marți, 10 decembrie 2013

Ieşeanul Alexandru Marin, tânăra vedetă a boxului profesionist din SUA


Născut pe 29 martie 1992, Alexandru Marin a început boxul la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei. A reprezentat România la Jocurile Olimpice de tineret de la Singapore, a fost medaliat pe plan intern şi internaţional.
După un scurt stagiu de pregătire la Londra, unde a fost dus de Cristian Hodorogea, un alt fost mare boxer de la CS CFR Iaşi, Alexandru Marin ajunge în boxul profesionist din SUA, unde a reuşit până acum două victorii, din tot atâtea meciuri disputate.
Pe 22 iunie 2013, la “Frederick Fight Club” (Frederick, Maryland, SUA) Alex “Spartanul” Marin din Iaşi / România câştigă prin KO tehnic în repriza a doua în faţa lui Jacob Ninow.
Nu cu mult timp în urmă, mai precis pe 23 noiembrie 2013, în al doilea meci la profesionism, ieşeanul Alexandru Marin îl învinge prin KO în secunda 31 al primei reprize pe David Warren Huffman. Partida a avut loc la “Patapsco Arena” din Baltimore - Maryland, SUA.
Alex Marin (rezident acum în Silver Spring - Maryland, SUA) obţine astfel a doua victorie în scurta sa carieră de boxer profesionist, fiind apreciat ca sportiv de americani, dar şi de comunitatea română de peste Ocean, în frunte cu fostul baschetbalist Ghiţă Mureşan.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu