antohi a menţionat că la recenta analiză sportivă de la Sibiu, din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, CSU Politehnica Iaşi a fost nominalizat pe locul 1 pe ţară în 2013 în cadrul cluburilor sportive universitare, pentru a patra oară consecutiv în ultimii ani. “Deviza clubului nostru este NICI O SECŢIE FĂRĂ SPORTIVI ÎN LOTURILE NAŢIONALE. La acest capitol am avut în 2013 un număr de 42 sportivi la sporturile individuale şi 18 sportivi la jocuri, în cadrul loturilor naţionale ale României. Am înscris totodată 12 echipe în campionatele naţionale. Şase dintre ele au devenit campioane şi alte două, la rugby şi tenis de masă fete au promovat în Superligă. Am avut în acest an un buget de 1.821.500 lei, dintre care 1.611.500 lei din subvenţii şi 210.000 lei din venituri propri. Din partea Fundaţiei Sportului Ieşean am primit suma de 217.750 lei. Pentru anul viitor mă cam strânge însă la cravată pot spune, deoarece vom avea alte două echipe în Superligă, sportivi care vor pleca mult peste hotare pentru a câştiga puncte şi locuri cotă pentru participarea la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro. Vor fi plecări la concursurile internaţionale de tir, judo şi atletism. De exemplu, Angela Moroşanu se pregăteşte acum în Portugalia, după ce a suferit o accidentare în acest an. Ea a luat totul de la zero pentru viitoarea Olimpiadă”, a mai spus Leonida Antohi, care apoi a detaliat clasamentul celor mai buni sportivi din cadrul CSU Politehnica Iaşi pe anul 2013.

* Moroşanu, Smeu, Motoc-L’Ami, Bulmaga şi Anton, pe podiumul sportiv al anului 2013

În cadrul CSU Politehnica Iaşi, primele zece treapte ale clasamentului pe 2013 sunt ocupate de următorii sportivi:
1. Angela Moroşanu (atletism, antrenor: Dorin Ursachi);
2.  Flaviu Smeu (judo, antrenori: Costel Năftică şi Constantin Bordea);
3. Alina Motoc-L’Ami, Irina Bulmaga şi Roxana Anton (şah, antrenori: Vasile Manole, Vlad Ungureanu, Vladimir Danilov);
4. Attila Nagy (atletism, antrenor: Dorin Ursachi);
5. Vlad Simionescu şi Valeriu Duminecă (judo, antrenor: Costel Năftică);
6. Alexandru Saucă (tir - pistol, antrenor: Ioan Săcăleanu); Mihai Axinte şi Ionuţ Rusu (tir - puşcă glonţ, antrenori: Rodica Apetroaie şi Mihai Axinte);
7. Emilia Vizitiu şi Iuliana Sava (rugby în 7, antrenor: Neculai Tarcan);
8. Robert Neagu şi Nicu Ignea (rugby în 15, antrenori: Ioan Iftode şi Silviu Ţibichi);
9. Magda Lozniceriu (badminton, antrenor: Sorin Coşarcă);
10. Tudor Butnariu (rugby în 15, antrenor: Ioan Iftode) şi Mădălin Nicolae (baschet, antrenori: Costel Moscalu şi Gabriel Clapon).
Preşedinţii secţiilor care dau sportivi în TOP 10 sunt: Petru Condrea (atletism şi baschet), Marin Chirazi (judo), Sorin Iacoban (şah), Marcel Popa (tir), Ana Popescu (rugby în 7 feminin), Bogdan Şaramet (rugby în 15), Petru Crivoi (badminton).
Au mai luat cuvântul în conferinţa de presă de la sediul CSU Politehnica Iaşi Vasile Manole, Petru Condrea şi Marin Chirazi, care au detaliat câteva aspecte ale anului sportiv 2013. Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Dealul Copoului, Marin Chirazi a menţionat că în mass-media ieşeană trebuie de menţionat nu numai aspecte din sportul de performanţă, dar şi rezultatele din sportul de masă, iar Petru Condrea a transmis salutul rectorului Ion Giurma şi a urat tuturor un “La mulţi ani 2014 !”.
Tot anul viitor, după cum a informat în premieră Vasile Manole, Iaşul va găzdui, în perioada 10-18 mai, un Open Internaţional de Şah, cu premii de 25.000 euro, unde vor participa şahişti de top mondial. De asemenea, în perioada 14-22 iulie 2014, Iaşul va găzdui Campionatul European de Şah pe echipe (U 18).

* Un număr de 21 de sportivi nominalizaţi pentru JO de vară din 2016

După cum a mai menţionat preşedintele Leonida Antohi, dacă în ciclul anterior CSU Politehnica Iaşi a avut 4 persoane la JO de la Londra, 3 sportivi şi un antrenor, din 12 sportivi nominalizaţi, în planul managerial pentru 2014 s-au nominalizat 21 de sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.
Ei sunt: Angela Moroşanu şi Attila Nagy (la atletism), Vlad Simionescu, Flavius Smeu şi Valeriu Duminică (judo), Alexandru Saucă şi Ionuţ Rusu (la tir, pistol şi puşcă), echipa feminină de rugby în 7  , un număr de 3 sportivi la rugby masculin, Irina Bulmaga, Alina Motoc-L’Ami şi Camelia Ciobanu (la şah).
Începând cu 1 ianuarie 2014, toţi sportivii nominalizaţi mai sus se vor lupta pentru obţinerea de baremuri şi puncte pe parcursul a 2 ani şi jumătate în competiţii naţionale şi internaţionale, Campionate Europene şi Mondiale, Cupe Mondiale, concursuri de Grand Prix.   
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu